George Soros nakúpil veľký podiel akcií tejto spoločnosti!

Každý z nás má svoj vlastný názor na Georga Sorosa, avšak musíme mu uznať jeho postavenie vo svete financií a investovania. A nestal sa miliardárom len tak, jeho vynikajúci investičný odhad a rozhodnutia mu vytvorili postavenie, ktoré je globálne uznávané. Myslím si, že ak Soros nakúpil veľký podiel týchto akcií, tak to stojí určite za analyzovanie a prípadnú investíciu. 

Iste, Soros nie je ani zďaleka jediné veľké meno, ktoré v minulom štvrťroku vrazilo obrovské sumy peňazí do akcií $RIVN+1.9%. Celkovo možno povedať, že ich investície sú veľmi dobrým znamením pre začínajúce elektrické vozidlá (EV) vo všeobecnosti a najmä pre Rivian.

Veľké mená a Rivian

Ku koncu decembra vlastnila Sorosova rodinná investičná kancelária Soros Fund Management približne 20 miliónov akcií RIVN v hodnote približne 2,1 miliardy USD.

Ďalším kupcom akcií Rivianu bol T. Rowe Price $TROW+2.2% , ktorý získal 162 miliónov akcií v súčasnej hodnote 10,7 miliardy USD. Tudor Investment, ktorá podľa hlásenia SEC mala k minulému roku spravovaný majetok v hodnote viac ako 44 miliárd doláro , kúpila akcie start-upu EV za viac ako 24 miliónov dolárov . A ako bolo široko hlásené, Amazon $AMZN+1.8%  mal 58,3 milióna akcií akcií, ktoré majú teraz hodnotu približne 10,5 miliardy dolárov.

A v nedávnom článku o akciách RIVN asistent novinára InvestorPlace Eddie Pan uviedol, že „Podľa Whale Wisdom sú akcie RIVN teraz najväčším verejným kapitálom Sorosa. Výrobca EV predstavuje neuveriteľných 28 % Sorosovho akciového portfólia. Málokedy som videl také obrovské hlasovanie o dôvere jednej akcie zo strany multimiliardára. A čo robí správu ešte úžasnejšou, je skutočnosť, že Soros nie je priamo spojený s Rivianom, teda nie je generálnym riaditeľom ani členom predstavenstva, a toto je start-up, ktorý práve začal vyrábať vozidlá v septembri 2021.

Reklamy Super Bowl vzbudili záujem o EV

V týždni, ktorý nasledoval po Super Bowle a zverejnení Sorosovho nákupu akcií RIVN nasledujúci deň, sa väčšina akcií začínajúcich elektromobilov výrazne zotavila zo špirálovitých poklesov, v ktorých sa predtým utápali. Super Bowl bol dôležitým míľnikom, samozrejme, kvôli vysokému počtu strhujúcich reklám na EV, ktoré boli vysielané počas hry. Cars.com ukázal , že reklamy na elektromobily boli skutočne presvedčivé, a tak uviedol, že kým sa hral Super Bowl, hity v jej článkoch o automobiloch inzerovaných počas hry vyskočili neuveriteľných 23,6-krát. A ako zdôraznil InsideEVs , väčšina reklám na Super Bowl bola pre EV.

Aj keď, mierne povedané, vôbec neobdivujem Sorosovo celkové správanie, je to skvelý investor. A obrovský nákup akcií RIVN zo strany jeho fondu predstavuje obrovskú dôveru v začínajúcich EV start-upov vo všeobecnosti a Rivian obzvlášť. V dôsledku toho sa moja dôvera v akcie Rivianu zvýšila v dôsledku správy o Sorosovom kroku a som viac ako kedykoľvek predtým presvedčený, že tento start-up má pred sebou skvelú budúcnosť a že akcie sú na súčasnej úrovni výrazne podhodnotené.

DISCLAYMER: Toto nieje investičná rada.

Zdroj: Investorplace.com


V poslednom čase dosť čítam o tejto akcií :O

Takmer 30% Sorosovho portfólia táto akcia, asi im ozaj dosť verí...

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview