Hľadáte luxusný pasívny príjem? Tieto 2 spoločnosti vyplácajú dividendu 10X vyššiu ako index S&P 500

Spoločnosti pre rozvoj podnikania ponúkajú investorom s príjmom štedré výnosy. Pokiaľ ide o investovanie za účelom dividend, stratégií dostupných na trhu je množstvo. Zahŕňajú investovanie na rast dividend, bezpečnosť dividend a predmetom tohto článku je vysoký aktuálny výnos. V závislosti od vlastných cieľov môže jedna z nich vyhovovať najlepšie, alebo v niektorých prípadoch je najlepšia kombinácia týchto stratégií.

Tieto spoločnosti vykazujú naozaj nadpriemerne vysokú dividendu.

Ako súčasť vykonávania stratégie, ktorá zahŕňa hľadanie vysokých výnosov, zohráva veľkú úlohu výber sektora. Napokon, napríklad technologické a spotrebiteľské akcie majú tendenciu mať nízke výnosy, takže by boli nevhodné. Kde sa teda môžu investori obrátiť na vysoké súčasné výnosy? Spoločnosti pre rozvoj podnikania /BDC/ ponúkajú veľkorysé výnosy, pretože sa od nich vyžaduje, aby v podstate všetky svoje príjmy rozdelili akcionárom. 

1. Great Elm Capital $GECC+1.6% 

Poskytuje pôžičky a investície na strednom trhu. Spoločnosť primárne investuje do dlhov, z ktorých dúfa, že bude generovať úrokové výnosy, hoci občas cielene investuje do akcií, ktoré prinášajú výnosy.

Great Elm má relatívne úzke zameranie, pretože uprednostňuje investície do médií, komerčných služieb a dodávok, zdravotníctva, telekomunikácií a komunikačných zariadení. Mnoho BDC sa rozhodlo čo najviac diverzifikovať svoju expozíciu v odvetví, aby znížilo riziko, ale Great Elm zvolil cielenejšiu stratégiu. Spoločnosť zvyčajne investuje medzi 3 až 10 miliónmi dolárov na cieľovú spoločnosť a ciele majú vo všeobecnosti ročný príjem medzi 3 miliónmi až 75 miliónmi dolárov. Ide o spoločnosti, ktoré sú vo všeobecnosti príliš malé na to, aby mali prístup k financovaniu z verejných trhov, čo je miesto, kde vstupuje BDC, takzvaný „stredný trh“.

Great Elm bola založená v roku 2016, ide teda o relatívne novú firmu, ktorá má v tomto roku vyprodukovať príjmy okolo 27 miliónov dolárov a obchoduje s trhovou kapitalizáciou 67 miliónov dolárov. Great Elm sa dostal do zoznamu, pretože jeho výnos je z iného sveta a dosahuje ohromujúcich 16,6%. Dôvodom je extrémne vysoká výplata, ale aj prejav slabosti, ktorý akcie v tomto roku doteraz utrpeli. Táto kombinácia priniesla svetovo prekonajúci výnos, ale samozrejme, tento druh výnosu so sebou nesie prirodzené riziká, o ktorých musí investor vedieť. Great Elm, že výnos je dnes extrémne vysoký a môže to tak nejaký čas zostať, ale že riziko zníženia dividendy je dosť vysoké.

2. Newtek Business Service $NEWT-0.2% 

Našou ďalšou BDC je Newtek Business Service Corp., spoločnosť, ktorá poskytuje finančné a obchodné služby malým a stredným podnikom v USA Newtek prevádzkuje segment, ktorý je tradičným BDC – segment, ktorý investuje do spoločností na strednom trhu – ale má rôznorodý balík ďalších služieb, ktoré poskytuje mimo bežnej sféry BDC.

Medzi ďalšie služby patrí elektronické spracovanie platieb, tvorba pôžičiek, technologické riešenia ako webhosting a dátové úložisko, poistenie, mzdová agenda, daňové priznanie a mnohé ďalšie. Newtek bol založený v roku 2013, v tomto roku by mal vygenerovať tržby okolo 79 miliónov dolárov a obchoduje s trhovou kapitalizáciou 612 miliónov dolárov.

Newtek vypláca variabilnú dividendu, takže zvyčajne stúpa a klesá s každým vyhlásením. Posledná štvrťročná dividenda bola 75 centov na akciu alebo 3 doláre na ročnej báze. To je dosť dobré na to, aby dnes Newtek získal 13% výnos, ale ako to bolo v prípade Great Elm, investori musia pochopiť súvisiace riziko. V tomto roku vidíme zisk 2,66 USD na akciu, čo znamená, že najnovšia dividenda – na ročnej báze – by prekročila zisk. Či to nakoniec povedie k zníženiu, sa ešte len uvidí, ale zatiaľ Newtek ponúka výnos, ktorý je asi 10-krát vyšší ako pri S&P 500.

Aj keď nie všetky BDC sú si rovné, ak niekto vie, kde hľadať, možno nájsť skutočne vynikajúce dividendové výnosy, ktoré prinášajú patričné riziko. Aj keď investovanie BDC nie je vhodné pre každého, pre tých, ktorí sa zameriavajú na možno riskantnejšie investovanie, toto môže byť veľmi atraktívnou príležitosťou. Ale vysoký zisk prináša so sebou vysoký risk, na to musíme myslieť, preto to nevnímajte ako investičnú radu, len ako zhodnotenie zaujímavých spoločností.


Obávám se, že čerpáte ze starých údajů... Dnes už je to jinak...

no tak tie dividendy sú naozaj veľmi vysoké len či aj to riziko nie je vysoké

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview