Neprekvapivé vyjadrenie Buffetta na možný podvod?

Warren Buffett sa vyjadril k situácií ohľadom kúpy akcií Activision Blizzard, potom čo bol niektorými stranami obvinený, že na základe informácií o kúpe Microsoftom zhodnotil akcie o takmer 300 miliónov a môže to dôjsť až k 500 miliónom USD.

 

Warren Buffett odmietol myšlienku, že Berkshire Hathaway vybudovala svoj takmer 2% podiel v Activision Blizzard minulý štvrťrok v očakávaní, že Microsoft v januári ponúkne 75 miliárd dolárov na kúpu giganta videohier.

Slávny investor a generálny riaditeľ Berkshire zverejnil vo štvrtok správu na webovej stránke svojej spoločnosti, aby objasnil situáciu. Napísal, že jeden z jeho dvoch portfóliových manažérov – Todd Combs a Ted Weschler – bol zodpovedný za nákup 14,7 milióna akcií Activision Blizzard v minulom štvrťroku. Jeho zástupca vybudoval 85 % pozície v októbri a zvyšok pridal v novembri s priemernou cenou 77 dolárov za akciu, povedal Buffett.

Buffett adresoval svoj list trom novinárom, ktorí informovali, že Berkshire kúpila akcie Activision Blizzard v priemere za menej ako 67 dolárov, na základe správy z  Wall Street Journal zverejnenej v utorok. Miliardár povedal, že reportérovi The Journal oznámil nesprávny údaj a neskôr v ten deň bol príbeh opravený.

Šéf Berkshire Hathaway zdôraznil, že on a jeho tím nemali žiadne predchádzajúce znalosti o dohode Microsoftu, keď stavili na Activision Blizzard. Cena akcií spoločnosti Activision Blizzard vyskočila z približne 65 dolárov na 82 dolárov po tom, čo Microsoft 18. januára oznámil navrhovanú fúziu. Vo štvrtok uzavrela na 81 dolároch, čím sa podiel Berkshire ohodnotil na 1,2 miliardy dolárov.

Buffett poznamenal, že akcie Activision Blizzard sa koncom januára obchodovali len za 78 dolárov, takže každý investor mohol kúpiť za podobnú cenu ako jeho zástupca. Tento 91-ročný muž, ktorému veľmi záleží na jeho reputácii a odkaze, napísal, že list uverejnil na domovskej stránke Berkshire, aby „vyjasnil všetky dezinformácie“ a „aby bol záznam správny, keď tu nebudem“.

Buffettov obchodný partner, Charlie Munger, dostal otázku ohľadom stávky Activision Blizzard počas výročnej schôdze Daily Journal tento týždeň. Investíciu odmietol komentovať, no generálneho riaditeľa Bobbyho Koticka označil za „jedného z najchytrejších obchodných manažérov, akých pozná“.

Zdroj: Businessinsider.com


Kdo ví pravda muže byt medzi

Ja mu teda neverím :)

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview