Tieto 3 veľké spoločnosti nemusia ustáť situáciu a môžu sa prepadnúť o veľké %, zvážte predaj

Všetky tieto 3 spoločnosti sú investorom dobre známe a môžu si myslieť, že sú stabilné a prípadná recesia im neuškodí, avšak opak môže byť pravdou. Aj analytici z Wall Street "hlásia temnotu" na akciovom trhu a nevidia to vôbec bullish. 

Pozor na tieto 3 dobre známe spoločnosti, ktoré sa môžu prepadnúť.

Trh je stále historicky drahý a "nafúknutý", využime príležitosť ponúknuť tri technologické akcie s veľkou kapitalizáciou, ktoré vykazujú značné technické zhoršenie.

1. Microsoft $MSFT-0.1% 

Microsoft je prvá z našich technologických akcií s veľkou kapitalizáciou, ktorú by investori mali zvažovať, čo sa týka predaja. Zdá sa, že druhá najväčšia spoločnosť akciového trhu podľa ocenenia na 2,23 bilióna dolárov je pripravená vstúpiť do väčšej korekcie z niekoľkých dôvodov. Po prvé, ak súhlasíte s Michaelom Burrym z The Big Short, ktorý skvele zarobil veľké peniaze na druhej strane finančnej krízy v rokoch 2008-2009, Microsoft môže mať problémy. Investor len varoval, že dnešné pomery ceny a predaja sú problémom pre investorov na akciovom trhu.

Akcie MSFT práve teraz dosahujú vysoký 11,50-násobok predaja. To je takmer šesťnásobok indexu S&P 500 a tesne pod rekordnými maximami pre túto technologickú akciu s veľkou kapitalizáciou. Okrem toho je cena viac ako päťnásobkom toho, čo investori zaplatili za technologického giganta počas väčšej časti posledného desaťročia a graf zlyhal vo svojom stúpajúcom trende.

Zdroj: Investorplace, graf od TradingView

2. Coinbase Global $COIN+4.8% 

Coinbase Global je ďalšou z akcií s veľkou kapitalizáciou na predaj. V porovnaní s Microsoftom môže najväčší operátor digitálnej burzy v USA vyzerať ako absolútna výhodná ponuka, ale je to ozaj tak? Tržby medziročne vzrástli o viac ako 325 %. Zárobky narástli o ešte o niečo lákavejších 375 %. A investori sú schopní získať časť hodnoty COIN v hodnote 35 miliárd USD len pri 4,3-násobku tržieb a koncovej cene k zisku (P/E) menšej ako 11. 

Investori by si však mali uvedomiť, že business model Coinbase spočíva na krypto trhu. A dnes sa digitálne meny neukazujú ako bezpečné útočisko pre čokoľvek iné ako nebezpečné obchodné nástroje. Zrátané a podčiarknuté, existujú obavy, že dnešné fundamenty nie sú udržateľné po nadmernom špekulatívnom šialenstve, ktoré podporilo tieto čísla. A technicky, s medvedím klesajúcim trendom na historických minimách a stochastikami naznačujúcimi rastúce riziko poklesu, táto technologická akcia s veľkou kapitalizáciou by mala naznačovať predaj.

3. AMD $AMD+4.9% 

Advanced Micro Devices je posledná z našich technologických akcií s veľkou kapitalizáciou, ktorá vyzerá rizikovo. Akcie AMD sú ďalšou akciou, ktorou by sa Michael Burry mohol uraziť. Dnešná trhová kapitalizácia akcií AMD vo výške 165 miliárd dolárov je držaná násobkom predaja 7,50. Akcie AMD, ktorých cena je 38-násobok zisku, sú akcie s vyšším rastom, ktoré sú v dôsledku dnešných rastúcich úrokových sadzieb vystavené o niečo väčšiemu riziku.

Táto technologická akcia s veľkou kapitalizáciou môže tiež čeliť ďalšiemu tlaku v dôsledku toho, že zákazníci potenciálne zrušia objednávky na grafické procesorové jednotky. Technicky je týždenný cenový graf v AMD hrozivý a zdá sa, že potvrdzuje naše obavy. Akcie sa obchodovali cez medvedí klesajúci trojuholník a teraz sú umiestnené na línii vzostupného trendu, ktorá sa nachádza v spodnej časti širokej zóny podpory.

Zrátané a podčiarknuté, ak táto posledná vrstva podpory zlyhá a indikátor varuje, že sa to stane, táto technologická akcia s veľkou kapitalizáciou nemusí nájsť dno, kým sa do hry nedostane dlhodobý kanál a Fibonacci blízko 70 USD.
 

Určite sa takéto informácie nečítajú ľahko, ale treba ich brať v úvahu. Akciový trh je podľa môjho názoru už dlho "nafúknutý" a zaslúžil by si nejaký reset. Samozrejme rozhodnutie ja na vás a nevnímajte to ako investičnú radu, len ako zhrnutie a analýzu.

Zdroj: Investorplace.com


Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview