Podľa miliardára padne Fiat mena na nulu, alternatíva Bitcoin?

Podľa 98 ročného podpredsedu Berkshire Hathaway je vysoká pravdepodobnosť, že Fiat mena ako ju poznáme stratí svoju hodnotu. Na toto vyjadrenie mu hneď reagoval  generálny riaditeľ Microstrategy.

 

Charlie Munger, miliardársky investor a partner Warrena Buffeta, urobil niekoľko poburujúcich komentárov k fiat menám aj krypto aktívam. 98-ročný podpredseda Berkshire Hathaway vyslovil hypotézu, že fiat mena „klesne na nulu“ v najbližších sto rokoch.

https://twitter.com/saylor/status/1494044455678132224

Skúsený investor sa vyjadril v rozhovore pre Yahoo! Finance, ktorého komentár následne 17. februára prevzal a znova tweetoval generálny riaditeľ MicroStrategy Michael Saylor. Saylor poznamenal, že existuje riešenie na zlyhanie fiat mien a to bitcoin.

Munger konkrétne neoznačil dolár, ale bolo celkom zrejmé, že to tak myslel. Inflácia v USA je v súčasnosti na úrovni 7,5 % za štyri desaťročia, keďže životné náklady neustále rastú. To znamená, že 1 dolár má menšiu hodnotu, ako to bolo minulý rok a rok predtým atď. Je to z veľkej časti spôsobené tlačou peňazí centrálnou bankou, ktorá rozriedila ponuku.

Munger ale nesúhlasí s crypto

Saylor to označil za veľkú podporu pre Bitcoin, ale Munger, rovnako ako jeho partner Buffett, nemá v láske ani kryptomeny. Podľa agentúry Reuters Munger tvrdil, že je hrdý na to, že sa vyhol „pohlavnej chorobe“, ktorou je kryptomena, a dodal: "Považujem to len za pohŕdanie." Niektorí ľudia si myslia, že je to modernosť a vítajú menu, ktorá je taká užitočná pri vydieraní a únosoch a tak ďalej... daňových únikoch.“

Čo nedokázal uznať, je, že studená tvrdá hotovosť je stále preferovanou menou pre pranie špinavých peňazí, vydieranie a daňové úniky. Munger pokračoval vo svojej tiráde: „Každý si musí vytvoriť svoju vlastnú novú menu a myslím si, že aj to je šialené,“ dodal:

„Prial by som si, aby to bolo okamžite zakázané, obdivujem Číňanov, že to zakázali, myslím si, že mali pravdu a my [Spojené štáty] sme sa mýlili, keď sme to dovolili,“

Protirečí si ohľadom crypto?

Spoločnosť, ktorej Munger podpredsedá s Warrenom Buffettom – Berkshire Hathaway – má však iné zámery. Tento týždeň siedma najväčšia spoločnosť na svete podľa trhovej kapitalizácie predložila SEC správu, v ktorej načrtla nákup akcií Nubank v hodnote 1 miliardy dolárov.

Nubank je brazílska digitálna „neobanka“, ktorá pôsobí mimo oblasti tradičných financií a umožňuje svojim zákazníkom investovať do produktov súvisiacich s kryptomenami.

Bez ohľadu na to, čo si o kryptomenách myslia starnúci miliardári, v súčasnosti do nich stále prúdia inteligentné peniaze a to aj z ich vlastných investícií, preto tu pokladám otázku. Sú kryptomeny naozaj bez budúcnosti, keď aj ich odporcovia do nich investujú?

Zdroj: Cryptopotato.com


Možno to nebude ani 100 rokov ale pár rokov

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview