Tieto 2 akcie by ste mali podľa analytikov kúpiť a nikdy nepredať

Samozrejme výraz nikdy nepredať je možno prehnaný, ale existujú akcie s dlhodobým potenciálom rastového výnosu a takéto typy akcií sa k výrazu nikdy nepredať dosť približujú. A predaj takýchto akcií v najbližších možno aj desiatkách rokoch by bol podľa niektorých analytikov veľmi zlý krok. Ktoré akcie sú hodnotené takýmto statusom?

        Každý má svojich favoritov, tu sú dve akcie s veľmi dobrým hodnotením

1. Block $SQ+2.8% 

Ekosystém Square zahŕňa všetky funkcie súvisiace s financiami vrátane priemyselnej banky. Takáto prítomnosť v oblasti fintech aj tradičných financií zvyšuje hodnotu ekosystému. A jej platforma sociálnych platieb Cash App jej dáva oporu v osobných financiách. Tento produkt tiež dobre konkuroval spoločnosti PayPal Holdings -Venmo a takmer dobehol Venmo z hľadiska počtu zákazníkov. Navyše, aj po nedávnom vstupe do Španielska, Block pôsobí iba v ôsmich krajinách. A keďže Írsko, Francúzsko a Španielsko slúžia ako opora v Európskej únii, ľahko by to mohlo viesť k prítomnosti v ďalších 16 krajinách, ktoré prijali euro, čo by otvorilo bránu novým trhom a veľkému počtu zákaznikov. Takéto rozširovania pomohli v roku 2021 rastu výnosom o 86 % na 17,7 miliardy USD v porovnaní s úrovňami spred roka. Zriedený upravený čistý zisk vzrástol na 898 miliónov USD, čo predstavuje nárast o 111 % za rovnaké obdobie.

Napriek zdravému rastu akcie spoločnosti Block za posledných 12 mesiacov klesli o 56 %, keďže akcie rastových technológií klesli. Napriek tomu je jeho pomer ceny a predaja (P/S) tesne pod tromi alebo takmer siedmimi, ak z príjmov odstránite objemy obchodovania s bitcoínmi. Vďaka tomu je konkurencieschopnejší so službou PayPal, ktorá sa predáva za viac ako štvornásobok zárobkov.

2. Innovative Industrial Properties $IIPR+0.7% 

IIP ťaží z dlhodobého rastu odvetvia lekárskeho kanabisu. Allied Market Research predpovedá zložené ročné tempo rastu 24 % do roku 2026, čo posilní podnikanie IIP. Okrem toho IIP je realitný investičný fond (REIT) , nie spoločnosť zaoberajúca sa kanabisom. Prenajíma si pozemky a zariadenia potrebné na výrobu lekárskej marihuany. Toto zameranie na nehnuteľnosti znamená, že IIP nepodlieha obmedzeniam plánu I, ktoré prísne regulujú odvetvie, ktoré podporuje. Väčšina bánk nebude slúžiť kanabisovým spoločnostiam kvôli federálnemu zákazu. IIP môže týchto pestovateľov financovať kúpou majetku spoločnosti a jeho spätným prenájmom. To poskytuje jeho odvetviu kapitál. Program predaja a spätného lízingu zohral kľúčovú úlohu pri pomoci IIP vygenerovať v roku 2021 príjmy vo výške 205 miliónov USD, čo je 75 % nárast v porovnaní s úrovňou spred roka. 

Lekársky kanabis v USA má určite budúcnosť a tým aj rast tejto spoločnosti, čo sa týka Európy som voči tomu ešte skeptický ale ktovie. USA trh je dosť veľký na to aby táto spoločnosť rástla. A Block je určite dobrá voľba s veľkým potenciálom, jednoducho povedané - platiť sa bude vždy a to že sa doťahujú na PayPal je dosť zaujímavé a bullish, pretože PayPal je líder v tejto oblasti. Neberte to ako investičnú radu, spravte si vlastnú rešerš. Pri písaní tohto článku som čerpal z Fool.com


$SQ+2.8% je dosť spomínana poslednu dobu

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview