3 akcie, ktoré sa oplatí držať najbližších 20 rokov

Úspešné investovanie je čiastočne len hra na čakanie. Preto je investovanie do indexového fondu celkom efektívnym spôsobom, ako zhodnocovať svoje peniaze. Avšak správne investovanie časti peňazí do jednotlivých akcií vám však dáva možnosť vidieť vyššie zisky, ak vyberiete tie správne akcie.

 

Vytvorenie dobre zaobleného portfólia rastových akcií a cenných papierov dáva vašim peniazom najlepšiu pozíciu na bezpečný rast. A ak to vydržíte ďalších 20 rokov, pravdepodobne budete veľmi spokojní.

1. Airbnb: Pretože cestovanie sa mení

Airbnb $ABNB-0.2% 

Cestovanie je viac-menej rovnaké už desaťročia alebo dlhšie. Kedysi to bol hostinec pri ceste a ten sa premenil na sofistikovanejší hotelový biznis. Airbnb to otriaslo svojou platformou dovolenkového prenájmu a prijíma spoločenský posun smerom k hybridnému životu. 

Rok 2020 bol pre spoločnosť jedným z najhorších rokov, ale minulý rok sa vrátil k jednému z najlepších. To je dosť pôsobivé vzhľadom na to, že cestovanie je stále obmedzené a ukazuje to, aký veľký potenciál má spoločnosť. Veľmi často používa slovo „prispôsobivosť“ a to je určite obrovský prvok jeho úspechu. Môže ísť kamkoľvek jeho používatelia, čo je obrat oproti tradičnému cestovaniu. Cestovatelia mohli ísť len tam, kde boli hotely – Airbnb to zmenilo.

Štvrtý štvrťrok 2021 bol vhodným zavŕšením roku návratu. Príjmy vzrástli medziročne o 78 % na 1,5 miliardy USD a hrubá hodnota rezervácií vzrástla o 91 %. Ešte lepšie je, že zaznamenal rekordný čistý zisk 55 miliónov dolárov. Takmer polovica rezervovaných nocí bola na týždeň alebo dlhšie a 20 % na mesiac alebo dlhšie. Spoločnosť rýchlo postupuje pri riešení týchto trendov, vydáva zimnú aktualizáciu a sponzoruje generálneho riaditeľa Briana Cheskyho, aby tento rok žil v prenájme Airbnb, aby získal praktické skúsenosti.

2. Etsy: Pretože nakupovanie sa mení

Etsy  $ETSY+0.4% 

Etsy je špecializovaná webová stránka elektronického obchodu, ktorá sa presťahovala do main stream a získava množstvo nových zákazníkov, keďže zbiera príjmy a zisky. Tržby v treťom štvrťroku medziročne vzrástli o 18 %. Hrubý predaj tovaru pre aktívnych kupujúcich sa medziročne zvýšil o 20 % a nadšení zákazníci sú kľúčom k jeho budúcnosti.

Etsy rastie aj inými spôsobmi, získava synergické spoločnosti, aby rozšírila svoje šance a upevnila svoje miesto v e-commerce. Rast pravdepodobne neskočí späť na minuloročné hviezdne čísla, okrem ďalšieho globálneho blokovania. Ale dvojciferné nárasty sú určite na stole. Vedenie robí kroky, aby to tam zostalo, zavádzaním nových funkcií pre plynulejšie nakupovanie, ako je napríklad inovovaná mobilná aplikácia a vyhľadávač produktov. 

Odvádza tiež vynikajúcu prácu, keď sa zameriava na to, čo majú jej zákazníci najradšej, a poskytuje viac a lepšie. Napríklad jeho najpredávanejšou kategóriou sú domáce potreby a bytové zariadenie a spolupracuje s dizajnérmi a celebritami na ponúkaní exkluzívnych produktových radov.

3. Home Depot: Pretože niektoré veci sa nemenia

Home Depot  $HD+0.3% 

Keďže všetky odvetvia sú narušené, niektoré sú menej náchylné na drastické zmeny. Zlepšenie domácnosti prechádza do digitálnej sféry, podobne ako väčšina iných odvetví. Ale svojou povahou, čo znamená veľké, ťažké predmety a produkty, ktoré zákazníci radi vidia a dotýkajú sa ich, bude mať vždy silný fyzický prvok.

Tržby sa v treťom štvrťroku 2021 medziročne zvýšili o 10 % a čistý zisk sa zvýšil o 20 % na 4,1 miliardy USD alebo 3,92 USD v zisku na akciu. Spoločnosť pokračovala v investíciách do svojich kapacít počas pandémie, napríklad v minulom roku otvorila tri nové distribučné centrá na Floride. Tieto strategické investície by mali viesť k vyšším predajom na mnoho rokov.

Spoločnosť Home Depot oznámila, že Ted Decker sa stane generálnym riaditeľom od 1. marca a prevezme ho po Craigovi Menearovi. Je to firemný veterán, ktorý by mal pokračovať v skvelej práci manažmentu. Home Depot tiež vypláca nadpriemernú dividendu, ktorá prináša 1,87 % a akcie sa obchodujú s nízkymi 23-násobným ziskom za posledných 12 mesiacov. Ide o cenné papiere so solídnou hodnotou, ktoré sa budú držať ďalších 20 rokov a dlhšie.

Po prečítaní článku si každý spraví vlastný názor ale ja s týmto súhlasim Airbnb nabúral tradičné formy ubytovania a rastie vysokým tempom. Etsy stránku sledujem aj v osobnom živote majú tam veľmi zaujímave "home made" veci, či už z dreva alebo rôznych iných atraktívnych materiálov a Home Depot je proste klasika, ktorá sa týka domácností a to by malo vždy ísť.

DISCLAYMER: Toto nie je investičná rada len pohľad retail investora.

Zdroj: Fool.com


Na hodnotu Airbnb za 20 rokov som ozaj zvedavý

Timeline Tracker Overview