Toto sú 3 najlepšie investície Warrena Buffetta, zoberiete si od neho príklad?

Warren Buffett zarobil investovaním miliardy a toto považuje za jednu z jeho najlepších investícií. Dôvody prečo si to myslí vás môžu prekvapiť, ale určite by ste ich mali zvážiť. 

Warren Buffett má jasno v tom, čo je jeho jedna z najlešpích investícií

Napriek obrovskému bohatstvu, ktoré Oracle of Omaha vyprodukoval, stále považuje svoj domov za svoju tretiu najlepšiu investíciu. Tu je dôvod, prečo Buffett verí, že jeho dom bol skvelý nákup a vy by ste investície do nehnuteľností mali zvážiť tiež.

Prečo Buffett považuje svoj domov za takú dobrú investíciu?

V roku 2011 sa Buffett zaoberal najlepšími investíciami, aké kedy v živote urobil. Možno prekvapivo miliardár nehovoril o spoločnostiach, ktoré kúpil, ani o akciách, ktoré kúpil a ktoré mu zarobili miliardy.

Namiesto toho Buffett povedal: „Po zvážení všetkých vecí bola treťou najlepšou investíciou, akú som kedy urobil, kúpa môjho domu, hoci by som zarobil oveľa viac peňazí, keby som si ho namiesto toho prenajal a peniaze z nákupu použil na nákup akcií. Viete, ktoré 2 veci sú podľa Warrena Buffeta jeho top investíciou? Snubné prstene.

Buffettove slová sú dôležitou pripomienkou toho, že dom nie je len finančná, ale aj emocionálna investícia. Kúpa domu vám umožní vytvoriť stabilitu pre seba a svojich blízkych, ako aj s nádejou vybudovať bohatstvo v priebehu času, keď splatíte úver a vaša nehnuteľnosť sa zhodnotí.

Kvôli finančným aj emocionálnym výhodám Buffett jasne povedal, že „vlastníctvo domu má zmysel pre väčšinu Američanov, najmä pri dnešných nižších cenách a výhodných úrokových sadzbách“. Otázka je dokedy to tak bude...

Existuje aj dôležité upozornenie

Aj keď Buffett jednoznačne podporuje vlastníctvo domu, zahrnul aj dôležité upozornenie, ktoré musí bezpodmienečne zvážiť každý, kto uvažuje o kúpe. Hneď po tom, čo Buffett vyhlásil kúpu domu za jednu z najlepších investícií, aké kedy urobil, a navrhol, že väčšina ľudí by mala zvážiť kúpu nehnuteľnosti, povedal, že „dom môže byť nočnou morou, ak sú oči kupujúceho väčšie ako jeho peňaženka. Problém, o ktorom Buffett hovorí, je ten, že veľa ľudí si nakoniec vezme hypotéky, ktoré si v skutočnosti nemôžu dovoliť, a sú pre nich schválené, pretože veritelia nemajú pocit, že by mohli čeliť veľkému finančnému riziku, čo sa v podstate dialo aj v 2008. "Sociálnym cieľom našej krajiny by nemalo byť umiestniť rodiny do domu ich snov, ale skôr ich umiestniť do domu, ktorý si môžu dovoliť," povedal Buffett.

Určite súhlasím si vyhlásením Buffetta, že vlastniť svoj dom nemá len investičný charakter, ale aj emocionálny a každý z nás by mal niekedy niečo vlastniť, aby zanechal určitú stopu po sebe. Osobne ma prekvapilo to vyhlásenie o snubných prsteňoch, asi sme všetci čakali nejaké miliardové investície. Samozrejme treba si zobrať na plecia, len to čo dokážete uniesť a nekupovať domy snov, ale domy, ktoré dokážete financovať.


Autor @sooskristian má karmu 348 a je členem této skupiny od 24/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Je to romantik haha

Ano len cena nehnutelnosti v USA je dost vysoka

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview