Na tejto lacnej akcií Warrena Buffetta by ste mohli zbohatnúť

Rast 5G bezdrôtovej siete je väčšou príležitosťou, než si väčšina investorov uvedomuje a reinvestované dividendy môžu premeniť dobré investície na skvelé. Túto kombináciu vám vytvára spoločnosť, ktorú si rozoberieme v tomto článku.

Toto je veľmi zaujímavá spoločnosť, ktorú drží aj Oracle of Omaha.

Nie každá dobrá akcia musí byť aj drahá. V tomto zmysle je jeden z kľúčových podielov Berkshire Hathaway teraz dostatočne lacný, takže by ste mali zvážiť jeho pridanie do svojho portfólia. O akej spoločnosti je teda tento článok? Telekomunikačný gigant Verizon Comunications $VZ-0.8%

Pôsobivý dividendový výnos

Je pravda, že to nie je príliš vzrušujúca voľba. Obchod s telekomunikáciami je pomerne komodifikovaný a slabý výkon cien akcií Verizonu od roku 2020 – obdobie, keď väčšina ostatných akcií prudko stúpla – práve nepodporuje tento býčí argument. Nenechajte sa však zmiasť nedávnym výkonom akcií alebo nudným charakterom podnikania. Táto akcia má čo ponúknuť investorom, ktorí sú ochotní dať jej čas, aby urobili svoju vec, a to z niekoľkých dôvodov.

Hlavným z týchto dôvodov je dividenda. Zatiaľ čo cena akcií sa v priebehu posledných rokov znížila, manažment naďalej zvyšoval výplatu dividend. Jej súčasná ročná výplata vo výške 2,56 USD za akciu je takmer o 11 % vyššia, než distribuoval Verizon pred piatimi rokmi, a o 28 % viac ako výplata akcií pred desiatimi rokmi. Verizon skutočne za posledných 15 rokov každoročne zvýšil svoju výplatu dividend.

Toto nie je zanedbateľný detail. Za predpokladu, že ste tieto neustále sa zvyšujúce platby reinvestovali do ďalších akcií spoločnosti Verizon, investícia 10 000 USD do tejto spoločnosti pred 10 rokmi by dnes mala hodnotu takmer 22 000 USD. Bez reinvestovania týchto dividend by to číslo bolo o chlp viac ako 20 000 dolárov, čo je naozaj pekná výkonnosť. 

Technologická pripravenosť na čokoľvek

Ďalším kľúčovým dôvodom, prečo by Verizon mohol byť ziskovým výberom a jedným z pravdepodobných dôvodov, prečo na ňom Buffett stále visí – je, že spoločnosť je viac než pripravená na technologický vývoj, ktorý bude čoskoro v plnom rozsahu. hojdačka kvôli širokej dostupnosti bezdrôtového pripojenia 5G.

Investori zaznamenali pravidelné aktualizácie bezdrôtových pripojení od uvedenia prvých smartfónov na trh začiatkom 21. storočia, od rýchlosti vytáčaného modemu, ktorá vtedy prevládala, až po pôsobivé rýchlosti 4G, ktoré sú teraz štandardom. Nástup 5G však sľubuje ďalší kvantový skok vpred. Pomocou tejto architektúry piatej generácie je možné dáta prenášať 10 až 100-krát rýchlejšie, než podporuje pripojenie 4G. Toto je zmena hry. Zrazu sú možné inovácie ako bezdrôtové pevné širokopásmové pripojenie a masívne rozšírenie internetu vecí

A Verizon na oboch tvrdo pracuje. Počas minulomesačnej konferencie v rámci dňa investorov manažment uviedol, že spoločnosť očakáva, že do roku 2025 pridá k počtu zákazníkov približne 5 miliónov zákazníkov s pevným bezdrôtovým širokopásmovým pripojením a už teraz dokáže obslúžiť 30 miliónov domácností touto službou založenou na 5G. Medzitým Verizon už ponúka riešenia internetu vecí na kľúč pre podniky, ktoré využívajú 5G pripojenia.

Je pravda, že evolúcia 5G sa nerozbehla tak rýchlo, ako niektorí odborníci a pozorovatelia v odvetví predpovedali. Blíži sa to však a môže to byť rok, kedy sa to skutočne začne presadzovať a poháňa väčší rast , než väčšina investorov predpokladá.

Akcie sú lacné

Podľa posledného pohľadu sú akcie Verizonu ocenené na menej ako 10-násobok tohtoročného očakávaného zisku na akciu a dividendový výnos predstavuje 4,8 %. To mu dáva nižšie ocenenie voči konkurencii. Pravdepodobne neexistuje žiadna spoločnosť v telekomunikačnom priemysle, ktorá by si zaslúžila bohatšie ocenenie ako Verizon. Kľúčom je jednoducho nechať akcie na pokoji dostatočne dlho na to, aby čas urobil ťažkú ​​prácu – ako to robí Buffett. Samozrejme neberte to ako investičnú radu, len ako nápovedu od retail investora.


Na akciích $VZ-0.8% pravděpodobně nikdo nezbohatne, ale nějakej zisk by to udělat mohlo...

Na Warrena sa dá spoľahnúť 🤔

Ešte aj veľmi dobrá dividenda 💰

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview