Kryptomeny s podporou EÚ, svitá na lepšie zajtrajšky?

Regulácia kryptomien je veľmi častou otázkou investorov a celého krypto priemyslu. Často krát to dokáže hýbať trhmi, ako napríklad ban kryptomien v Číne. Tento krát sa k otázke regulácií postavil Európsky parlament, ktorý dal jasné stanovisko voči kryptomenám.

Po tomto hlasovaní Európskeho parlamentu môžeme povedať, že pohľad na kryptomeny nie je úplne negatívny.

Stefan Berger, člen Európskeho parlamentu zodpovedný za dohľad nad nariadením MiCA, potvrdil, že Výbor Európskeho parlamentu pre hospodárske a menové záležitosti (ECON) zamietol návrh, ktorý by mohol zakázať protokoly konsenzu proof-of-work (PoW), ako je napríklad Bitcoin $BTCUSD+1.0%, Ethereum $ETHUSD+3.5% v EÚ.

"Prijatím môjho návrhu členovia vydláždili cestu pre reguláciu kryptomien zameranú na budúcnosť. Teraz ide o to, aby sme v záverečnom hlasovaní prijali správu ako celok a vyslali silný signál pre inovácie," napísal Berger na Twitteri.

30 poslancov EP hlasovalo proti kontroverznému návrhu, ktorý by mohol de facto zakázať kryptoaktíva založené na PoW v EÚ, a 23 za toto opatrenie, vyplýva z prehľadu, ktorý získal Patrick Hansen, vedúci oddelenia stratégie a rastu v spoločnosti Unstoppable Finance. Najnovší vývoj naznačuje, že veľká väčšina zákonodarcov zo stredopravej Európskej ľudovej strany (EPP), najväčšej skupiny v parlamente, ktorá pozostáva zo 177 zo 705 poslancov, je proti kontroverznému opatreniu. Z tejto skupiny 14 členov výboru EPP hlasovalo proti potenciálnemu zákazu PoW a iba jeden zákonodarca ho podporil.

Určite to nie je výhra ale podľa môjho názoru, akékoľvek zamietnutie takejto regulácie je určitým spôsobom výhra pre kryptopriemysel.

Zdroj: Cryptonews.com


Autor @sooskristian má karmu 335 a je členem této skupiny od 24/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview