Akcia, ktorá má potenciál spraviť viac ako 1000%!

Môže sa vám to zdať prehnané ale existujú spoločnosti a odvetvia, kde aj takáto situácia a rast cien dokážu vyvolať enormný nárast akcií danej spoločnosti. Pýtate sa čo to je asi za firma??? iBuying je nový fenomén, ktorý narúša tradičný predaj nehnuteľností a táto spoločnosť je založený na business modeli iBuying.

 

Existuje len málo trhov, ktoré potrebujú inováciu viac ako odvetvie nehnuteľností. Väčšinou sa domy stále kupujú a predávajú prostredníctvom tradičných realitných maklérov. Tento proces je prinajlepšom neohrabaný a priemerná predajná provízia je približne 6 % z predajnej ceny, čo v prepočte na priemerný dom predstavuje viac ako 20 000 dolárov pre makléra. Hoci to nie je jediný spôsob, ako sa narúša proces predaja domov, iBuying alebo „okamžitý nákup“ je veľmi sľubné odvetvie, ktoré sa začalo vážne presadzovať. Existuje len niekoľko spoločností, ktoré vo veľkom nakupujú domy priamo od predajcov a po prečítaní posledných hospodárskych výsledkov sa Offerpad $OPAD-0.6%  javí ako obzvlášť sľubný spôsob, ako doň investovať a možno naozaj krásne zhodnotiť svoju investíciu.

Čo robí Offerpad? $OPAD-0.6%

Hlavnou činnosťou Offerpadu je iBuying – to znamená kupovať domy priamo od predajcov, vykonávať mierne opravy a predávať ich priamo kupujúcim. Ide o to, že predajcovia získajú pokoj v duši, ktorý prichádza s hotovostnou ponukou, môžu uzavrieť v dátume podľa vlastného výberu a nemusia sa boriť s premietaním, dňami otvorených dverí, inscenáciami atď.

Zdroj: Tradingview.com

Okrem toho Offerpad buduje svoje priľahlé služby. Spoločnosť napríklad ponúka služby poskytovania hypoték a má aj svoj produkt Offerpad Flex, ktorý povzbudzuje zákazníkov, aby zaradili svoj dom na otvorený trh so záložnou hotovostnou ponukou.

Aby bolo úplne jasné, v žiadnom prípade nejde o akcie s nízkym rizikom. iBuying je stále relatívne mladé odvetvie, a aj keď Offerpad odviedol dobrú prácu s efektivitou, žiadny iBuyer zatiaľ nedosiahol konzistentnú ziskovosť. Ak však bude iBuying naďalej rásť, je tu obrovská príležitosť. Ročne sa na adresných trhoch Offerpadu predajú existujúce domy v hodnote okolo 2 biliónov dolárov a pre mnohých Američanov je predaj domu veľmi frustrujúci proces.

Zatiaľ úžasné prevedenie

Offerpad nakupuje a predáva domy len niekoľko rokov, ale rast je pôsobivý. A nebol to ani „rast za každú cenu“ – spoločnosť odviedla skvelú prácu pri vyvážení expanzie a efektívnosti.

Rok 2021 bol pre Offerpad neuveriteľným rokom. Silný trh s nehnuteľnosťami nielenže uľahčil Offerpadu rýchly predaj domov, ale spoločnosť dostala masívnu infúziu peňazí, keď vyšla na burzu SPAC podporovanou bývalým generálnym riaditeľom Zillow  Spencerom Rascoffom. Za celý rok Offerpad kúpil 9 023 domov a predal 6 373, čím vygeneroval tržby 2,07 miliardy USD a hrubý zisk približne 208 miliónov USD. Dosiahla hodnotenie spokojnosti zákazníkov 93 % a do konca roka pôsobila na 21 rôznych trhoch (s ôsmimi ďalšími plánovanými na rok 2022). V samotnom štvrtom štvrťroku Offerpad kúpil viac ako 3 000 domov – takmer trojnásobok v rovnakom štvrťroku v roku 2020 – a vytvoril kladný čistý príjem.

Pri pohľade do budúcnosti Offerpad predpokladá predaj 3 000 až 3 150 domov v prvom štvrťroku 2022, čo by v strede predstavovalo 27 % sekvenčný rast. Z týchto predajov očakáva minimálne 1,1 miliardy dolárov v príjmoch a kladne upravenej EBITDA.

Veľa priestoru na rast

Hoci rast Offerpadu bol pôsobivý, mohol by to byť len začiatok. Offerpad má na svojich 21 prevádzkových trhoch trhový podiel len 0,9 % a mohol by ho ľahko niekoľkonásobne znásobiť, pretože povedomie o značke a jej reputácia rastie.

S trhovou kapitalizáciou tesne nad 900 miliónov dolárov by Offerpad mohol byť domovom pre trpezlivých a riziko tolerantných investorov, ktorí sa dostanú do tohto odvetvia v raných fázach. Ak môže Offerpad pokračovať v rozširovaní svojho podnikania a dokáže to robiť s konzistentnou ziskovosťou, môže vzrásť na 10-násobok svojej súčasnej hodnoty alebo potenciálne oveľa viac.

Nenapísal by som článok s takouto titulkou, keby som to nebral reálne, avšak vzniká nám nový priestor predávania a kupovania domov. Prechádzame od tradičného predaja pomocou maklérov, ktorý si brali vysoké percentá a to vytvára tomuto modelu veľký priestor na rast a za mňa je to určite riziková investícia, ale ten potenciál tam ozaj vidím. Samozrejme každý si spravte vlastný názor, či sa vám to zdá reálne alebo nie.

Zdroj: Fool.com


Je to nový mode, čiže tých 10x je reálne, ak to nespláchne táto situácia, ale vypadá to podla grafu, že sa držia

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview