Tieto 2 dividendové akcie s ľahkosťou prekonávajú index S&P 500

USA by mohli čeliť predĺženému inflačnému obdobiu, ktoré sa vyznačuje pomalým až žiadnym hospodárskym rastom a preto sú dividendy dobrou voľbou v takomto období. Táto dvojica akcií so stabilným príjmom je ďaleko pred indexom, ktorý sa nachádza na území medvedieho trhu.

2 spoločnosti, ktoré sú výkonnejšie ako index S&P 500 

Federálny rezervný systém nedávno štvrtýkrát zvýšil úrokové sadzby o 75 bázických bodov. Predseda Federálneho rezervného systému Jerome Powell naznačil, že nezáleží ani tak na tom, aké budú budúce zvýšenia sadzieb, ale na to, aké vysoké a na ako dlho musia byť zvýšené, aby sa prelomila inflácia.

To znamená, že v nasledujúcich rokoch môžeme trpieť najvyššou mierou inflácie za 40 rokov. Určite to neveští nič dobré pre očakávania rozmachu akciového trhu, nieto ekonomiky. Nemalo by to však znamenať, že by investori mali zanevrieť na investovanie, práve naopak pokles predstavuje najlepší čas na nákup akcií, pretože drahé sú teraz lacné a býčie trhy vždy nasledujú po medvedích trhoch.

Do čoho investovať? Určite sú jednou z možností dividendové spoločnosti. Dividendy sú prejavom dôvery, že dlhodobý rastový príbeh podnikania zostáva nedotknutý a zároveň zmierňuje dopad akéhokoľvek nedostatočného zhodnotenia kapitálu. Nasledujúca dvojica S&P 500 má nielen dlhodobý rastový potenciál, ale poskytuje aj nadpriemerné dividendové výnosy.

1. Amcor $AMCR-1.2% 

Amcor plc je spoločnosť, ktorú možno nepoznáte, aj keď je pravdepodobné, že jej produkty používa skoro každý američan alebo aj európan. Zatiaľ čo jeho história siaha až do 60. rokov 19. storočia, dnešný Amcor je výsledkom fúzie dvoch gigantov v oblasti balenia, Amcor so sídlom v Spojenom kráľovstve a Bemis so sídlom v USA. Amcor vyrába flexibilné obaly na potraviny, nápoje, liečivá a výrobky osobnej starostlivosti.

Zdroj: Bulios

Krátka definícia spoločnosti

Amcor plc vyvíja, vyrába a predáva obalové produkty v Európe, Severnej Amerike, Latinskej Amerike, Afrike a ázijsko-pacifických regiónoch. Spoločnosť pôsobí v dvoch segmentoch Flexibilné a Pevné obaly. Spoločnosť predáva svoje produkty predovšetkým prostredníctvom svojich priamych predajcov. Amcor plc bola založená v roku 2018 a má sídlo v Zürichu vo Švajčiarsku.

Zdroj: Bulios

Aj keď recesia sužovaná stagfláciou znie, že by to mohol byť problém, pretože spotrebitelia obmedzujú nákupy, pretože majú tendenciu kupovať aj menšie položky, v skutočnosti to vedie k potrebe väčšieho množstva obalov, čo je pozitívny vplyv pre túto spoločnosť.

Finančné výsledky

  • Fiškálne tržby za prvý štvrťrok vzrástli o 9 % na 3,7 miliardy USD.
  • Upravené zisky vzrástli o 10 % oproti minulému roku.
  • Amcor potvrdil svoj výhľad na aktuálny fiškálny rok vo výške 3 % až 8 %, pričom zároveň očakáva upravený voľný peňažný tok až vo výške 1,1 miliardy USD.
  • Poznamenáva, že podnikanie „konzistentne vytvára významný ročný peňažný tok, ktorý poskytuje značnú kapacitu na reinvestovanie pre budúci rast a vrátenie hotovosti akcionárom prostredníctvom atraktívnej a rastúcej dividendy a pravidelného spätného odkupovania akcií.
  • Amcor tento rok smeruje k spätnému odkúpeniu akcií v hodnote 400 miliónov dolárov.
  • Zvýšili dividendu o 2,1 % na 0,1225 dolára na akciu, ktorá prináša 4,3 % ročne, počas viac ako 25 po sebe nasledujúcich rokov, čím sa stala dividendovým aristokratom.

2. Altria Group $MO+0.3% 

Tabakovému gigantu Altria sa darí lepšie ako väčšine jeho príbuzných indexových zložiek. Hoci fajčenie cigariet je desaťročia v trvajúcom sekulárnom úpadku, potenciál bezdymových produktov so zníženým rizikom sa zdá byť veľkým producentom príjmov. Inflácia núti fajčiarov obchodovať so zľavnenými značkami, hoci Marlboro má stále dominantný 42,6% podiel na trhu. Napriek tomu je Altria schopná vykazovať pozoruhodne vysoké zisky vďaka svojej schopnosti zvyšovať ceny niekoľkokrát do roka, aby kompenzovala svoje vlastné vyššie náklady, ako aj zvyšovanie daní.

Krátka definícia spoločnosti

Altria Group, Inc., prostredníctvom svojich dcérskych spoločností, vyrába a predáva fajčiarske a orálne tabakové výrobky v Spojených štátoch. Spoločnosť poskytuje cigarety predovšetkým pod značkou Marlboro. Cigary a fajkový tabak hlavne pod značkou Black & Mild a vlhké bezdymové tabakové výrobky pod značkami Copenhagen, Skoal, Red Seal a Husky, ako aj perorálne nikotínové vrecká. Svoje tabakové výrobky predáva predovšetkým veľkoobchodníkom vrátane distribútorov...

Zdroj: Yahoo

Spoločnosť nedávno uravrezla dlhodobú dohodu s Japan Tobacco o opätovnom vstupe na trh elektronických cigariet uvedením nových produktov so zníženým rizikom na americký trh a uvedením vlastných zariadení spoločnosti Altria na zahraničné trhy po prvýkrát od odčlenenia spoločnosti Philip Morris International. Zatiaľ čo jedinou nevýhodou nového spoločného podniku je, že prvé produkty nebudú predstavené skôr ako v roku 2024, existuje preňho značná príležitosť získať významný podiel vďaka distribučnej sile spoločnosti Altria a získať nové možnosti príjmov v zámorí. Ich dividenda je v nadpriemernej výške viac ako 8%.

Tieto 2 spoločnosti považujem určite za vysoko perspektívne nakoľko prvá spoločnosť je zameraná na obalový materiál, ktorý sa bude využívať aj naďalej a ako bolo spomenuté menšie výrobky z dôvodu ekonomickej situácie im vyhovujú. Altriu taktiež považujem za zaujímavú, nakoľko tabakový priemysel je tu už strašne dlho a nemyslím si, že sa niečo zmení aj do budúcnosti. Samozrejme je to len môj osobný názor a nie investičná rada - preto DYOR.

Máš svůj účet? Tak se přihlas . A nebo vytvoř nový.

Buď první kdo přidá komentář!
Timeline Tracker Overview