Wall Street predikuje týmto 2 spoločnostiam nárast hodnoty o viac ako 220%

Obidve z analyzovaných spoločností pôsobobia vo veľmi zaujímavom a do budúcnosti určite perspektívnom odvetví. Prvá je popredná platforma na vytváranie interaktívneho 3D obsahu v reálnom čase a druhá zefektívňuje transakcie s nehnuteľnosťami pre kupujúcich, predávajúcich a prenajímateľov.

Analytici z Wall Street týmto spoločnostiam predpovedajú naozaj pekný rast hodnoty akcií.

Analytik J. Parker Lane zo Stifel Financial má cenový cieľ 150 USD na Unity Software $U-4.6% , čo znamená 126 % nárast. Podobne aj analytik John Egbert zo Stifel má cenový cieľ 36 USD na Redfin $RDFN+0.2%, čo znamená nárast o 223 %. Vzhľadom na presvedčenie týchto analytikov sa pozrime bližšie na obe tieto akcie.

1. Unity Software $U-4.6%

Unity sa špecializuje na poskytovanie softvérového balíka, ktorý umožňuje používateľom vytvárať interaktívny 3D obsah v reálnom čase, druh pohlcujúceho obsahu, ktorý okamžite reaguje na vstupy používateľov. Spoločnosť rozdeľuje svoju platformu na dva segmenty: Create Solutions a Operate Solutions. Prvý z nich je nástroj na vývoj softvéru, ktorý umožňuje klientom vytvárať a nasadzovať obsah na viac ako 20 platformách (napr. iOS, Android, herné konzoly). A ten druhý obsahuje sadu nástrojov, ktoré pomáhajú vývojárom zapájať používateľov a speňažiť ich obsah prostredníctvom digitálnej reklamy a nákupov v aplikácii.

Šírka platformy Unity pomohla získať klientov v celom rade odvetví vrátane architektúry, maloobchodu a filmu. Ale jeho ľahko použiteľný vývojový engine z neho urobil dominantnú silu v hernom priemysle. Ku štvrtému štvrťroku bolo viac ako 70 % z 1 000 najlepších mobilných hier vyrobených pomocou Unity a 3,9 miliardy aktívnych používateľov mesačne využívalo obsah vytvorený alebo prevádzkovaný na jej platforme – to je približne polovica svetovej populácie. Ešte lepšie je, že Unity je tiež popredným vývojovým nástrojom pre obsah pre aplikácie rozšírenej a virtuálnej reality, čo znamená, že má dobrú pozíciu na to, aby sa stalo kľúčovým hráčom v metavesmíre za niekoľko biliónov dolárov.

Zdroj: Fool.com

Unity vykázala negatívny voľný peňažný tok vo výške 153 miliónov dolárov, spoločnosť agresívne investuje do rastu, čo sa vzhľadom na jej trhovú príležitosť v hodnote 45 miliárd dolárov javí ako šikovný krok. Mohla by teda Unity v nasledujúcich 12 mesiacoch dosiahnuť cenu akcií 150 dolárov? Je to určite možné, ale makroekonomická neistota by mohla spôsobiť pokles spotrebiteľských výdavkov a reklamných rozpočtov, čo by bolo pre Unity protivietor. Z tohto dôvodu je táto rastová akcia najlepšie vnímaná ako dlhodobá investícia.

2. Redfin $RDFN+0.2%

Redfin je maklérstvo v oblasti rezidenčných nehnuteľností. Jeho platforma spája kupujúcich domov a predajcov s agentmi a pomáha spotrebiteľom nájsť nehnuteľnosti na prenájom. Na doplnenie svojej hlavnej maklérskej činnosti spoločnosť Redfin poskytuje hypotekárne úvery a poskytuje služby spojené s vlastníctvom a vyrovnaním. Spoločnosť tiež nakupuje domy priamo (tj iBuying) a ďalej ich predáva cez RedfinNow, čím dáva predajcom výhodu hotovostnej ponuky a flexibilného dátumu uzavretia.

Pri typickom sprostredkovaní platia domáci predajcovia svojmu agentovi poplatok od 2,5 % do 3 %. Redfin však zaobchádza so svojimi agentmi skôr ako so zamestnancami než s dodávateľmi, čo umožňuje spoločnosti účtovať nižšiu províziu od 1% do 1,5%. Redfin tiež vracia kupujúcim časť ich provízie. Táto hodnotová ponuka urobila zo spoločnosti kľúčového hráča v oblasti rezidenčných nehnuteľností. V skutočnosti je Redfin najnavštevovanejšou maklérskou stránkou na webe a spoločnosť minulý rok získala 1,17% podiel na trhu v oblasti rezidenčných nehnuteľností.

Zdroj: Fool

Z finančného hľadiska boli nedávne výsledky Redfinu trochu zmiešané. Priemerní mesační návštevníci vzrástli v roku 2021 o 10 % na 47 miliónov a hrubý zisk vyskočil o 74 % na 404 miliónov USD. Tento vrcholný rast bol poháňaný z veľkej časti jej akvizíciou RentPath na trhu s prenájmami za 608 miliónov dolárov. Strata GAAP spoločnosti Redfin sa však rozšírila na 1,12 USD na akciu a spoločnosť vytvorila negatívny voľný peňažný tok vo výške 329 miliónov USD.

Mohli by teda akcie Redfin dosiahnuť 36 dolárov v nasledujúcich 12 mesiacoch? Možno, ale naozaj by to potrebovalo ohromiť Wall Street silnými štvrťročnými výsledkami, čo sa v súčasnom makroekonomickom prostredí zdá nepravdepodobné. Úrokové sadzby hypoték rastú a podľa Národnej asociácie realitných kancelárií sa očakáva, že predaj existujúcich domov v USA tento rok klesne o 9 %. Z tohto dôvodu je Redfin najlepšie vnímaný ako dlhodobá investícia.

V závere poviem, že naozaj tieto spoločnosti sa pohybujú v perspektívnych odvetviach, ale bral by som ich skôr do dlhodobého portfólia, ako do nejakého krátkodobého obchodu, pretože makroekonomická situácia je nejasná a môže dosť takéto spoločnosti ovplyvniť. 

DISCLAYMER: Toto nie je investičná rada, len analýza od retail investora.


Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview