Hlavný vývojár Etherea definoval dlhoočakávaný termín prestupu na proof-of-stake

Preston Van Loon, hlavný vývojár $ETHUSD+4.0%, hovorí, že dlho očakávaný prechod siete na proof-of-stake sa pravdepodobne uskutoční v lete, konktrétne v auguste, ak všetko pôjde podľa plánu.

Termín prechodu Etherea dostáva jasnejší dátum.

Hlavný vývojár siete Ethereum, Preston Van Loon informoval účastníkov konferencie Permissionless, že posun, známy ako The Merge, sa uskutoční niekedy v auguste, ak všetko pôjde podľa plánu. Van Loon povedal publiku 5 000 ľudí, že cieľom tímu je vykonať prechod skôr, ako ho takzvaná „náročná bomba“ znehodnotí tak, ako bol navrhnutý.

„Pokiaľ vieme, ak všetko pôjde podľa plánu, august – dáva zmysel. Ak nemusíme presunúť [náročnosť bomby], urobme to hneď, ako to bude možné.“

Justin Drake, kolega zopakoval tento postoj a uviedol, že urýchlenie zlúčenia je kľúčovou prioritou a vyjadril svoju „silnú túžbu, aby sa to stalo pred augustovou bombou s ťažkosťami“.

Pre nezasvätených sa výraz „ náročná bomba “ vzťahuje na program zakódovaný v blockchaine Ethereum, ktorý cielene spomaľuje transakcie siete. Zámerom bolo uľahčiť prechod na PoS tým, že baníkom sťaží zostať v reťazci proof-of-work (PoW) po The Merge.

Tim Beiko, vývojár Etherea, 11. apríla oznámil, že The Merge bolo opäť odložené. Napriek úspešnému „ testu“ Beiko uviedol, že The Merge nebude nasadený v júni podľa plánu. Beiko hovorí, že ak vývojári nebudú konať rýchlo, budú musieť poskytnúť ďalšiu aktualizáciu, aby oddialili bombu. 

Opätovné zaviazanie sa k harmonogramu nasleduje po oznámení tohto týždňa, že sieť Ethereum zažije „masívny míľnik testovania“ 8. júna, keď dôjde k zlúčeniu testovacej siete Ropsten. Počas zlúčenia testovacej siete Ropsten sa zlúčia testovacia sieť PoW a nová testovacia sieť vrstvy konsenzu PoS. Bude simulovať to, čo by sa stalo po skutočnom zlúčení medzi Ethereom a Beacon Chain a sieť sa transformovala na sieť PoS.

Investori očakávajú nové možnosti Etherea 2, čo podporuje ich nadšenie. Napríklad technika distribúcie nových mincí sa presunula z PoW na PoS. Očakáva sa, že spotreba energie Ethereum 2 sa touto zmenou zníži približne o 99 %. Okrem toho mechanizmus PoS bude produkovať menší počet ETH coinov za čas ako Ethereum Core.

Ak sa The Merge úspešne uskutoční v auguste, posledným míľnikom v pláne pre Ethereum, predtým známy ako Eth2, bude implementácia roztrhaných reťazcov začiatkom roku 2023. Medzitým sa budú naďalej používať siete vrstvy 2 ako Polygon a Optimism a zvládať veľké objemy transakcií a problémy so škálovateľnosťou v sieti.


Autor @sooskristian má karmu 906 a je členem této komunity od 24/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

ak všetko pôjde ako má, čiže isté to nieje

To zniženie energetickej náročnosti je dost dolezite...

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview