Mentálna gymnastika: Kto najviac vyťaží z vojny Rusko-Ukrajina?

Toto je iný príspevok ako normálne pridávam ale pokúsim sa zhrnúť nejaké fakty o tejto vojne a bol by som rád keby sme tu o tom diskutovali, pretože internet je plný informácií a každý z nás môže mať niečo zaujímavé.

  • Prečo Ukrajina smeruje k rokovaciemu stolu tak skoro? Pár dni od konfliktu. Iste, môže to byť preto, že Zelenskyj je skvelý človek a chce minimalizovať náklady, či už ide o ľudské životy alebo škody na majetku. Prípadne je tu otázka, že sa Ukrajincom až tak nedarí?
  • Pre Rusko je členstvo Ukrajiny v NATO bezpečnostnou otázkou. Samozrejme, že NATO je na papieri „obranná aliancia“, ale dostupné zbrane môžu byť použité na útočné útoky. Zmluvy už boli porušované a všetci vieme, že existuje množstvo spôsobov, ako začať útoky pod falošnou vlajkou, takže z pohľadu Ruska nemôžu mať svojich nepriateľov priamo na hraniciach. Je to ekvivalent kubánskej raketovej krízy.
  • Došlo k Hongkongu a na čo to bolo dobré? Spojené štáty budú konať iba vtedy, ak to bude v ich záujme. Na optike nezáleží až tak, ako ľudia dúfajú. Aký zásadný strategický záujem má Ukrajina pre Spojené štáty? 
  • Sme svedkami prudkého rastu cien, ale skutočná otázka, ktorú by sme si mali položiť, je, dokáže Európa skutočne prežiť bez ruskej energie? Mám vážne pochybnosti. Ak máme doviesť ropu do Európy z USA a Blízkeho východu, musí existovať infraštruktúra.
  • Naozaj si svet vyberie recesiu pred Ukrajinou? Dúfam, že sa mi ukáže, že sa mýlim, ale myslím si, že národy sú oveľa sebeckejšie. Takže v tomto prípade bude musieť Európa pokračovať v nákupe ruskej energie.
  • S vedomím, že Európa má zviazané ruky, by potom bolo v záujme Ruska, aby konflikt na Ukrajine pokračoval, dosť na to, aby globálne pobúrenie pokračovalo, ale dostatočne nízke na to, aby neutrpelo príliš veľké straty. Ceny energií tak zostanú vysoké a Putin si naplní kapsy. 
  • Verte či nie, aj v záujme Ameriky je udržať konflikt v Európe. Vysoké ceny ropy znižujú finančnú konkurencieschopnosť Európy v dôsledku vyšších nákladov a USA môžu začať s vlastnými dodávkami ropy, aby profitovali a chránili americké náklady. Ešte lepšie je, že ak sa Európa skutočne dostane do vojny s Ruskom, Amerika tam hodí svoju armádu, ukončí vojnu a predá Európe všetko, čo potrebuje na vybudovanie svojich zničených národov. Znie povedome? Opäť je tu druhá svetová vojna.
  • Myslím si, že pravdepodobnosť, že svetoví lídri hrajú nejaké multidimenzionálne úrovne šachu, je oveľa vyššia ako „Rusko je zlé, zničme ich“.

A co Čína třeba, co myslíte? Nevím teda na čem konkrétně ale 😀

Na zbrojeni sa vždy najviac zarobí

Dosť zaujimave niektoré pohľady, čo si o tom myslite ?

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview