Vďaka tomuto fundamentu by cena Bitcoinu mala ísť určite hore

Bitcoin $BTCUSD-0.3% celkom dobre odolal inflačnej búrke a pomohol upevniť svoju úlohu uchovávateľa hodnoty. Analytici očakávajú nárast hodnoty z dôvodu bližiaceho sa halvingu a aktuálna cena by preto mohla byť veľmi zaujímavá pre investorov. 

Bitcoin čakajú zaujímavé udalosti, ktoré by mali cenu kryptomeny vytlačiť hore.

Nedávno mexický miliardár Ricardo Salinas Pliego povedal, že 60 % svojho portfólia vložil do bitcoinu. Bitcoin News povedal, že na konferencii o bitcoinoch v Miami povedal, že zvyšok vložil do ťažby, ropy a zemného plynu. Inými slovami, veľmi verí v budúcnosť Bitcoinu ako uchovávateľa hodnoty. Aj keď ide o extrém, nemusí to byť také bizarné, ako si možno myslíte.

Napríklad inflácia je teraz za posledných 12 mesiacov na úrovni 8,5 % . Ak to začne investorom požierať kapitálové výnosy, možno nebudú mať na výber. Možno budú musieť investovať do rizikovejších kategórií, akými sú kryptomeny, len aby si zachovali kapitál. 

Analytik, ktorý správne predpovedal krach kryptomien v máji 2021, tvrdí, že bitcoin by mohol podľa magazínu The Daily Hodl dosiahnuť 135 000 dolárov. Väčšina jeho prác sa opiera o technickú analýzu.

Investori však teraz považujú 50 000 dolárov za ďalšiu kľúčovú hranicu pre krypto. Akonáhle prekročí túto obchodnú úroveň, býčí trh pre kryptomeny sa môže vrátiť.

Halving

Na rozdiel od zlata, ktoré je vnímané hlavne ako uchovávateľ hodnoty a ktoré má čoraz väčší zdroj ponuky, bitcoin možno použiť ako platobný mechanizmus. Navyše jeho ponuka neustále klesá. Pri takzvanom „ halvingu“ bitcoinu sa po každých vyťažených 210 000 blokoch bitcoinu odmena za transakcie ťažby bitcoinov zníži na polovicu.

Stáva sa to približne každé štyri roky. Účinne znižuje mieru inflácie bitcoínov, rýchlosť, pri ktorej sa bitcoiny zavádzajú do obehu. BTC sa naposledy znížil na polovicu 11. mája 2020 za blokovú odmenu 6,25 BTC. K ďalšiemu zníženiu o polovicu, kedy bude odmenených len 3,125 bitcoinov, dôjde podľa predpovedí približne 2. marca 2024.

V dôsledku toho môžu investori očakávať, že BTC je viac než len uchovávateľ hodnoty ako zlato. BTC má syntetický mechanizmus, ktorý umožňuje, aby jeho cena prirodzene rástla počas obdobia každých štyroch rokov. 

To pravdepodobne povedie k úmernému zvýšeniu ceny BTC. Pri menšej ponuke a rovnakom alebo väčšom dopyte sa cena musí prispôsobiť smerom nahor, aby sa našla rovnováha. Navyše očakávanie zníženia tlačí cenu vyššie, avšak názor si spravte vlastný a investujte len to o čo ste ochotní stratiť, to je pravidlo investovania a ešte pri volatilných aktivách akými sú kryptomeny. Pri písaní tohto článku som čerpal údaje z Investorplace.com


uvidíme čo spraví s dopytom prichádzajúci halving ale malo by to ísť up dufam

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview