Nielen Apple ale aj Samsung pracuje na implementácií krypto-platieb!

Svetové technologické giganty Apple aj Samsung usilovne pracujú s fenoménom kryptomien a prepojením s ich produktami. Nedávno Apple vyhlásilo prepojenie medzi Apple Pay a krypto peňaženkou, pár dni nato Samsung predstavil svoj produkt Galaxy S22 -  "crypto friendly".

Zdroj: News.samsung.com

Technologický gigant Samsung včera na podujatí Unpacked 2022 predstavil peňaženku Samsung Wallet. Môže obsahovať osobné identifikačné údaje vrátane preukazov totožnosti študentov, vodičských preukazov a štátnych preukazov, plus vymoženosti, ako napríklad: digitálne kľúče od domu alebo vozidla, kreditné a debetné karty, povolenia na vstup do lietadla a údaje o očkovaní. Peňaženku možno použiť aj na „prístup a preskúmanie komplikovaných digitálnych položiek“, ako sú kryptomeny. Samsung tak vytvára široko využitelné digitálne portfólio pre svojich použivateľov.

Peňaženka umožňuje bezpečné platby, pomocou Samsung Pay. Peňaženka Samsung bude podporovaná v celej rade série Galaxy S22. Používateľské informácie o sérii Galaxy S22 sú chránené technológiou Samsung Knox Vault, ktorá využíva vlastný bezpečný procesor a pamäť. Oddeľuje heslá, Blockchain kľúče a ďalšie citlivé informácie od primárneho operačného systému telefónu, aby zabezpečoval 100% bezpečnosť.

Samsung konkuruje spoločnosti Apple

Peňaženka Samsung je novým rivalom peňaženky Apple a umožňuje zákazníkom spoločnosti Apple ukladať identické platobné údaje a osobné údaje. Na rozdiel od Apple sa Samsung už dlho venuje kryptomenám a spoločnosť taktiež oznámila, že umožní používateľom používať blockchain na ich zariadeniach s podporou hardvérových peňaženiek. Apple nedávno odhalil plány na poskytovanie bezkontaktných platieb pomocou zariadenia IPhone, čo naznačuje zahrnutie podpory pre kryptomeny, písal som aj o tom príspevok.

Samsung sa "ponára" aj do metaverse!

Podujatie Galaxy Unpacked 2022 sa konalo v Decentraland Metaverse. Spoločnosť Samsung predstavila svoje najnovšie smartfóny Galaxy na virtuálnom mieste Samsung 837X. Na virtuálnu udalosť, ktorá zahŕňala možnosť predobjednať si nové prémiové mobilné telefóny, sa zaregistrovalo viac ako 100 000 ľudí, čo poukazuje na vysoký záujem o technologické inovácie. Začiatkom januára spoločnosť debutovala v Metaverse spustením svojho vlajkového obchodu 837 v spolupráci s Decentralandom.  

Samsung sa tiež snaží preniknúť aj do fenoménu NFT. Uviedli, že od roku 2022 budú poskytovať širokú podporu pre NFT a naďaľej pracovať na rozširovaní produktov, či služieb prepojených s NFT.

V závere môžeme s určitosťou povedať, že fenomén kryptomien, metaverse a NFT sa stáva, čoraz viac populárnejším a zaoberajú sa tým najväčší technologickí giganti, ktorí disponujú veľkým množstvom informácií. Tento záujem je určite bullish pre celý krypto priemysel, pretože po týchto spoločnostiach budú s veľkou pravdepodonosťou nasledovať ďalšie spoločnosti, ktoré budú chcieť zapracovávať krypto do svojich produktov.

DISCLAYMER: Niesom investičný poradca, ale len retailový investor so záujmom podeliť sa svami o informácie, takže to nepovažujte za investičnú radu.

Zdroj: www.tronweekly.com


Buď první kdo přidá komentář!
Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview