Neviete do čoho investovať? Tieto 2 ETF fondy sú skvelou voľbou, 1 dokonca narástol posledný rok o 52%

Aktuálny trh je dosť ťažké predpovedať z pohľadu investovania do jednotlivých akcií a preto investovanie do ETFs môže byť výbornou voľbou. Preto som vybral 3 výborné ETFs, do ktorých môžete investovať počas aktuálneho DIP-u. Pokiaľ ste typ investora, ktorý sa moc nechce starať o svoje investície, tak ETF môže byť pre vás vybornou voľbou,

2 výborné ETF fondy, ktoré sú aktuálne v DIPE.

O tom, ktoré ETF sú dnes najvýhodnejšie, by sme mohli debatovať do konca dňa alebo týždňa. Avšak pre investorov, ktorí majú radi investovanie s dynamikou, sú to najlepšie ETF na nákup. Verejné služby, energie a materiály boli tento rok jedny z najlepších stávok na trhu. Okrem vysokého výnosu sa energetickým spoločnostiam naďalej darí, keďže investori hľadajú útek do bezpečia. Ešte pred začiatkom roku 2022 sa energetickým akciám darilo dobre a je to skupina, ktorá pokračuje v raste. A napokon, obmedzenia dodávok a prerušenia dodávateľského reťazca spôsobili, že materiály sa rozbehli.

Môžu tieto skupiny pokračovať v raste? Zatiaľ trend hovorí, že áno. Keď sa zmení trend, zmení sa aj náš postoj. 

Energy Select Sector SPDR Fund $XLE+0.7% 

Za posledných pár dní dostali energetické akcie spolu so zvyškom trhu výprask. Nepomáha, že Federálny rezervný systém hovorí o agresívnejšom pláne zvyšovania sadzieb, keď sa snaží bojovať proti inflácii. Pokiaľ ide o ceny energií, inflácia bola jedným z kľúčových faktorov, ktoré tlačili ceny vyššie. Za posledný rok tento fond vzrástol až o 51 %, čo je naozaj veľmi pekný nárast. Skupina Energy bola najvýkonnejšou skupinou za posledné tri, šesť a 12 mesiacov. V dôsledku toho sa XLE stalo jedným z najlepších ETF na nákup. Mimochodom, sektor verejných služieb je aj v týchto opatreniach druhou skupinou s najlepšími výsledkami.

Zdroj: Google Finance

Utilities Select Sector SPDR Fund $XLU+0.4% 

Ako už bolo uvedené vyššie, sektor verejných služieb je v poslednom čase veľmi silný. Vďaka tomu je fond Utilities Select Sector SPDR Fund jedným z najlepších ETF na nákup za posledný rok. Za posledných šesť mesiacov XLU vzrástlo o 9 %. To je celkom solídny výnos, najmä keď ETF vypláca aj 2,75% dividendový výnos. Verejné služby majú tendenciu byť „nudnou a bezpečnou“ investíciou na trhu. Tento sektor, známy skôr výnosom ako zhodnocovaním kapitálu, sa pohybuje pomaly, ale je spoľahlivý.

Zdroj: Google Finance

Aj keď to pre niektorých investorov nemusí byť dôležité, je dôležité identifikovať akcie s relatívnou silou v porovnaní s akciami, ktoré nedosahujú výkonnosť trhu. Tieto ETF fondy vykazujú stabilitu, ktorá je počas tohto obdobia dosť dôležitá a preto by som to považoval za veľmi dobrú alternatívu, pokiaľ sa až tak nechcete aktívne zaujímať o svoje investície, samozrejme toto nie je investičná rada len analýza zaujímavých ETF fondov.


tak ten energetický spravil naozaj pekný rast...

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview