Pharma spoločnosť o krok bližšie k Africkému trhu s podporou WHO!

OSN varuje pred následkami šírenia AIDS v Afrike. V správe programu UNAids o nákaze vírusom HIV a ochorení na AIDS sa uvádza, že táto "pliaga ľudstva" postihuje každú spoločenskú vrstvu africkej spoločnosti, od učiteľov, cez manažérov až po vojakov. V niektorých krajinách je nakazených touto chorobou až 30 percent populácie. Poskytne tento problém Afriky tejto spoločnosti extrémnu príležitosť?Spoločnosť Trinity Biotech PLC uviedla, že získala schválenie pre svoj nový produkt na skríning vírusu ľudskej imunodeficiencie, TrinScreen HIV, od Svetovej zdravotníckej organizácie - WHO.

Spoločnosť uviedla, že vyvinula TrinScreen HIV špeciálne pre trh skríningu s odhadovanou veľkosťou trhu viac ako 150 miliónov dolárov.

Trinity Biotech uviedla, že schválenie WHO by malo spoločnosti umožniť urýchliť prijatie TrinScreen HIV do opakujúcich sa viacročných národných skríningových algoritmov v celej Afrike. V dôsledku toho spoločnosť očakáva, že získa významný podiel na trhu skríningu HIV v Afrike.

TrinScreen HIV je rýchly test poskytujúci výsledky za menej ako 12 minút z kvapky krvi z prsta, čo je výborná metóda určená pre Afriku, kde je hygiena na nízkej úrovni a toto môže byť nenáročný a efektívny spôsob testovania.

Spoločnosť bude vyrábať TrinScreen HIV vo svojom automatizovanom výrobnom závode v Bray v Írsku, čo potvrdzuje kvalitu, nakoľko Irsko sa považuje za vyspelú technologickú krajinu.

Podľa môjho názoru to môže byť dôležitý miľník pre zlepšenie dlhopretrvávajúcej veľmi zlej situácie v Afrike, kde je štatisticky skoro každý 3. človek nakazený vírusom HIV a to pre spoločnosť Trinity Biotech PLC vytvára výbornú príležitosť a môže jej zabezpečiť dominanciu v tomto segmente na Africkom trhu.

DISCLAYMER: Toto nieje investičná rada, len názor auta na situáciu v Afrike a možný úspech spoločnosti na tomto trhu.

Zdroj: Marketwatch.com


Buď první kdo přidá komentář!
Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview