$PLTR+5.3%, kontroverzní akcie, dnes ze svého peaku na 17,15$ spadla o 15% na částku 14,5$ za akcii a tímto proráží support 15$. Je toto konec růstu společnosti Palantir? Dejte vědět co si o tomto záporném pohybu myslíte.


Smiať 😉 sa budeme potom my, čo máme $PLTR+5.3% v portfoliu. V pondelok podpisali kontrakt s “Veliteľstvo špeciálnych operácií USA” na $463 milionov, už od 2009 využivajú Palantir, to asi niečo naznačuje v utorok podpisali kontrakt s Panasonicom pri vyrobe baterii, ich appka Foundry je v AWS, coca cola, ako klient sa VRATILA k Palantiru, celý reťazec resp. subdodávatelia Airbus použiva Palantir a môžem menovať do nekonečna, kto všetko použiva Palantir, $BP+0.2% ho použiva dlhodobo. Použiva ho $GOOGL+2.6% , $MSFT+1.5% , $AMZN+1.2% , $KMI-0.4%, $CAH+0.2% , $LMT-0.8% , $HTZ+4.0% , $NET+2.9% , Ferrari v F1, použiva ho Britania-Ministerstvo obrany Spojeného kráľovstva (MOD) a tiež  Národná zdravotná služba Spojeného kráľovstva NHS, Nemecko, Izrael, Južná Korea…Použiva sa na Ukrajine priamo na bojisku.

Palantir má Akreditáciu IL6, takuto previerku máju už len Microsoft  a Amazon Web. (IL6 je prísny štandard zabezpečenia a zhody vyžadovaný na spracovanie utajovaných údajov pre cloudové pracovné zaťaženia. Palantir Federal Cloud Service IL6 je navrhnutý tak, aby slúžil federálnym subjektom USA, vrátane ministerstva obrany a spravodajskej komunity, v ich najcitlivejších obranných a národných bezpečnostných misiách.) Ak by bol Palantir “fake” už dávno by ho odhalili a nepouživali a hlavne nie ministerstvo obrany USA.
Druhý Q po sebe je v zisku, má 2,4 miliardy cash, nemá dlh, celý rok 2023 bude v zisku a keď bude štvrtý Q po sebe v zisku, Palantir chce byť sučasťou SP500.

Za mě ten boost byl opravdu přepálený a včera se to konečně na akcii projevilo. Dostala pěkným kladivem do hlavy (na grafu) a pokud půjde dolů trh, tak tahle akcie se s ním určitě sveze.

Pokud si nelze odůvodnit růst, pravděpodobně jste spekulantem a chcete se jen svést na této vlně. V případě Palantiru možná pár důvodů pro růst najdeme, ale v tom konečném balíčku je to jen přefouknutá akcie, která si to své místo (kam patří) opět najde, podle mě to místo bude okolo 8$.

Já mám raději takový pomalejší a jistější růst, než ty obrovské svíčky o desítky procent za den :)

Vypadá to, že všechny společnosti, co se vezly na vlně dobrého sentimentu dneska padají. Investoři konečně vybírají zisky. Řekl bych, že pro Palantir to ale tímto nekončí.

Timeline Tracker Overview