Zakázanie kryptomien alebo zakázanie internetu?

Ruská národná banka vyjadrila znepokojenie nad reguláciou kryptomien a namiesto toho ju chce zakázať, ale ruské ministerstvo financií nesúhlasí a prichádza tu k veľkému rozporu, ako to dopadne?

Zdroj: Bitcoinnews.com

Ruská banka a ministerstvo financií sa majú dohodnúť na podmienkach regulácie kryptomien do tohto piatku. Rozpory vznikli medzi ministerstvom financií, ktoré sa na kryptomeny pozerá progresívne a hovorí, že zakázať kryptomeny by bolo, ako „zakázať internet“, hovorí minister financií Anton Siluanov.

Ruský minister financií Anton Siluanov v stredu povedal, že zákaz kryptomien v Rusku by bol ako „zakázanie internetu“. Varovanie prichádza, keď ruskí politici diskutujú o krypto reguláciách, pričom centrálna banka požaduje prísne obmedzenia a ministerstvo financií hľadá voľnejší prístup.

"Centrálna banka chce úplne zakázať kryptoaktíva, argumentujúc tým, že to vytvára riziká, predovšetkým pre občanov, a môže to "infikovať" finančné inštitúcie, banky, ako aj vytvoriť nepriehľadný zúčtovací trh," povedal Siluanov na brífingu pre Forbes . Rusko . "Je to rovnaké ako zákaz internetu, čo je nemožné."

Povedal, že prispôsobivejšie krypto pravidlá by vláde umožnili sledovať trh a rozširovať národnú ekonomiku. Medzitým chce Ruská banka podľa Forbesu zakázať vydávanie kryptomien, obchodovanie a informácie o týchto službách. Finančné firmy by tiež mohli vlastniť kryptomeny.

Minulý týždeň ministerstvo financií navrhlo súbor nariadení, ktoré by rozlišovali medzi kvalifikovanými a nekvalifikovanými obchodníkmi s kryptomenami, pričom pre tých druhých boli stanovené investičné limity. Vláda by tiež mohla zdaniť zisky z kryptoinvestícií.

Guvernérka Bank of Russia Elvira Nabiullina však uviedla, že centrálna banka návrh nepodporí a bude proti nemu. Centrálna banka tiež poukázala na potenciál prania špinavých peňazí a podvodov ako dôvodov nepovoliť kryptomenu. Namiesto toho presadzuje vlastnú digitálnu menu.

V utorok Ruská banka oznámila úspešné ukončenie prevodu digitálnych rubľov v skúšobnom programe. Oľga Skorobogatova, zástupkyňa guvernéra banky, uviedla, že digitálny rubeľ predstavuje "novú príležitosť pre občanov, podniky a štát".  

Prezident Vladimir Putin vyzval obe strany, aby našli konsenzus. V piatok majú ministerstvo financií a centrálna banka oznámiť spoločný návrh zákona, uviedla ruská spravodajská stanica RBC .


Timeline Tracker Overview