Týmito 3 spôsobmi môžete premeniť 100 000 na 1 milión

Existujú kroky, ktoré môžete podniknúť, aby ste výrazne zvýšili svoje úspory bez toho, aby ste museli podstupovať neprimerane vysoké riziko. Môžete mať vysoké ciele na dôchodok, ako napríklad cestovať po svete. Alebo možno sú vaše ciele skromnejšie – jednoducho chcete mať možnosť bývať v peknom dome, venovať sa koníčkom a tráviť čas s blízkymi. Toto sa dá zariadiť investovaním a správne nastaveným systémom.

Chcete si zariadiť pekný dôchodok? Toto sú spôsoby

Možností je vždy viacero a vybrať si tú správnu musíte podľa vlastného uváženia. Ja vám tu rozpíšem možnosti.

1. Kúpiť dividendové akcie

Dividendové akcie ponúkajú dve príležitosti, ako zarobiť peniaze. Po prvé, je tu zhodnotenie ceny akcií. V priebehu času môže hodnota vašich akcií rásť, takže vám zostane viac majetku, ktoré si môžete užívať.

Dividendy, ktoré získate z týchto akcií, však predstavujú peniaze, ktoré môžete a mali by ste z roka na rok reinvestovať. Ak to urobíte, pomôže vám to získať ešte viac peňazí – bez toho, aby ste museli pohnúť prstom (to platí najmä vtedy, ak nastavíte svoje dividendy tak, aby sa automaticky reinvestovali).

2. Nakupujte indexové fondy

Indexové fondy sú pasívne spravované fondy, ktorých cieľom je porovnávať výkonnosť rôznych benchmarkov. A hoci nebudú vašou vstupenkou na porazenie trhu, mohli by vám pomôcť generovať dosť silné výnosy vo vašom portfóliu. Ak nie ste taký zručný v analýze jednotlivých akcií, nemusíte sa zapotiť. Indexové fondy vám efektívne umožňujú vlastniť veľa akcií naraz, len bez toho, aby ste museli robiť veľa prieskumov. Taktiež zabezpečujú diverzifikáciu, ktorá je výborným a pomerne stabilným spôsobom zhodnocovania peňazí.

3. Investujte do nehnuteľností

Ako už bolo spomenuté, je dobré svoje portfólio diverzifikovať. A práve nehnuteľnosť môže byť vašou vstupenkou, samozrejme pokiaľ disponujete väčším obnosom peňazí, ale začať sa dá aj s jednoizbákom.

 Čo však môžete ešte urobiť, je investovať do REIT alebo realitných investičných fondov. REIT sú spoločnosti, ktoré prevádzkujú rôzne nehnuteľnosti a získavajú príjmy od nájomníkov. Na REIT je skvelé, že sú povinné vyplácať akcionárom minimálne 90 % svojho zdaniteľného príjmu vo forme dividend. Ako také majú tieto dividendy tendenciu byť štedré.

Ale aj hodnota akcií REIT môže časom rásť – najmä ak vložíte svoje peniaze do sektorov poháňaných rastom. A to by vás mohlo obohatiť počas dlhšieho investičného okna.

Samozrejme je to viac menej všeobecné odporúčanie, ale malo by vás motivovať k tomu začať a poukázať na relatívne stabilné a málo riskantné možnosti. Samozrejme rozhodnutie je na vás a neberte to ako investičné odporúčanie, iba ako zhodnotenie možností. Pri písaní tohto článku som čerpal údaje z Fool.com

Podrobnejšie som to rozpísal napríklad v tomto článku Ako môžete premeniť 100€ mesačne na 135 000€ s minimálnym úsilím alebo Investovaním 400€ mesačne môžete týmto spôsobom dosiahnúť majetok vo výške 3 milióny €.


Záleží asi od meny nehnuteľnosti jedine v prípade, že 100k eur alebo dolárov

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview