Spoločnosť Apple pracuje na integrácií krypto platieb!

 

 Jedna z najväčších technologických spoločností na svete - Apple so sídlom v USA, je pripravená umožniť používateľom svojej platformy Apple Pay transakcie s kryptomenami. Umožní to implementácia novej funkcie „Tap to Pay“, ktorá umožní používateľom iPhonu uskutočňovať bezkontaktné platby obchodníkom, ktorí akceptujú Apple Pay, ako spôsob platby. Tap to Pay (Platba klepnutím) bude v podstate integrovať digitálne peňaženky tretích strán, ktoré umožnia platby kryptomenami.

Apple v správe uviedol, že funkcia Tap to Feature, ktorá bude prvotne uvedená na trh v USA, umožní všetkým druhom obchodníkov „bezproblémovo a bezpečne“ používať svoje telefóny iPhone ako zariadenia na mieste predaja a uskotučňovať takýmto spôsobom platby za tovari, či služby. Funkcia Tap to pay pridaná k integrácii digitálnych peňaženiek tiež umožní obchodníkom prijímať platby bezkontaktnými kreditnými a debetnými kartami bez potreby ďalšieho hardvéru alebo platobného terminálu. Táto funkcia sa nastaví na komunikáciu takvaného "blízkeho pola", aby umožnila bezkontaktné platby, ktoré sú vo svete využívané vo veľkej miere pri platbách Fiat menami. Čiže vieme skonštatovať, že platby pomocou kryptomien nebudú v nevýhode oproti štandardnej forme platenia.

Podporuje to aj vyhlásenie viceprezidentky Apple pre produkty Apple Wallet a Aplle Pay, že takáto nová forma platenia vytvorí nový a inovatívny zážitok pre podniky. Apple chce byť vždy líder v inováciách a preto sa podľa nášho názoru nebojí implementácie platby kryptomenami a spolupracuje s poprednými platobnými platformami a vývojármi aplikácií na zavedení tejto inovatívnej funkcie. Spoločnosť uvádza, že bezkontaktné karty od spoločností American Express, Discover, MasterCard a Visa budú k dispozícii pri spustení. Funkciu môžu integrovať ďalší vývojári aplikácií a tak sa môže pomerne rýchlo rozšíriť tento spôsob platieb pomocou kryptomien, čo určite významne pomôže adaptovaniu kryptomien do bežného života.

Apple Pay je len najnovšia platobná platforma, ktorá prejavuje záujem o integráciu kryptomien. Visa, PayPal a MasterCard zaviedli svoje integrácie kryptoplatieb. Cash App, platobná platforma vlastnená Jackom Dorseym, to nedávno posunula ďalej integráciou bitcoinových platieb cez Lightning Network.

V závere môžeme s určitosťou povedať, že keď tak veľká spoločnosť ako Apple pracuje s implementáciou platieb kryptomenami, postupne ju začnú nasledovať aj ďalšie spoločnosti, čo určite výrazne pomôže fenoménu kryptomien.

 

Bitcoinwarrior.net


Buď první kdo přidá komentář!
Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview