3 dôvody, pre ktoré by rok 2023 mohol byť veľkým a skvelým rokom pre Bitcoin

Prípadné spomalenie zvyšovania úrokových sadzieb zo strany Federálneho rezervného systému by mohlo byť prínosom pre Bitcoin. V tomto článku sú uvedené dôvody, pre ktoré by výkonnosť Bitcoinu $BTCUSD+0.4% v budúcom roku mohla vyzerať oveľa lepšie ako bull run v roku 2021.

Čaká nás v 2023 bull run?

Samozrejme niekoho môže aktuálna situácia na trhu vystrašiť a môže zvažovať odpredaj portfólia pravdepodobne v strate, avšak to nemusí byť správne aj keď je volatilita vysoká poslednú dobu a negatívnych udalostí pribúda.

Ale ako raz povedal legendárny investor Peter Lynch: „Kľúčom k zarábaniu peňazí na akciách je nenechať sa z nich vystrašiť.“ Zatiaľ čo Lynch hovoril o akciovom trhu v čase pred príchodom krypta, jeho rady môžu byť dnes rovnako nápomocné aj pre kryptoinvestorov.

Rastúce úrokové sadzby a koniec menového uvoľňovania sú jednými z dôvodov, ktorí stoja za poklesom Bitcoinu. Budúcnosť však môže vyzerať oveľa lepšie ako v roku 2021 a taktiež ako v roku 2022 pre krypto priestor na základe množstva nedávneho vývoja.

Zdroj: Bulios

Tu sú tri dôvody, pre ktoré by budúci rok mohol vyzerať pre najväčšie digitálne aktívum a hádam aj ostatné kryptomeny oveľa lepšie.

1. Nástup inštitucionálnych investorov

V prvom rade viac inštitucionálnych investorov investuje do Bitcoinu, pretože začínajú považovať kryptomenu za legitímnu triedu aktív a nechcú si to nechať újsť.

  • Podľa každoročného prieskumu Fidelity Digital Assets, ktorý uskutočnil finančný gigant Fidelity management, skúmali 1 052 inštitucionálnych peňažných manažérov v Severnej Amerike, Európe a Ázii. Títo inštitucionálni investori majú oveľa väčšiu kúpnu silu ako priemerný retailový investor a ich rastúca prítomnosť na trhu by teoreticky mohla zvýšiť cenu Bitcoinu.
  • 58 % opýtaných inštitucionálnych investorov kúpilo kryptomenu v prvej polovici roku 2022.
  • Okrem toho 74 % opýtaných uviedlo, že plánujú investovať do kryptomien niekedy v budúcnosti. 
  • Bank of New York Mellon, najstaršia banka v USA a najväčšia depozitná banka na svete, ilustrujúc tento rastúci dopyt veľkých investorov, uviedla, že začne ponúkať depozitné služby pre bitcoiny kvôli vysokému dopytu zo strany klientov.
  • BlackRock, najväčší správca aktív na svete, povedal, že bude spolupracovať s kryptoburzou Coinbase, aby ponúkol svoju obchodnú platformu Aladdin klientom, ktorí tiež držali Bitcoin na Coinbase a to je podľa rôznych analytikov naozaj len začiatok záujmu a to "najlepšie" len príde. 

2. Zmiernenie zvyšovania sadzieb Fedu by mohlo poháňať rast Bitcoinu

Federálny rezervný systém začal agresívne zvyšovať úrokové sadzby v roku 2022 v snahe bojovať proti inflácii, pričom výsledky ešte musia byť stanovené. Jednou vecou, ​​ktorú zvýšenie sadzieb dokázalo, bolo zrútenie mnohých špekulatívnych aktív, ako aj Bitcoin, kryptomeny a technologické akcie. Po sérií prudkých zvyšovaní sadzieb si mnohí pozorovatelia trhu myslia, že Fed bude musieť v určitom bode v blízkej budúcnosti nakoniec toto zvyšovanie sadzieb spomaliť. Ak Fed zloží nohu z plynu a umožní stabilizáciu sadzieb, mali by sa investori cítiť pohodlnejšie a mohli sa vrátiť k aktívam ako je Bitcoin.

3. Rastúci záujem technologických spoločností

Rastúce používanie a implementovanie platieb Bitcoinom sa zvyšuje medzi veľkými technologickými spoločnosťami a finančnými spoločnosťami.

  • Spoločnosť Google Alphabet nedávno uviedla, že umožní zákazníkom platiť za Google Cloud pomocou BTC, ako aj niekoľkých ďalších kryptomien.
  • Mastercard oznámila plány na spoluprácu s krypto projektom Paxos, aby pomohla tradičným bankám ponúkať obchodovanie s kryptomenami a investovanie na svojich platformách.
  • Ďalšie známe firmy ako Tesla, McDonald, Starbucks pracujú na implementácií a to všetko je len začiatok. 

Pri pohľade do budúcnosti sa zdá, že rok 2023 bude pre Bitcoin veľkým rokom. Prinajmenšom by to malo byť oveľa lepšie ako v roku 2022, a to vďaka zvýšeným investíciám od veľkých inštitucionálnych investorov, rastúcemu využívaniu globálnymi technologickými a finančnými firmami a prispôsobivejšiemu menovému prostrediu zo strany Fedu. Bitcoin je stále riskantná investícia, ale myslím si, že všetci investori môžu ťažiť z malej alokácie na bitcoiny vo svojich portfóliách, samozrejme rozhodnutie je na každom investorovi a toto nie je investičná rada.

Máš svůj účet? Tak se přihlas . A nebo vytvoř nový.

Buď první kdo přidá komentář!
Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview