Prečo by ste sa mali vyhnúť investovaniu do Ripple

Ripple je kryptomena, ktorá podľa môjho názoru nie je kryptomena, nakoľko podstatou kryptomien je decentralizácia a tá pri Ripple chýba. Ale samozrejme je radená medzi kryptomenami a môžme ju na základe nejakých faktorov tak chápať. Tak si teda poďme rozobrať dôvody, prečo by ste sa mali podľa analytikov vyhnúť tejto kryptomene.

 

Token XRP od Ripple Network je šiestym najväčším digitálnym aktívom na krypto trhu. Natívna kryptomena pomáha zjednodušiť transakcie na platforme RippleNet. Jednoducho povedané, RippleNet funguje ako medzinárodná burza na zúčtovanie platieb podobná systému SWIFT zo strany bánk a finančných sprostredkovateľov. Je to veľký biznis a každým dňom sa zväčšuje.

Podľa štatistík Ripple už vykonala takmer pol miliardy transakcií na šiestich kontinentoch obsluhujúcich viac ako 55 krajín a 120 menových párov a veľkú časť tohto množstva transakcií tvorí práve ripple. 

Bližší pohľad na XRP

Stručne povedané, Komisia pre cenné papiere a burzu vyšetruje, či token XRP je neregistrovaný cenný papier, vzhľadom na jeho obmedzené zásoby kontrolované spoločnosťou Ripple Labs. A to otvára token porušeniam cenných papierov podľa argumentov regulátorov.

Minulý týždeň však správy spred desiatich rokov odhalili, že spoločnosť Ripple dostala právnu radu, že spoločnosť Ripple Credits, teraz známa ako XRP, a pôvodné digitálne aktívum spoločnosti „by sa nemali považovať za cenné papiere“.

Tieto správy stačili na to, aby býci XRP trochu podporili token a vyhli sa úplnej účasti na poslednom medvedom tlaku kryptotrhu. Bývalému predsedovi Commodities Futures Trading Commission stačilo, aby pokračoval vo Fox Business a uviedol, že XRP sa nekvalifikuje ako cenný papier. „Nemal by som“ však nie je to isté ako „nebudem“. Právny poradca spoločnosti Ripple ďalej vyjadril, že SEC sa môže líšiť vzhľadom na potenciálne riziká, ako je nedostatok uplatniteľnej judikatúry.

Bez ohľadu na budúce právne verdikty bola dnes zastaraná technológia XRP nahradená niekoľkými ďalšími rýchlejšími a lacnejšími digitálnymi aktívami od Ripple Labs pri budovaní RippleNet. To by malo stačiť na to, aby ste sa mali na pozore pred XRP.

Ako bolo vyjadrené, porozumenie je, že XRP má technologické obmedzenia, ktoré nezmiznú, aj keď bude prípad SEC zamietnutý.

Môže byť moje chápanie XRP spoločnosti Ripple nesprávne? Možno to je ako kupovať si DVD, keď je dostupná technológia streamovania? Alebo je XRP Ledger Ripple tým, čo zaujíma mega veľryby?

To nie je skvelý východiskový bod pre investíciu do XRP. Aby sa býci trochu prešli uličkou, mohli by ukázať na token potvrdzujúci januárové dno tohto mesiaca. Zástancovia by tiež mohli oprávnene uviesť, že token prešiel testom na úrovni 76% Fibonacciho. Na konci dňa však grafy nikdy nie sú jasné. A pokiaľ ide o XRP, pravidlom je, že táto kryptomena nestojí za čas investorov, bez toho, aby sa predtým stalo niečo zmysluplné, mimo alebo na cenovom grafe.

V závere si môžeme určite povedať, že situácia so SEC určite nie je pozitívna pre projekt, samozrejme hovorí sa, že čím dlhsie ten spor trvá, tým to je lepšie pre ripple, ale je to ozaj pravda? Každý si musí spraviť vlastný názor, či za ten čas nevznikli lepšie projekty, ktoré su decentralizované. Poďla mňa ak sa bavíme, že blockchain a krypto majú byť budúcnosť, tak musia byť určite decentralizované a to mi teda nejde dokopy s Ripple...Samozrejme toto nie je investičná rada, ak veríte tomu projektu a myslíte si, že Ripple je skvelá kryptomena, ktorá sprostredkuváva stovky miliónov transakcií tak choďte do toho ja som len ozrejmil nejaké fakty od analytikov...

Zdroj: Investorplace.com


To Ripple je diskutabilné a ktovie dokedy to budú ťahať so SEC

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview