Wall Street hovorí, že tieto EV akcie narastú od 84-156%

Budúcnosť, v ktorej elektromobily dominujú na cestách, sa už nezdá byť taká vzdialená. Niektoré odhady naznačujú, že do roku 2035 by mohli tvoriť 25 % predaja nových vozidiel a do roku 2050 až 60 %. Tieto spoločnosti nie sú nováčikovia, aj tak im analytici predpovedajú krásny nárast!

 

Revolúcia elektrických vozidiel (EV) podnietila medzi výrobcami automobilov veľkú zmenu. Ohromujúci úspech spoločnosti Tesla podnietil vedúcich predstaviteľov tohto odvetvia k tomu, aby sa zamerali na elektromobily a podnietil spustenie mnohých nováčikov, ako je Rivian Automotive. Ceny akcií Tesly aj Rivianu klesli zo svojich historických maxím v rámci širšieho výpredaja technologických akcií, takže teraz môže byť čas na otvorenie dlhodobých pozícií v týchto automobilkách, najmä vzhľadom na vysoké cenové ciele, ktoré Wall Street analytici umiestňujú na tieto dve akcie.

1. Tesla: Implicitné zvýšenie o 84 %

Tesla je v súčasnosti lídrom v odvetví elektrických vozidiel, a to aj napriek jej histórii ako jednej z najpochybnejších a najkritizovanejších spoločností za posledné desaťročie. Naysayers dávali Tesle mizivé šance na úspech pri jej transformácii z inovatívneho dizajnéra luxusných EV na masového výrobcu automobilov, pretože neexistoval žiadny skutočne úspešný precedens pre typ vozidiel, ktoré navrhovala. 

Spoločnosť nielenže dokázala, že sa pochybovači mýlili, dostala veľkú pochvalu od generálneho riaditeľa kľúčového konkurenta Volkswagen Group , ktorý nedávno povedal, že Tesla nastavuje štandardy pre technológiu aj produktivitu, pokiaľ ide o elektromobily.

Jedna vec je priniesť na trh inovatívny produkt, no skutočným problémom je dosiahnuť zisk. Tesla vygenerovala celoročné zisky na akciu podľa GAAP prvýkrát v roku 2020 a v roku 2021 táto metrika vzrástla o 666 %, keď spoločnosť dodala 936 222 áut a priniesla tržby 53,8 miliardy USD.

Teraz je Tesla pripravená na ďalší rok silného rastu. Je na pokraji otvorenia dvoch úplne nových gigafabrík - jednej v Texase a druhej neďaleko Berlína. Jeho ultra efektívne továrne stelesňujú modernú výrobu a sú kľúčovými faktormi, ktoré spoločnosti Tesla umožňujú udržiavať hrubé ziskové marže , ktoré sú oveľa vyššie ako u jej konkurentov.

Spoločnosť New Street Research z Wall Street je mimoriadne optimistická voči Tesle. Cieľová cena 1 580 USD, ktorú má na akciách, predstavuje 84% nárast v porovnaní s tým, kde sa obchoduje dnes. Z dlhodobého hľadiska sa to však môže ukázať ako konzervatívna predpoveď, pretože spoločnosť rozširuje svoj produktový rad. Tesla má najmä ďalšie obchodné segmenty, ako je rezidenčná solárna energia a skladovanie energie, čo jej dáva potenciálne stimuly rastu, ktoré jej konkurentom v oblasti elektromobilov chýbajú. 

2. Rivian: Implicitné zvýšenie o 156 %

Spoločnosť Rivian vstúpila na burzu v novembri a v porovnaní s prvým obchodným dňom je teraz o 34 % nižšia, a to aj napriek nadšenej rally počas prvého mesiaca na trhu. Podporu získal od giganta elektronického obchodu Amazon, ktorý si od spoločnosti objednal 100 000 dodávkových vozidiel a od roku 2019 je zainteresovanou stranou v Riviane. 

Amazon považuje Rivian za dôležitú súčasť svojho plánu previesť celý svoj vozový park na model obnoviteľnej energie do roku 2030. Zatiaľ čo modelový rad vozidiel Tesly je zameraný na sedany a rodinné vozidlá, Rivian sa zameriava na dobrodružné vozidlá a flotilové vozidlá so svojím vlajkovým modelom ide o úžitkové nákladné vozidlo R1T.

Spoločnosť Rivian vykázala za tretí štvrťrok 2021 príjmy len vo výške 1 milión USD, no investori a analytici stavili na to, že s hrubými výnosmi 13,7 miliardy USD, ktoré priniesla prostredníctvom svojej prvej verejnej ponuky, bude schopná zvýšiť produkciu a realizovať svoju ambicióznu stratégiu. súťažiť so zavedenými výrobcami EV. Nesie so sebou riziko, ale Bank of America Securities má nákupný rating na akciách Rivian s cieľovou cenou 170 USD – o 156 % vyššou ako jej súčasná cena.

Elektrické vozidlá sú budúcnosť a Rivian ide po potenciálne lukratívnych trhových segmentoch, ktoré zatiaľ iní výrobcovia neriešia vo veľkom rozsahu, takže by to mohla byť skvelá dlhodobá stávka pre vaše portfólio a Tesla je "stávka na istotu". Pokiaľ veríte v transformáciu zo spaľovacích motorov na elektrický pohon, tak toto je určite pre vás zaujímavá príležitosť. Ja osobne si myslím, že určitý prechod bude, len či to budú elektromobily je pre mňa ešte otázne.

Toto nie je investičná rada, len zhrnutie názorov.

Zdroj: Fool.com


Tá jedna z nich môže aj viac

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview