TESLA by mala zdvojnásobiť svoju hodnotu na základe tohto indikátora

Akcie $TSLA+7.3% by mali zdvojnásobiť dnešnú cenu do dvoch rokov vďaka silnému voľnému cash flow, ktorým spoločnosť disponuje. Akcie tejto firmy sú jedny z mála, ktoré výrazne neklesli tento rok. V skutočnosti od začiatku roka mierne narástli a preto analytici vidia veľký rast v tejto spoločnosti.

Akcie Tesly majú bullish výhliadku do nasledujúcich rokov.

Čo je však dôležité, že výrobca elektrických vozidiel (EV) produkuje obrovské množstvo voľného peňažného toku (FCF). A to aj po tom, čo práve dokončila dve obrovské gigatovárne, jednu v Austine a druhú v Berlíne.

Napríklad za celý rok 2021 vyrobili viac ako 5 miliárd dolárov v FCF, aj keď minulý rok minuli na tieto dva závody 6,5 miliardy dolárov. To bolo 9,3 % z ich 53 miliárd dolárových príjmov.

Ešte dôležitejšie je, že počas štvrtého štvrťroka vygenerovali 2,77 miliardy USD v FCF pri tržbách 17,7 miliardy USD. To bola výrazne vyššia marža FCF o 15,66 % v porovnaní s 9,3 % v celom roku 2021. Inými slovami, aj keď Tesla stavala dva závody, podarilo sa jej v priebehu roka dramaticky zvýšiť maržu FCF. 

Analytici v prieskume spoločnosti Refinitiv teraz predpovedajú, že výrobca elektromobilov dosiahne tržby v tomto roku 84 miliárd USD a budúci rok 108 miliárd USD. Takže to môžeme použiť na odhad jeho FCF v budúcnosti. Ak bude jeho marža tento rok v priemere 16 % a budúci rok 20 %, môžeme predpovedať 13,44 miliardy USD v FCF tento rok a 21,6 miliardy USD budúci rok.

Ďalej, za predpokladu, že trh poskytne akciám TSLA 1% FCF výnos, ich trhová hodnota bude 1,344 bilióna dolárov. To znamená, že budúci rok by sa mohla zvýšiť na 2,16 bilióna dolárov.

K 7. aprílu je jej trhová kapitalizácia 1,093 miliardy USD a 1,344 bilióna USD je o 23 % vyššia ako táto hodnota. To znamená, že akcie TSLA by mohli do konca roka 2022 vzrásť o 23 % a do konca roka 2023 o 97,6 %. Inými slovami, očakávajte, že akcie TSLA dosiahnu 1 300 USD do konca tohto roka alebo skôr a potom stúpnu na 2 088 USD do konca roku 2023.

Táto predikcia mi príde osobne dosť reálna a čo sa mi páči viac, že je založená na číslach a čisla by nemali klamať haha. Samozrejme nič nie je isté ale pravdepodobnosť tu určite je. Takže to môže byť zaujímavá investičná príležitosť, ale neberte to ako investičnú radu, len ako analýzu retail investora. Pri písaní tohto článku som čerpal z Investorplace.com


už vidím, jak @tom_kysela se chytá za hlavu 😂

Jeden ukazatel ještě nic moc neznamená. Ale $TSLA+7.3% má i se svojí brutálně vysokou cenou aktuálně pořád potenciál se klidně zněkolikanásobit

tak tento faktor vyzera spoľahlivo

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview