MATIC VS LINK, do ktorého sa oplatí investovať?

Zlúčenie Etherea dáva Polygonu $MATICUSD-4.2% výhodu v krátkodobom horizonte na druhej strane dominancia spoločnosti Chainlink $LINKUSD-4.2% v decentralizovanom priestore im dáva silné vyhliadky na dlhodobý rast. Čo sa teda oplatí investorom viac?

Ktorý projekt bude víťaz?

Polygon $MATICUSD-4.2% 

Polygon je riešenie na škálovanie Etherea. Je to najrobustnejšie zo všetkých ostatných škálovacích riešení Ethereum na dnešnom trhu. Rovnako ako zvyšok trhu, aj MATIC je medvedí po väčšinu roku 2022. Z hľadiska fundamentov je však MATIC jednou z najsilnejších kryptomien súčasnosti. To má veľa spoločného s jeho prepojením na Ethereum. Ethereum je v záverečnej fáze zlúčenia, vďaka ktorému bude fungovať výlučne ako blockchain typu Proof-of-Stake. V dôsledku zlúčenia sa Ethereum pri škálovaní bude vo veľkej miere spoliehať na riešenia vrstvy 2, ako je Polygon. To znamená, že dopyt po Polygóne bude časom stúpať. Faktor v tom, že MATIC je deflačný a nie je ťažké pochopiť, prečo je to jedna z kryptomien, ktorá by si mohla počínať dobre v nasledujúcom bull rune. 

Chainlink $LINKUSD-4.2% 

Chainlink je decentralizovaná sieť Oracle. Je najdominantnejšou v decentralizovanom priestore a predstavuje viac ako 60 % tohto trhu. Chainlink, založený v roku 2017 je blockchainová abstraktná vrstva, ktorá umožňuje univerzálne prepojené inteligentné zmluvy . Prostredníctvom decentralizovanej siete Oracle Chainlink umožňuje blockchainom bezpečnú interakciu s externými dátovými kanálmi, udalosťami a platobnými metódami, čím poskytuje kritické mimoreťazcové informácie potrebné pre zložité inteligentné zmluvy, aby sa stali dominantnou formou digitálnej dohody.

Sieť Chainlink je riadená veľkou open source komunitou poskytovateľov údajov, operátorov uzlov , vývojárov inteligentných zmlúv, výskumníkov, bezpečnostných audítorov a ďalších. Spoločnosť sa zameriava na zabezpečenie toho, aby bola zaručená decentralizovaná účasť pre všetkých prevádzkovateľov uzlov a používateľov, ktorí chcú prispieť do siete. Chainlink, podobne ako iné kryptomeny, utrpel v roku 2022 výprask. LINK prvýkrát po dlhom čase klesli pod 10 $. Avšak je pravdepodobné, že LINK sa vráti späť. V skutočnosti, keď sa riadite starými investičnými mantrami o dodržiavaní základov, LINK je jednoducho jednou z najlepších kryptomien, ktoré sa dnes dajú kúpiť a držať roky. 

Ktoré z nich je lepšia kúpa?

Polygon aj Chainlink sú najlepšie kryptomeny na nákup a dlhodobé držanie. V krátkodobom až strednodobom horizonte je však pravdepodobné, že MATIC prekoná LINK. Keď dôjde k zlúčeniu Etherea, polygónová sieť by mohla zaznamenať zvýšenie používania. Okrem toho je MATIC deflačný, čo je faktor, ktorý sa stane ešte dôležitejším, keď bude sieť narastať. Avšak, čo sa týka týchto 2 projektov by som osobne stavil na obidve karty. LINK už vlastním a MATIC je projekt, do ktorého investujem určite najbližšie časť peňazí, ale neberte to ako investičnú radu, len ako môj osobný názor.


ja si tu neviem vybrať, vy ako? :D

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview