Tieto 4 kryptomeny rozdrvia Ethereum na prach

Ethereum $ETHUSD+3.5%je 2. najväčšia kryptomena na svete a niektorí nadšenci ju prirovnávajú ako striebro k bitcoinovému $BTCUSD+1.1%zlatu. Ethereum však zápasí s vysokými poplatkami za plyn a preťažením siete. Výsledkom je, že podiel na trhu získali rôzne novšie, rýchlejšie a škálovateľnejšie blockchainy. Končí sa éra Etherea a prichádzajú novšie a lepšie projekty? V príspevku nižšie si analyzujeme konkurentov.

                    2. najväčšia kryptomena podľa kapitalizácie- Ethereum

Ako prvá kryptomena, ktorá využíva inteligentné zmluvy, má Ethereum značnú výhodu prvého ťahu a stále hostí väčšinu decentralizovaných aplikácií. Ethereum však zápasí s vysokými poplatkami za plyn a preťažením siete. Výsledkom je, že podiel na trhu získali rôzne novšie, rýchlejšie a škálovateľnejšie blockchainy. Navyše, pretože cena Etherea od prvého obchodovania v roku 2015 už vzrástla o viac ako 200 000 %, je tu menej priestoru na dramatické zisky, ktoré by menšie kryptomeny mohli generovať, prichádza čas nových projektov, ktoré ešte nespravili stovky tisíc percent? Tu sú vypísané 4 kryptomeny, ktoré môžu vysoko konkurovať Ethereu $ETHUSD+3.5% 

1. Sandbox $SANDUSD+2.8% 

Sandbox je jedným z niekoľkých metaverzných tokenov, ktoré vznikli minulý rok, čiastočne poháňaný rebrandom Meta Facebooku a zvýšeným záujmom o virtuálne svety. Sandbox je virtuálny svet, v ktorom môžu hráči vytvárať, vlastniť a zarábať peniaze z nezameniteľných tokenov (NFT) . Má vlastnú ekonomiku v hre, ktorá využíva tokeny SAND.

Cathie Wood zo spoločnosti Ark Invest verí, že metaverz bude mať nakoniec hodnotu biliónov a rôzni iní odborníci v tomto odvetví súhlasia. Zatiaľ však nie je jasné, akú podobu bude mať metaverzum a ktoré projekty budú na vrchole. Práve teraz je Sandbox jedným z popredných projektov – čiastočne preto, že si zabezpečil partnerstvá s veľkými menami, ako sú Snoop Dogg, Warner Music a The Walking Dead. Najnovšie uzavrela dohodu, že sa etabluje ako K-pop centrum v metavesmíre.

2. Chromia $CHRUSD+3.6% 

Chromia je inteligentná zmluvná platforma zameraná na decentralizované aplikácie (dApps). Na rozdiel od iných mincí na tomto zozname nie je k dispozícii na mnohých popredných amerických kryptomenových burzách, ale je uvedená na Crypto.com a KuCoin.

Chromia môže fungovať ako blockchain vrstvy 1- Layer 1, základná sieť ako Ethereum a blockchain vrstvy 2, ten, ktorý je umiestnený na vrchole existujúcej siete na zlepšenie výkonu. Vďaka tomu dobre spolupracuje s Ethereom a môže fungovať aj ako samostatný systém. Chromia je jedným z konkurentov Etherea, ktorý profitoval z posunu smerom k rýchlejším a lacnejším blockchainom. Podľa svojej webovej stránky Chromia uľahčuje ľuďom vytváranie dApps v reálnom svete. Zaujímavé je, že sa presadil aj vo virtuálnom svete, keďže na jeho platforme je hosťovaných niekoľko blockchainových hier. To je prinajmenšom čiastočne dôvodom jeho nárastu o viac ako 3 500 % v minulom roku.

3. Livepeer $LPTUSD+2.5% 

Livepeer je jednou z niekoľkých decentralizovaných sietí, ktoré využívajú technológiu blockchain na riešenie skutočných problémov. Tieto systémy využívajú siete vzájomne prepojených počítačov na nahradenie drahej počítačovej infraštruktúry – často za zlomok nákladov.

Napríklad Livepeer využíva záložný výpočtový výkon na počítačoch ľudí na prekódovanie videí. Prekódovanie je v podstate formátovanie video obsahu pre rôzne šírky pásma a zariadenia. Účastníci siete získajú odmeny LPT a spoločnosti môžu vytvárať vysokokvalitné video za oveľa menej peňazí. Toto je jeden z aspektov Webu 3, ktorý sa v najbližších rokoch pravdepodobne rozrastie.

4. Enjin $ENJUSD+3.5% 

Enjin je o NFT, type digitálneho certifikátu vlastníctva, ktorý sa objavil v roku 2021. Existujú rôzne typy NFT, vrátane umenia, hudby, zberateľských predmetov a predmetov v hre. Enjin má riešenia pre každý sektor a už spolupracuje s niekoľkými veľkými spoločnosťami, ako sú Microsoft a Bancor v spojitosti s využívaním NFT.

Odvetvie NFT je stále v plienkach a zatiaľ nevieme, ako sa zmení. Vieme, že NFT sú kľúčové pre niekoľko rozvíjajúcich sa aspektov blockchainu, ako sú metaverzy a hranie hier. Enjin je už etablovaným hráčom, ktorý má dobrú pozíciu na to, aby využil rast tejto novej technológie.

Nedávny pokles cien kryptomien je dobrou pripomienkou, že ide o vysoko rizikové investície. Preto je dôležité investovať iba peniaze, ktoré si môžete dovoliť stratiť. Ja osobne som krypto nadšenec a moje investície smerujú prevažne do krypta, pretože si myslím, že akcie už nedokážu spraviť také % ako crypto. Závisí aj od vás, aký ste investor, či chcete investovať "do istoty" - Bitcoin, Ethereum alebo, ako ja skôr do rizikových projektov. Toto neberte, ako investičnú radu len ako analyzovanie zaujímavých projektv. Pri písaní tohto článku som čerpal z informácií z portálu Fool.com. A titulok prosím vás berte s nadsázkou je jasné, že Ethereum má už svoje miesto v kryptosvete, skôr tu išlo o %, ktoré ešte môže spraviť Ethereum a tieto projekty.


Trošku mi tam ještě chybí $SOLUSD+6.0%, která je také velkým konkurentem $ETHUSD+3.5%

Enjij sa dosť spomína poslednú dobu, zaujímavé

Mohli by ste zahlasovať do ankety zaikona má štatistika

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview