Chcem sa spýtať či držíte akcie ENPH alebo čo si o nej myslíte?   A či ste s tým v pohode, že stále padá nižšie.

ENPH
$98.83 $3.06 +3.20%
Capital Structure
Market Cap
13.0B
Enterpr. Val.
14.1B
Valuation
P/E
49.4
P/S
7.1

Před propadem prodáno vše a teď čekám, že se podíváme ještě níže. Už teď to asi nevypadá špatně špatně, ale chci margin of safety, jelikož si v analýze $ENPH+3.2% moc nevěřím. Možná by nemuselo být zlé zvolit nějaké ETF celého sektoru.

Moja najsilnejšia pozícia, začal som kupovať po zverejnení výsledkov hospodárenia za posledný Q, kedy bol pokles pod 150 a odvtedy dokupujem každé 2% poklesu.

Neviem, či ste to zachytili, ale asi pred 2 dňami som niekde čítal, že USA zavedú dovozné clá na solárnu techniku z Číny, nepamätám si detaily, ani kde som to čítal, pretože toho každý deň prečítam spústu a veľa z toho je informatívnym čítaním, kedy si zapamätám len základné fakty.

No worries, prikupujem , pokles ma aj potesil. Stale je to silna spolocnost so silnou rozvahou. Aj Chat GPT to vidi rovnako ako ja:

Akcie spoločnosti Enphase Energy, ktorá vyrába solárne mikroinvertory, klesli za posledných päť dní o približne -13% a za posledný mesiac o -23%, čo bolo spôsobené širším výpredajom rastových akcií z dôvodu obáv z vyššej inflácie a rastúcich výnosov z dlhopisov. Okrem toho spoločnosť vykázala za druhý štvrťrok nižší zisk na akciu, než sa očakávalo, a znížila svoje výhľady na tretí štvrťrok kvôli nedostatku polovodičov2. Niektorí analytici však považujú pokles akcií za príležitosť na nákup, pretože spoločnosť má silnú trhovú pozíciu, vysoké marže a rastúci dopyt po solárnej energii.

Partner

Bohužel ano, tento sektor jde dolů celkově, nevím moc proč ale jde, takže též to musím "vysedět" a přikupuji při poklesech. Ovšem jakmile se solárům bude dařit zas, nebál bych se že půjdou zpět hezky nahoru.

Mám. Ale nezbyde mi než to vysedět a v případě dalšího poklesu po příštích výsledcích něco formou DCA dokoupit. Letos jde celý sektor dolů

Timeline Tracker Overview