3 bezpečné kryptomeny, do ktorých môžete vstúpiť počas tejto nejasnej situácie

Investori hľadajú bezpečné kryptomeny na nákup, aby prekonali turbulencie na trhu poháňané Ruskom a ja som si pripravil 3 "bezpečné prístavy". Samozrejme nič nie je isté ale toto vytvára väčšiu istotu ako ostatné projekty. 

 

Priestor na investovanie kryptomien sa rýchlo mení. Dopady ruskej invázie na Ukrajinu sa vlnia na Wall Street aj v odvetví digitálnych mien. Teraz investori po týchto správach hľadajú bezpečné kryptomeny na nákup a možno si nie sú istí, kde hľadať. Strach z invázie spôsobuje únik peňazí z krypto búrz vo výške takmer štvrť miliardy dolárov . Výsledkom je rýchlo sa vyčerpávajúca trhová kapitalizácia odvetvia. To samo osebe otriasa cenami kryptomien, pričom takmer každá minca a token sa prepadne o 5 %, 10 % alebo dokonca o 20 % za jediné 24-hodinové obdobie. Zhoršuje sa to však aj v otázkach štátov, kde sa Fed nemieni pohnúť zo zvyšovania úrokových sadzieb, dokonca ani uprostred konfliktu a jeho vplyvu na akciový trh.

Fed a militarizované spory slúžia ako úder do triedy digitálnych aktív. Investori pociťujú horúčavu a v dôsledku toho hľadajú bezpečné formy investície, aby ušetrili svoje peniaze v očakávaní najhoršieho. Bohužiaľ, mnohí z týchto investorov nevidia útočisko v žiadnych kryptomenách, mali by však. Našťastie existuje niekoľko možností, ako uložiť svoj fiat v digitálnej mene. 

TerraUSD (UST-USDT)

TerraUSD je jedným z najlepších stablecoinov na trhu a môže sa pochváliť trhovou kapitalizáciou viac ako 12 miliárd dolárov. Áno, minca je jednou z najlepších bezpečných kryptomien na nákup pre investorov, ktorí hľadajú útočisko v minci odolnej voči inflácii; ale to, čo robí UST naozaj príťažlivým, je jeho vzťah s Terra ( LUNA-USD ) a jeho úloha v Anchor Protocol ( ANC-USD ) – jediné dve zo 100 najlepších kryptomien, ktoré zaznamenali zisky za týždeň.

UST sa líši od ostatných stablecoinov v tom, že jeho hodnota nie je viazaná na rezervu USD; skôr si UST viazaný na 1 dolár zachováva svoju hodnotu prostredníctvom prepojenia ponuky s ponukou LUNA . Keď cena UST klesne pod 1 dolár, držitelia UST môžu raziť LUNA spálením svojich držieb v UST. To zarába držiteľom LUNA coinov a znižuje ponuku UST a zároveň tlačí ceny späť nahor. Podobne, ak UST presiahne 1 $, držitelia LUNA môžu svoje mince spáliť a raziť UST s opačným efektom. Ak to neznie ako veľmi rozumný spôsob držania stabilného pegu, nebojte sa; Luna Foundation Guard, decentralizovaná autonómna organizácia (DAO), ktorá dohliada na ekosystém Terra, práve získala 1 miliardu dolárov určenú na financovanie rezervy pre UST.

Paxos Gold (PAXG-USD)

Paxos Gold je token stabilného coinového projektu Paxos; Cena PAXG je spojená s cenou jednej unce zlata London Good Delivery. Paxos pôsobí ako správca pre svojich investorov a drží rezervy zlata v  Brinkových trezoroch. Každá unca tejto rezervy je serializovaná a prepojená špecificky s každým tokenom. Výsledkom je, že investori môžu skutočne vystopovať svoju presnú držbu zlata prepojením svojej kryptopeňaženky plnej PAXG na webovú stránku Paxos. Aktíva sú tiež okamžite splatiteľné, čo znamená, že ich PAXG môžete v prípade potreby vymeniť jeden k jednému za fyzické zlato.

Takže investíciou do PAXG získate všetky výhody historicky zdravej zlatej komodity. Držiteľom však poskytuje aj ďalší bonus v podobe schopností DeFi. Tam, kde sa s ich držbou zlata naozaj veľa robiť nedá, môžu vziať svoje tokeny PAXG a vsadiť ich za pasívny príjem, vďaka čomu sú efektívne lepšie ako samotné zlato. Centralizované finančné (cefi) platformy, ako sú Gemini , Nexo a Celsius Network , umožňujú vkladať svoje podiely za ročné percentuálne sadzby (APR) až do 6 %.

Bitcoin $BTCUSD+0.2% 

Prečo teda kupovať bitcoiny teraz? Ako ukazuje dnešné popoludnie, stále je to jeden z najlepších obchodov s hodnotou, a to vďaka svojej monolitickej postave. Minca skutočne klesla o 10 % na začiatku dňa; je to z veľkej časti vďaka rusko-ukrajinskému konfliktu a následnej panike. Ale rýchlo vpred o niekoľko hodín a minca teraz zaznamenáva 2% zisk na deň. Je to jedna z mála kryptomien, ktoré sa úplne zotavili po havárii flash. Je to z veľkej časti vďaka jeho trhovej kapitalizácii. So 725 miliardami dolárov na konte má bitcoin približne polovicu celkovej trhovej kapitalizácie kryptomien vo výške 1,5 bilióna dolárov.

Tento konflikt neudrží Bitcoin trvalo dole, ani takmer žiadne iné turbulencie na trhu. Je viac ako obrovská a dokáže prežiť volatilitu spôsobom, akým to nedokáže žiadna iná kryptomena. Je to preto, že sa nemusíte báť, že by trhový strop dosiahol 0 USD, ako je tomu u takmer každého iného projektu.

Za mňa je určite výborná voľba presun peňazí do stablecoinov, máte zaručené, že hodnota ostane zachovaná. Ak však veríte krypto a bitcoinu toto môže byť pre vás dobrá príležitosť. Vidíte sami, že bitcoin sa celkom dobre drží. Avšak toto nie je investičná rada.

Zdroj: Investorplace.com


Len či je krypto safe :O

PAXG Zaujímavý coin dobrá myšlienka

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview