DISKUSIA: Je Bitcoin trust od BlackRock dôležitý miľník v krypte alebo na to máte odlišný názor?

Včera obletela celý svet správa o BlackRock v spojitosti s Bitcoinom $BTCUSD+0.2%, ktorú ste určite niektorí registrovali. BlackRock ako najväčší svetový správca investičných aktív oznámil svoj spotový súkromný Bitcoin trust. Z toho dôvodu by som chcel poznať Vaše názory, či sa začínajú "lámať ľady" alebo je to podľa Vás len taký pokus-omyl.

Dôležitý milník pre krypto odvetvie v spojitosti s BlackRock?

  • BlackRock, najväčší svetový správca investičných aktív, oznámil spotový súkromný trust Bitcoin, ktorý ponúkne priamu expozíciu referenčnej kryptomene.
  • BlackRock poznamenáva, že spustenie súkromného trustu je súčasťou záväzku spoločnosti ponúkať svojim klientom prístup k viacerým príležitostiam. Podľa správcu aktív bude trust k dispozícii americkým inštitucionálnym klientom a investorom ponúkne príležitosť ťažiť z výkonnosti tejto kryptomeny. 

BlackRock povedali:

Bitcoin je najstarším, najväčším a najlikvidnejším kryptoaktívom a v súčasnosti je hlavným predmetom záujmu našich klientov v rámci kryptoaktív.

Pritom ešte pred necelým rokom sa CEO BlackRock - Larry Fink vyjadroval k  Bitcoinu, ako ku bezcennému aktívu - https://markets.businessinsider.com/news/currencies/bitcoin-larry-fink-jamie-dimon-worthless-opportunities-blockchain-crypto-blackrock-2021-10 

Čo sa odvtedy zmenilo? Extrémny nárast dopytu zo strany inštitucionálnych investorov pod BlackRock?

Zaujímavé na tom je, že tento významný krok spravili počas BEAR marketu pri hodnote Bitcoinu okolo 24 000 USD, avšak BlackRock to vysvetlilo, že to vychádza z podstatného záujmu zo strany klientov. 

Spustenie súkromného trustu prichádza niekoľko dní po tom, čo BlackRock oznámil ďalší významný krok týkajúci sa kryptomeny prostredníctvom partnerstva s kryptoburzou Coinbase. Spolupráca firiem umožňuje inštitucionálnym klientom prístup k digitálnym aktívam, pričom zákazníkom ponúkajú služby obchodovania, úschovy a maklérskych služieb. Prvým digitálnym aktívom v ponuke je Bitcoin a bude prístupný klientom BlackRock Aladdin cez Coinbase Prime.

  • Zaujíma ma Váš pohľad na to, či to môžeme považovať ako dôležitý miľník v tomto odvetví alebo máte na to odlišný názor.

Vidím to jako mezikrok mezi spuštěním spotoveho ETF a je docela smutné, že regulátoři v USA tomu nejsou schopní dát zelenou. Co víc, oni ani nemají jasno která agentura by to měla regulovat:) Rád bych věřil tomu, že BLK pomůže k lepšímu pochopení, adopci a stabilitě BTC, ale po těch letech už jsem trošku z toho optimismu vystřízlivěl;)

Pripravujou si pudu pred dalsim bullrunem

Ako BlackRock je diskutabilný keďže sa spája s konšpiráciami ako pád Terry a podobne :) ale je to určite zaujímavá udalosť pre krypto priemysel :)

Že možno za posledný rok pochopil príležitosti v Bitcoine alebo ten dopyt zo strany investorov bol tak extrémny, že aj keď tomu neverí pozerá proste na peniaze :D

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview