Cathie Wood očakáva veľkolepé výnosy akciového trhu a vysvetľuje prečo

Svet podľa Cathie Wood čelí rôznorodým problémom, no odpoveďou na ne sú podľa nej inovácie. Poukázala na prebiehajúcu vojnu na Ukrajine, ktorá vyvolala prudký nárast cien niektorých komodít, ako je ropa alebo plyn. Prečo ale očakáva tak veľké prebudenie trhu a spektakulárnu návratnosť?

                                              Investorka Cathie Wood

Cathie Wood obhajovala portfólio svojej firmy zamerané na inovácie a uviedla, že v priebehu nasledujúcich piatich rokov vidí pre Ark Invest „veľkolepé výnosy“.

Video z interview si môžete pozrieť tu.

Jej komentáre prichádzajú po tom, čo bol vlajkový fond jej firmy zachytený v nedávnom výpredaji vedenom technológiami. $ARKF+0.5%ETF sa za posledných 12 mesiacov znížil takmer o polovicu. Na porovnanie, benchmark S&P 500 vzrástol v rovnakom časovom období takmer o 15 %. “Boli sme v hroznom medveďom trhu pre inovácie,” priznala. 

Wood však povedala, že firma zaznamenala „významné prílevy“ od 17. januára. Podľa ETF.com - fond AARK počas tohto obdobia zaznamenal prílev takmer 1 miliardy dolárov.

„Myslím si, že veľká časť našej investorskej základne klesá v priemere,“ povedala. Zníženie priemeru sa týka investičnej stratégie nákupu ďalších jednotiek aktíva, keď jeho cena klesne.

„Čudovali by ste sa, keby ste v priebehu času spriemerovali, ako rýchlo sa môže stratégia vrátiť nad tento priemer. A ak máme pravdu, počas nasledujúcich piatich rokov výrazne nad týmto priemerom,“ povedala Wood.

Wood povedala, že svet v súčasnosti čelí „všelijakým problémom“ a odpoveďou sú inovácie, ktorým ona dosť rozumie a jeden z jej ETF fondom sa špecializuje práve na inovácie, je preto tak optimisticky naladená alebo je to fakt?

Wood povedala, že konflikt povedie k „veľkému zničeniu dopytu a nahradeniu inováciami“, ako je prechod na elektrické vozidlá od klasických spaľovacích motorov. 

Ja osobne si myslím, že určite sú inovácie katalyzátorom budúcnosti, avšak sa nachádzame momentálne v takej dobe, že si stále neviem predstaviť, aké to bude mať dlhodobé dôsledky pre nás a celkovo pre trhy. Kurzy niektorých komodít rastú deň za dňom a naopak niektoré akcie krvácajú. Bodaj by mala pravdu a trh sa rýchlo spamätá.


Včera jsem zpracoval článek na stejné téma a jsem dost zvědav na ty Spectacular výnosy, které slibuje😂

5 rokov je dlhá doba ťažko predpovedať

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview