Chcete si budovať pasívny príjem? Existuje atraktívna alternatíva prostredníctvom NFTs

Čoraz viac ľudí hľadá nové spôsoby, ako zarobiť peniaze bez toho, aby pre ne museli pracovať. Pasívny príjem býval niečo, čo mohli bohatí ľudia získať cez banku, pretože úrokové sadzby na sporiacich účtoch boli dosť vysoké. V súčasnosti už v banke takmer neúročíte svoje peniaze; v niektorých prípadoch dokonca musíte zaplatiť za svoje úspory, vzhľadom na relatívne vysoké odmeny za staking kryptomien a NFT bola nájdená nová alternatíva.

Budovanie pasívneho príjmu prostredníctvom NFTs.

Všetci poznáme stakovanie kryptomien, pomocou ktorých sa vám investícia percentuálne vracia. V súčasnosti môžete zarábať peniaze aj vkladaním stakovaním nezameniteľných tokenov (NFT ). Stakovaním svojich nezameniteľných tokenov (NFT) na platformách NFT môžete dosiahnuť ďalšiu návratnosť svojej investície. NFT sa vďaka tomuto vývoju stali ešte atraktívnejšími pre investorov. 

Čo je to NFT staking?

Stakovanie NFT je spôsob, ako využiť svoj jedinečný token na blockchaine. NFT sú často spojené s digitálnymi obrázkami, ako je zbierka Bored Ape Yacht Club, ale môžu to byť všetky druhy objektov, od digitálneho umenia cez video súbory až po položky v hre. NFT staking znamená, že svoje nezameniteľné tokeny pripojíte k platforme alebo protokolu. Výmenou za túto akciu získate odmeny za staking. Týmto spôsobom si môžete zarobiť navyše, kým zostanete vlastníkom NFT.

Tento spôsob môžete porovnať s výnosovým hospodárením s decentralizovaným financovaním (DeFi), kde sa kryptomeny požičiavajú alebo nasadzujú poskytovateľom likvidity, aby získali odmeny prostredníctvom úrokov alebo transakčných nákladov vzniknutých iným. Tento spôsob zarábania úrokov je podobný spôsobu zarábania cez banku, ale v tomto prípade neexistuje žiadny sprostredkovateľ. NFT staking patrí do decentralizovaného finančného sveta, zatiaľ čo banková forma je centralizovaná.

Ako funguje NFT staking?

NFT stakovanie funguje rovnako ako u kryptomien, pretože NFT sú tokenizované aktíva. V prípade NFT tiež nie je možné staknúť každý nezameniteľný token, rovnako ako to nie je možné pre každý token. Pretože NFT sú tokenizované aktíva, môžete ich nasadiť na platformách NFT, kde ich môžete uchovávať v bezpečí. Je to možné prostredníctvom smart kontraktu na príslušnom blockchain protokole.

Aj keď je staking NFT relatívne nový koncept, mnohí držitelia NFT sú z tohto vývoja veľmi nadšení. Je to preto, že nezameniteľný token je jedinečný, vďaka čomu sa jeho držitelia zdráhajú predávať. Toto je veľký rozdiel oproti kryptomenám, kde môžete kryptomeny ľahko nakupovať a predávať. Na stakovanie potrebujete krypto peňaženku, ktorá musí byť vhodná pre daný NFT.

Najprv si skontrolujte, či vaša obľúbená peňaženka pasuje aj do blockchainu, na ktorom sa NFT nachádza. Potom musíte pripojiť peňaženku k platforme, aby ste mohli poslať svoje NFT na platformu. 

Typ odmien, ktoré môžu držitelia NFT získať za nasadenie svojich NFT, závisí od platformy a typu NFT. Väčšina stávkových platforiem NFT ponúka pravidelné odmeny, ktoré sa často vyplácajú denne alebo týždenne. Tieto odmeny sa často vyplácajú v rámci pomocného tokenu platformy, existujú však výnimky. Bez ohľadu na token používaný na odmeny za staking môžete odmeny obchodovať a prípadne ich previesť na iné kryptomeny alebo fiat peniaze.

Okrem toho existujú aj platformy, ktoré majú decentralizované autonómne organizácie (DAO). Tu môžu držitelia NFT uzamknúť svoje aktíva do fondu DAO, známeho aj ako fond NFT staking, ktorý im umožňuje podieľať sa na úlohách správy a riadenia na platforme. To často zahŕňa hlasovacie práva pri predkladaní návrhov. Je tiež možné urobiť návrhy sami, ale to sa líši podľa DAO.

Pretože veľká časť NFT na trhu NFT patrí k rôznym blockchainovým hrám, existujú aj rôzne možnosti stávkovania v hrách s cieľom zarobiť, ako sú Axie Infinity AXS, The Sandbox SAND a Splinterlands. V hrách typu play-to-earn môžete zarábať nielen kryptomeny, ale aj NFT. To umožňuje zarábať NFT zadarmo a potom ich staknúť.

Binance NFT PowerStation

Pre tokeny Binance Fan Tokens existuje staking platforma, na ktorej môžu držitelia NFT zarábať podporou svojich obľúbených športových tímov. Nasadením svojich NFT môžu získať ďalšie tokeny fanúšikov Binance. Binance je jednou z najväčších kryptomenových búrz s desiatkami miliónov používateľov po celom svete. Okrem toho Binance poskytuje svojim používateľom väčšinu služieb vrátane NFT stakingu.

Binance Fan Tokeny sú pomocné tokeny, ktoré sú spojené s konkrétnym športovým tímom. S týmto tokenom môžu držitelia tokenov využívať rôzne privilégiá. Ako držiteľ tokenu môžete napríklad profitovať z prednostného predaja vstupeniek alebo sa podieľať na dôležitých rozhodnutiach v rámci športového klubu. Binance Fan Tokeny sú žiadané predovšetkým medzi tými v športových kluboch, ale môžu ich použiť aj umelci alebo iné celebrity, ktoré majú veľkú sledovanosť.

Ďalším príkladom NFT stakingovej platformy je platforma MOBOX, hra postavená na blockchaine. MOBOX má metaverse s názvom MOMOverse, kde môžete nájsť rôzne NFT. Tieto NFT môžete obchodovať na trhu MOBOX, ale môžete ich tiež vsadiť a vybudovať si pasívny príjem. Každé MOMO má iné kvality, pričom jeho sila je generovaná náhodne.

Aké sú najlepšie NFTs na staking?

Keď sa rozhodnete staknúť svoje NFT, je dôležité mať dobrú predstavu o tom, čo chcete dosiahnuť. Ak chcete nájsť najlepšie NFT na staking, musíte vedieť, kde sú príležitosti. Dobrý prieskum trhu je preto veľmi dôležitý. Existujú rôzne NFT, ktoré môžete vsadiť, pričom každý z nich má svoje vlastné charakteristiky. Preto sa uistite, že je vám vaša stratégia jasná.

Máte radi hry a chcete investovať do tohto odvetvia? Potom je pre vás zaujímavou možnosťou napríklad NFT stakingová platforma ako Splinterlands. Táto hra za účelom získania zisku postavená na blockchaine Ethereum umožňuje hráčom zarábať navyše prostredníctvom NFT stakingu. Vždy majte na pamäti, že hodnota NFT môže tiež klesnúť, takže s vkladaním vášho nezameniteľného tokenu sú spojené aj riziká.


Staking NFTs zaujímavé 🔥

Ide to dopredu stále 😎👌

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview