Obrovský krok k víťazstvu Ripple vs SEC

Sudkyňa Sarah Netburnová trvá na tom, že SEC musí odovzdať Hinmanove e-maily spoločnosti Ripple. Návrh SEC na čiastočné prehodnotenie rozhodnutia DPP bol zamietnutý. Spor medzi Ripple $XRPUSD+1.2% a SEC trvá už dlho a hovorí sa, že čím dlhšie trvá tým viac to je v prospech Ripple.

Spor medzi Ripple a SEC pokračuje a tento krok je bullish pre Ripple.

Sudkyňa Sarah Netburnová zamietla žiadosť Komisie pre cenné papiere a burzy o čiastočné prehodnotenie rozhodnutia o privilégiu deliberatívneho procesu (DPP), čo sa považuje za hlavné víťazstvo pre Ripple. 

https://twitter.com/FilanLaw/status/1513647538074800130 

Podľa rozhodnutia súdu , po žiadosti SEC o čiastočné prehodnotenie, agentúra pre cenné papiere neidentifikovala žiadne intervenujúce zmeny v kontrolných zákonoch alebo rozhodnutiach, ktorými sa súdny príkaz z 13. januára 2022 nezaoberal. 

SEC poznamenala, že prejav Williama Hinmana z roku 2018, ktorý bol pôvodne určený na informovanie o prístupe finančného oddelenia k regulácii digitálnej meny, bol v rozpore s predchádzajúcim postojom bývalého finančného riaditeľa, že prejav odrážal jeho osobné názory. "SEC sa snaží, aby to bolo obojstranne, ale prejav mal buď odrážať politiku agentúry, alebo to tak nebolo." SEC trvala na tom, že odzrkadľuje Hinmanove osobné názory, a preto nemôže odmietnuť svoj vlastný postoj,“ uvádza sa v úryvku rozhodnutia. 

S najnovším rozhodnutím sudcu Netburn má SEC lehotu 14 dní na podanie námietky sudkyni Analisa Torres. 

Vydanie DPP

Pripomeňme, že SEC bola v rozhodnutí z 13. januára 2022 nariadená poskytnúť Rippleovi e-mail s návrhom prejavu bývalého riaditeľa Hinmana z roku 2018, kde hovoril o regulačnom stave Etherea (ETH). 

Tento prejav podľa blockchainovej spoločnosti poskytuje odpovede na argument, či je XRP Ripple cenným papierom, hlavným základom žaloby. 

Ripple v priebehu súdneho sporu tvrdil, že neexistuje žiadne alebo len málo regulačných pokynov na určenie toho, ktorá ponuka spadá pod reguláciu cenných papierov. 

Na základe tohto nedostatku si blockchainová spoločnosť vyžiadala dokumenty od SEC, ktoré obsahovali komunikáciu od zamestnancov SEC, ktorá podrobne uvádzala príslušné zásady týkajúce sa cenných papierov. 

SEC však odmietla odovzdať dokumenty s tým, že predstavujú osobné názory jej zamestnancov a nemožno ich použiť na verejné poradenstvo. 

Kontroverzný rozsudok

Stojí za zmienku, že zatiaľ čo sudca Netburn zamietol návrh SEC na čiastočné prehodnotenie, súd vyhovel žiadosti agentúry o objasnenie rozhodnutia z 13. júna 2022. Právny zástupca Jeremy Hogan, partner právnickej firmy Hogan & Hogan, poznamenal, že príkaz je „znepokojivý“ vzhľadom na skutočnosť, že sudca Netburn dovolil SEC upraviť časti dokumentov , ktoré diskutovali o rokovaniach oddelených agentúr.  „Obávam sa: sú to tie časti e-mailov, ktoré najviac poškodzujú SEC. Ako to budeme vedieť? Ak sa SEC odvolá na sudcu Torresa, majú problémy,“ povedal právnik Hogan.


Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview