Týmto 3 kryptomenám sa vyhýbajte a ak držíte tak zvážte ich predaj

Tieto kryptomeny na ponúkajú minimálne prípady použitia v reálnom svete a sú to riskantné investície. Na trhu prevláda neistota a treba sa naozaj vyhnúť projektom, ktoré preukazujú znaky veľkej rizikovosti a minimálnej použiteľnosti a v poslednom rade meme coiny.

Týmto kryptomenám sa naozaj vyhnite.

1. Floki Inu 

Floki Inu pomenovaný po psovi výkonného riaditeľa Tesly Elona Muska, bol minulý rok jedným z najpopulárnejších meme kryptomien. Odvtedy od svojho uvedenia na trh vyskočila o viac ako 8 000%, ale len tento rok stratila viac ako 90% svojej ceny. Webová stránka Floki Inu ukazuje, že jej vývojový tím je hrdý na status meme-tokenu. Veria, že adopcia je spojená s „využitím sily méme“. Svojim investorom neponúka takmer žiadne prípady použitia. Podporuje metaverznú hru „play-to-earning“ s názvom Valhalla . Okrem toho sa plánuje vybudovanie trhu s nezameniteľnými tokenmi (NFT). Okrem toho má aj niekoľko decentralizovaných finančných dohôd, ktoré by sa mohli použiť na účely kolaterálu. Tieto prípady použitia ani zďaleka nestačia na prežitie v rýchlo sa vyvíjajúcom kryptosvete. Jeho rivali sú v hre vpredu a je nepravdepodobné, že by investori považovali FLOKI-USD za dlhodobú investíciu.

2. BitTorrent 

BitTorrent pravdepodobne poznáte ako jednu z najlepších platforiem na zdieľanie súborov typu peer-to-peer (P2P). Vďaka nemu sa preslávil Torrents, notoricky známa metóda zdieľania online spojená so šírením pirátskeho obsahu. V súčasnosti je platforma známa tým, že ponúka BTT-USD, kryptomenu na zdieľanie súborov pri vyšších rýchlostiach. Za vývojom BitTorrentu stojí Tron, jeden z najpopulárnejších operačných systémov založených na blockchaine. Snaží sa vybudovať nástroj pre kryptomeny založené na špecializovanom segmente, aby získal trakciu u investorov s veľkými peniazmi. Pred niekoľkými mesiacmi jeho vývojový tím oznámil, že pracuje na cross-chain protokole s názvom BitTorrent Chain (BTTC). BTTC pravdepodobne uľahčí transakcie vo viacerých špičkových krypto sieťach. Napriek úsiliu je nepravdepodobné, že sa BTT dostane ďaleko v pretekoch altcoinov. Pre začiatok má tienistú povesť, ktorá v dohľadnej dobe nepritiahne žiadne inštitucionálne investície. Okrem toho neponúka takmer žiadne prípady použitia pre investorov, aby si boli istí, že ide o dlhodobú investíciu. 

3. Ripple $XRPUSD+0.3% 

Ripple je jednou z mála špičkových kryptomien, ktoré počas pandemických rokov nedokázali fungovať rovnako ako ostatní. Bolo to hlavne kvôli jeho právnym sporom s americkou komisiou pre cenné papiere a burzy (SEC), čo malo ochromujúci účinok na cenu XRP-USD. RippleNet, popredná globálna platobná platforma, sa často zamieňa s XRP. RippleNet získal v posledných rokoch neuveriteľnú trakciu a využíval XRP ako preklenovacie meny pre svoju ponuku likvidity na požiadanie . Nie je nútená používať krypto, ale dúfa, že sa tým zvýši prijatie. Mainstreamové prijatie Ripple sa zdá nepravdepodobné, vzhľadom na kontroverziu, ktorá ho obklopuje. Navyše je to tiež verejný blockchain, takže finančné inštitúcie môžu byť citlivé na informácie o transakciách.

Niektorým z vás sa tento článok môže zdať zbytočný ale verte mi, že je strašne veľa začiatočníkov v krypte, ktorí by práve do takehoto niečoho investovali. Sám som bol toho svedkom, keď som si pozrel walletku môjho kamaráta a videl som tam aj jeden z týchto projektov - presnejšie BTT a to ma motivovalo napísať niečo takéto, pretože určite je veľa investorov, ktorí investuju do projektov typu FLOKI atď. Samozrejme rozhodnutie je na každom investorovi a nie je to investičná rada ale chcel som investorov o tom informovať.


Autor @sooskristian má karmu 838 a je členem této komunity od 24/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Moja rada by znela: Vyhýbajte sa celej krypto bubline :)

vnímám pouze $BTCUSD+0.1%, jsem v klidu 😃

až na Ripple suhlasim, no ripple je kontroverzne no

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview