3 kryptomeny - WEB 3.0, ktoré môžu zažiť BOOM v 2022

Budúcnosť internetu sa skloňuje hlavne s novým pojmom WEB 3.0, ktorý sa má vyznačovať plnou decentralizáciou. Bude viac orientovaný na ľudí a nie manipuláciou veľkými spoločnosťami, ako napríklad Facebook a tieto 3 kryptomeny analytici hodnotia ako pravdepodobne vysoko ziskové.

Zdroj: Cryptonews.com

Investori vyhľadávajú kryptomeny Web 3.0, keďže sa šíria diskusie o budúcnosti internetu.

Web 3.0 sa v priebehu dní stáva nevyhnutnejším. Každý týždeň sa viac hovorí o tom, že Web 3.0 je ďalšou revolúciou internetu a ako sa vďaka decentralizácii výrazne zlepší náš život. Niektorí si myslia, že je to všetko technologická blbosť, iní si myslia, že je to skutočná vec. A od kryptomien sa, samozrejme, očakáva, že ponesie zodpovednosť za túto novú formu webu. Investori preto hľadajú najlepšie kryptomeny Web 3.0, ktoré by si mohli kúpiť skôr, keď sa vlna zdvihne.

Koncept Web 3.0 je zakorenený v myšlienke, že náš súčasný internet, Web 2.0, sa stáva príliš centralizovaným.V tomto procese však býci Web 3.0 tvrdia, že sme týmto entitám dali príliš veľa moci. Teraz si uvedomujeme, do akej miery spoločnosti ako Koncept Web 3.0 je zakorenený v myšlienke, že náš súčasný internet, Web 2.0, sa stáva príliš centralizovaným. Iste, máme platformy elektronického obchodu na vyžiadanie, ako je $AMZN+1.8% $FB+0.5% - ktorí nás už prehnane kontrolujú - naše správanie, emócie alebo akým spôsobom spolu komunikujeme.

Nieje toho už dosť pre nás všetkých? 

Web 3.0 potom umožní používateľom spojiť sa navzájom prostredníctvom technológie blockchain. Decentralizovaná povaha blockchainu umožňuje subjekty, ako sú decentralizované autonómne organizácie (DAO). Tieto DAO umožňujú samotným používateľom rozhodnúť sa, čo zmeniť alebo aké pravidlá vynútiť; tým zabezpečujú úroveň nezávislosti medzi koncovými používateľmi. Web 3.0 navyše zbavuje spoločnosti ako Amazon, ktorých balík webových služieb poháňa približne jednu tretinu celého internetu , od ich zovretia webovej infraštruktúry.

Do akých projektov však možno investovať konkrétne v rámci projektu Web 3.0? Zvážte tieto kryptomeny Web 3.0 na nákup:

Chainlink (LINK-USD)

Chainlink patrí medzi najväčšie hry Web 3.0, ktoré existovali dávno predtým, ako nedávny humbuk upútal pozornosť investorov. Token LINK je kryptomena č. 22 na svete s trhovou kapitalizáciou 7,5 miliardy USD. Toto pôsobivé ocenenie dosiahol tým, že ponúka zásadnú službu platformám DApp, ktoré vedú k presadzovaniu nového internetu.

Sieť Chainlink je to, čo sa nazýva blockchainová abstraktná vrstva. Sieť zjednodušuje blockchainové kódovanie do jednoduchého rozhrania, ktoré umožňuje dátam voľne prúdiť cez ľubovoľný počet blockchainových sietí. Údaje Chainlink sa v podstate môžu bez problémov presúvať z jedného projektu do druhého prostredníctvom inteligentných zmlúv. Čo však Chainlink s touto schopnosťou vlastne robí? Ako decentralizovaný orákulum môže Chainlink nezávisle dodávať rôzne typy údajov pre DApps. Ak aplikácia potrebuje presné trhové ceny kryptomien pre platformu DeFi, môže tieto ceny získať v reálnom čase prostredníctvom Chainlink. Ak chce aplikácia ponúkať externý spôsob platby, ktorý základná sieť neponúka, môže to urobiť prostredníctvom Chainlink.

AUDIUS (AUDIO-USD)

Vstúpte do Audius, prehrávača Web 3.0, ktorý chce decentralizovať streamovanie hudby a vložiť odmeny do rúk hudobníkov aj poslucháčov. Audius, ktorý beží na sieti  Solana  ( SOL-USD ), je jednou z najrýchlejšie rastúcich platforiem Web 3.0. Prostredníctvom Audius si môžete vypočuť svojich obľúbených interpretov a zabezpečiť, že získajú viac príjmov zo streamovania ako iné služby. Chce tiež odmeniť samotných používateľov za vytváranie sieťovej hodnoty - počúvaním hudby na platforme môžu používatelia získať AUDIO tokeny. Najvýraznejšie sa tokeny AUDIO používajú na riadenie siete, čo umožňuje samotným používateľom hlasovať o zmenách v sieti.

V súlade s decentralizovanou témou Web 3.0 sa Audius spolieha na dva typy uzlov na distribúciu obsahu. Umelci sami dodávajú svoje diela do obsahových uzlov. Tieto uzly obsahu potom používateľom poskytujú vysokokvalitné streamovanie hudby. Umelci posielajú obsah aj do knihy obsahu Audius. 

FLUX (FLUX-USD)

Flux je jednou z najhorúcejších kryptomien Web 3.0, ktoré sa dajú kúpiť, pričom investorov uchvátil prísľub siete byť Amazon Web Services blockchainu. Nie je to také okázalé ako streamovanie hudby Web 3.0, to je isté. Postupom času sa však môže ukázať ako jeden z najdôležitejších projektov Web 3.0, ktorý poskytuje nástroje na vybudovanie ďalšieho vývoja internetu.

Flux zrejme spochybňuje Amazon Web Services ako hostiteľa decentralizovaného servera. Amazon ovláda jednu tretinu internetu pomocou AWS, no často ukazuje, že na túto prácu nie je vhodný. Služba zaznamenáva niekoľko výpadkov ročne , čo často vedie k pádu niektorých z najpopulárnejších webových stránok na svete. Flux tomu môže konkurovať prostredníctvom svojich FluxNodes, ktoré ponúkajú užívateľom poskytované servery, ktoré sľubujú lepší výkon ako konkurenti.

Operátori FluxNode existujú na celom svete a počet uzlov rastie každý mesiac. Títo operátori uzlov poskytujú výpočtový výkon sieti; používatelia potom môžu použiť tento výpočtový výkon na serverový hosting, nasadenie DApp a Oracle a ďalšie. Keďže uzly sú po celom svete, používatelia takmer kdekoľvek na svete majú prístup k vysokovýkonnej výpočtovej technike. Výmenou za to operátori uzlov dostávajú FLUX coiny , čím si započítavajú pasívny príjem za ich služby.

Ja osobne môžem povedať, že ma analýza týchto projektov zaujala, osobne vlastním LINK verím tomu projektu. Ostatné dva projekty ma taktiež zaujali a pri ďalšich investíciach do krypta ich budem mať vo watchliste.

DISCLAYMER: Toto nie je investičná rada, iba názor retailového investora.

Zdroj: Investorplace.com


Dobrá analýza projektov :)

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview