Ideálny čas na kúpu akcií ozajstného konkurenta Tesly? Analytici odhadujú 150% zisk!

Spoločnosť Tesla je jednotkou, čo sa týka elektromobility ale bude to tak aj v budúcnosti? Podľa výsledkov jej vzniká silná konkurencia, ktorú jej vytvára táto spoločnosť a jej akcie sú za výbornú cenu!

 

Spoločnosť Nio (NYSE: NIO ) zaznamenala v posledných mesiacoch obrovský úspech. Od hodnoty 43,20 USD 8. novembra, akcie Nio teraz klesli o 44 % na dnešných približne 24,10 USD. Človek by si myslel, že takýmto pádom spoločnosť zaniká, ale opak môže byť pravdou a toto môže byť pre vás výborná príležitosť ak ste dlhodobý investor! Hodnota akcií spoločnosti NIO bola na vrchole viac ako 60 USD za akciu, toto je super cena.

Nio zatiaľ nezverejnilo svoje zisky za štvrtý štvrťrok (Q4), hoci vieme, koľko elektrických vozidiel (EV) dodalo. Je tu pravdepodobnosť , že spoločnosť tak urobí tento týždeň alebo krátko potom.

Akcie NIO by mohli mať hodnotu aspoň o 30 % vyššiu na základe jej oceňovacích metrík a odhadovaných predajov analytikov - výborná príležitosť pre Vás!

Spoločnosť je teda očividne v kurze, hoci jej nedávna produkcia sa môže prepadať. Keď vidíme finančné výsledky, malo by byť jasné, či Nio splnilo ciele analytikov v oblasti príjmov. V súčasnosti predpovedajú tržby vo výške 5,63 miliardy dolárov na rok 2021 , čo je o 120 % viac ako v roku 2020, keď tržby dosahovali 2,55 miliardy dolárov.

Tí istí analytici navyše predpovedajú tržby vo výške 9,88 miliardy dolárov na rok 2022, čo predstavuje nárast o 75 % v roku 2022. Ak sa tak stane tento rok, jeho súčasná trhová hodnota takmer 38 miliárd dolárov bude vyzerať príliš lacno a teda aj hodnota akcií.

Analýza NIO Stock

Dvadsaťpäť analytikov v prieskume spoločnosti Seeking Alpha si myslí, že akcie NIO majú priemernú hodnotu 56,26 USD . To predstavuje potenciálny nárast o 133 % pre akcie NIO.

Podobne podľa TipRanks desať analytikov, ktorí napísali akcie Nio za posledné 3 mesiace, verí, že majú priemernú hodnotu 60,86 USD. To predstavuje potenciálny zisk 152 % oproti dnešnej cene. Inými slovami, všetci si myslia, že akcie Nio sú príliš podhodnotené a veria, že sa odrazia. 

V závere môžem s určitosťou súhlasiť s vyjadreniami analytikov, že hodnota NIO je podhodnotená a že si zaslúži vyššiu hodnotu, čo pre investorom vytvára veľmi dobrú príležitosť ak ešte nevlastnia akcie NIO. Ja osobne verím tomuto projektu z dlhodobého hľadiska a podľa niektorých analytikov sa predikuje hodnota NIO niekde k 400 USD za akciu z dlhodobého hľadiska, čo pri dnešnej cene 24 USD predstavuje možný zisk okolo 1600%!

DISCLAYMER: Toto nieje investičná rada, iba analýza autora na základe dostupných informácií.

Zdroj: Investorplace.com


Buď první kdo přidá komentář!
Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview