Skvelí obchodníci sa rodia počas BEAR marketu, ak dodržujú tieto pravidlá

Tento príspevok je trocha iný ako ostatné, ale príde mi dosť dôležitý, pretože každý z nás sa chce stať úspešným investorom, či už akcií alebo krypta. Keď všetko rastie je ľahké byť dobrým obchodníkom, ale tí najlepší sa rodia, keď všetko klesá a využívajú to vo svoj prospech. Tu sú kľúče k tomu, aby ste sa stali dobrými obchodníkmi.

 

Pri písaní týchto kľučov čerpám z článku Yahoofinance + doplním svoje postrehy.

1. Trpezlivosť 

 Najväčšou chybou obchodníkov počas bear marketu je, že sú netrpezliví. Identifikujú akciu, ktorú chcú vlastniť, a potom sa spriemerujú do pozície príliš zlej a príliš rýchlo. Keď obchod nefunguje, predajú presne v nesprávny čas a vytvoria si tak iba veľkú stratu. Stáva sa to znova a znova a je pravdepodobne zdrojom najväčších strát pre väčšinu obchodníkov. Najlepší spôsob, ako rozvíjať trpezlivosť, je postupne sa pohybovať. Uskutočňujte čiastočné nákupy a predaje a neustále upravujte veľkosť pozícií, aby ste sa necítili v pasci.

2. Dodávka kúpnej sily

 Váš pohľad na trhové podmienky je do značnej miery funkciou vašej kúpnej sily. Ak plne investujete do klesajúceho trendu, je to utrpenie, ale ak máte výraznú kúpnu silu, máte tendenciu vidieť príležitosti a nie straty a to je podľa mňa veľmi dôležité, nepozerať sa na klesajúci trend negatívne, ale skôr ako na príležitosť pokiaľ danému projektu veríte. Je obzvlášť dôležité pochopiť, že kúpnu silu môžete vytvoriť kedykoľvek budete chcieť jednoduchým predajom pozícií. Obchodníci príliš často visia na uznaní straty. Nechcú si priznať chybu, tak sa niečoho držia, a to značne zhoršuje flexibilitu. Schopnosť predať zlú akciu na chudobnom trhu je pre mnohých obchodníkov jednou z najťažších vecí, no akonáhle to urobíte, máte tendenciu pociťovať výraznú úľavu a zrazu môžete slobodne hľadať lepšie príležitosti.

3. Učenie sa, vytváranie si prehľadu

Volatilitou nezaujímavý trh je vhodný čas na zoznámenie sa s dobrými akciami alebo kryptom, ktoré sa oplatí nakúpiť alebo už držať, keď sa zmenia podmienky. Ak budete trpezliví, získate výhodu. Čím dlhšie budete sledovať akcie a sledovať správy, tým viac pochopíte, čo nakoniec spôsobí, že urobí veľký krok. Ak poznáte povahu akcií, budete lepšie pripravení konať, keď na to príde správny čas.

4. Vytrvalosť 

Najdôležitejším aspektom riešenia zlého trhu je vytrvalosť. Ak vstúpite do obchodu a ten nefunguje podľa plánu, vezmite stratu a skúste to znova. Neexistuje spôsob, ako zistiť, kedy bude vaše načasovanie správne. Musíte to len skúšať a udržiavať malé straty, kým na to budete čakať. Veľkou súčasťou vytrvalosti je pestovanie pozitívneho myslenia. Viem – bezpochyby – že na tomto mizernom trhu nájdem skvelé obchody, ak sa budem učiť a skúšať to. Ak tomu veríte, potom vám to poskytne všetku motiváciu, ktorú potrebujete.

5. Plán

Uistite sa, že máte jasnú tézu a plán pre každý obchod, ktorý robíte, a priznajte, keď sa mýlite alebo keď sa zmenia podmienky. Prečo si myslíte, že táto akcia bude veľkým víťazom? Čo je výnimočné na situácii, ktorá nakoniec povedie k silnému kroku? Aký je váš plán obchodovania s ním, keď sa vyvíja? Kedy je správny čas začať zvyšovať veľkosť svojej pozície a kedy by ste ju mali znížiť? Myslite na všetky tieto veci, kým si pestujete trpezlivosť.

Samozrejme tieto rady sú len návodom, ako byť úspešnejší. Nie je hanba priznať si, že obchod nevyšiel a prijať stratu...Ja osobne som mal s týmto problém, hlavne pri akiách, keď prichádzali do straty, vravím si už sa to určite otočí, no a nestalo sa tak a stratu som mal ešte väčšiu. Musíte si nastaviť money management, čiže akú stratu ste ochotní prijať a aký zisk chcete dosiahnúť a koľko peňazí viete investovať do jednotilých obchodov, aby keď vám jeden dva obchody nevýjdu ste nemuseli končiť s investovaním.


Vytrvalosť....kľúč k úspechu

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview