Konšpirácia na tému pád TerraUSD, LUNY - Blackrock

Blackrock a Citadel si požičali 100 000 $BTCUSD-3.3% od Gemini (ako je uvedené v ich úverovej knihe). Vymenili 25 tisíc BTC za UST (všetko urobené potichu v očakávaní útoku.)

Spoločnosť BlackRock

Keď prišiel čas, zavolali Do Kwon z Terra Foundation a povedali, že chcú predať veľa BTC za UST. Keďže to bola veľká vec, povedali mu, že nechcú pohnúť trhom a spýtali sa ho, či by nechcel kúpiť ich veľký blok BTC so zľavou s UST?

Do Kwan vzal návnadu. Dal im obrovské množstvo UST, čím výrazne znížil likviditu UST v pooloch likvidity.

V tomto bode Blackrock/Citadel promptne vyhodili všetky BTC a UST, čo spôsobilo masívny sklz a spustilo kaskádu nútených predajov oboch aktív.

Skutočným problémom bolo, že Blackrock/Citadel vedeli, že Anchor, ktorý vlastní veľa tokenov $LUNAUSD-5.6%, je Ponziho schéma (ponúkajú 20% sadzbu APY) a tento pád spôsobí viac výberov, ako môže Anchor vyplatiť. Tieto nútené výbery a predaje spustia masívny výpredaj Luny, prelomia viazanosť 1 USD a ďalej narušia trh.

Blackrock a Citadel môžu teraz lacno odkúpiť späť BTC, aby splatili pôžičku a získali rozdiel, teda ich zisk.

❗️P.S. Blackrock je jedným z najmocnejších manipulátorov svetového trhu, spravujú kapitál v hodnote viac ako 10 biliónov dolárov a obracajú každého, ako chcú. Boli napríklad jediným veľkým fondom, ktorý shortoval trh pred vypuknutím Corona vírusu.


Timeline Tracker Overview