120 miliónov dôvodov prečo kúpiť akcie Pfizer

Pfizer prichádza s novým liekom na COVID-19, ktorý by mohol byť hnacou silou spoločnosti a mohol by priniesť rekordné tržby. Osobne mám výhrady voči Pfizeru ale z investičného pohľadu by toto mohlo byť ozaj zaujímavé.

Zdroj: BBC.com

Skončili sa dobré časy pre investorov spoločnosti Pfizer $PFE-0.3% ? Mohlo by sa to tak zdať. Akcie minulý rok vzrástli o 60 %. Zatiaľ však v roku 2022 cena akcií Pfizeru klesla takmer o 20 %. Nie je však núdza o zúfalstvo. Tu je 120 miliónov dôvodov, prečo kúpiť akcie spoločnosti Pfizer pri poklese cien.

Týchto 120 miliónov dôvodov zodpovedá počtu kusov tabletky COVID-19 Paxlovid, ktoré Pfizer plánuje vyrobiť tento rok. Prečo výroba Paxlovid robí veľké farmaceutické akcie atraktívnymi? Spoločnosť Pfizer poskytla usmernenie vo svojej aktualizácii za štvrtý štvrťrok v hodnote 22 miliárd USD v predaji Paxlovid v tomto roku. Ak spoločnosť vytvorí 120 miliónov balení, priemerná cena je približne 183 dolárov. Toto číslo je však oveľa nižšie ako 530 dolárov, ktoré spoločnosť Pfizer dostala od vlády USA. Iste, Pfizer v mnohých krajinách nezarobí na Paxlovide toľko peňazí ako v USA. V niektorých krajinách však zarába aj vyššie príjmy za liečebu. 

Zarobia viac ako sa plánuje

Spoločnosť Pfizer vo svojom konferenčnom hovore v štvrtom štvrťroku uviedla niekoľko jasných náznakov , že spoločnosť tento rok zarobí od spoločnosti Paxlovid oveľa viac ako 22 miliárd dolárov. Pozrime sa na komentáre štyroch vedúcich pracovníkov počas telefonátu spoločnosti Pfizer.

Mikael Dolsten, prezident celosvetového výskumu, vývoja a medicíny spoločnosti Pfizer, uviedol, že spoločnosť očakáva, že americký Úrad pre potraviny a liečivá (FDA) rozhodne o schválení lieku Paxlovid vo vysoko rizikovej populácii koncom tohto roka. Poznamenal tiež, že kľúčový údaj z klinickej štúdie hodnotiacej liek pri prevencii COVID-19 po kontakte s infikovaným členom domácnosti bude oznámený v druhom štvrťroku 2022.

Zvážte Dolstenove poznámky vo svetle toho, čo Angela Hwang, prezidentka biofarmaceutickej skupiny Pfizer, povedala vo výzve na štvrtý štvrťrok. Povedala: "Myslím si, že úplný klinický program [pre Paxlovid] bude tiež ďalším impulzom pre uzatváranie zmlúv a objednávanie." Inými slovami, pozitívne klinické výsledky pre tabletku COVID-19 by mali viesť k ďalším objednávkam – a dodatočným príjmom.

Finančný riaditeľ spoločnosti Pfizer Frank D'Amelio uviedol, že „dopyt po Paxlovide by mal byť nahor“ z úrovne 22 miliárd dolárov. Spomenul, že Pfizer rokuje s ďalšími vládami o potenciálnych nákupoch lieku.

Najsilnejší argument, že spoločnosť Pfizer, však prišiel od generálneho riaditeľa Alberta Bourlu. Počas hovoru o 4. štvrťroku Bourla uviedol: "Je jasné, že čísla by mohli byť oveľa väčšie, než aké máme práve teraz." Počas diskusie vysvetlil, že usmernenia spoločnosti Pfizer odzrkadľujú iba zmluvy, ktoré už boli podpísané alebo ešte neboli podpísané, ale pre ktoré boli dokončené kľúčové podmienky.

Zvýšená sebadôvera

Pointa je, že Pfizer je vysoko zisková spoločnosť, ktorá by mohla v nasledujúcich rokoch veľmi dobre rásť. A jej akcie sa obchodujú za atraktívnu cenu, ktorá by mohla byť ešte lepšia, ako čísla vyzerajú na prvý pohľad. Podľa názoru analytikov je to druh akcií, ktoré sa dajú kúpiť pri poklese. Ja sám som písal, že túto firmu by som si nekúpil, avšak čísla hovoria jasne, že to môže byť dobrá voľba ak liek bude úspešný a bude oňho záujem zo strany štátov a to môže Pfizer hnať dopredu ešte pár rokov, keď nevieme koľko vĺn COVID-19 ešte príde.

Toto nie je investičná rada.

Zdroj: Fool.com


O tých liekoch som už počul, nevedel som, že to už tento rok :O

Analýza zaujímavá ale ten COVID by tu už nemusel byť :D

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview