Hľadáte obrovskú príležitosť v zaručenej rastovej spoločnosti?

Toto je jedna z mála technologických spoločností, ktorej sa dlhodobo darí aj napriek nepriaznivým spoločnostiam. Spoločnosť by mala vzbudzovať dôveru svojimi viacerými katalizátormi rastu a veľmi dobrým finančným profilom, ktorý asi nikdy neprestane udivovať. 

Spoločnosť, ktorá už viac ako dekádu generuje krásne zisky akcionárom.

Alphabet $GOOG+0.4%sa už viac ako desaťročie vyznačuje obrovským rastom. Upevnili si pozíciu lídra v oblasti digitálnych reklám, pričom generuje viac ako 80 % svojich príjmov z tohto priestoru a tento trend sa bude pravdepodobne navyšovať z dôvodu digitalizácie a rastu e-commerce. Navyše, ich menšie podniky tiež naberajú na sile. Zdá sa teda, že existuje jasná cesta k udržateľnému dlhodobému rastu. To by malo byť obzvlášť atraktívne pre nových investorov, ktorí môžu ťažiť z tejto zriedkavej slabosti a pravdepodobne len dočasnému poklesu akcií $GOOG+0.4%.

Investície do hardwaru

Pri pohľade na nedávne investície Alphabetu je zrejmé, že hardvér bude hrať hlavnú úlohu v jeho budúcom raste. Spoločnosť už výrazne prenikla do smartfónov, inteligentných domácich zariadení a ďalších špecializovaných segmentov. Google si získava pozíciu vo viacerých hardvérových segmentoch. Zatiaľ je najúspešnejší v oblasti inteligentných reproduktorov, kde má teraz 20% podiel na trhu, čo je dosť na to, že ich core business je v inom smere. V snahe zvýšiť svoj podiel na trhu Alphabet uvádza na trh nové produkty, ako je robot Astro, aby sa oddelili od svojich konkurentov. Spoločnosť tiež zdvojnásobuje výrobu svojich smartfónov Pixel kvôli vyššiemu dopytu.

Úspech jeho hardvérového segmentu bude živiť rastúci obchod s predplatiteľmi spoločnosti Alphabet. Podľa vedenia spoločnosti má YouTube Premium a Music viac ako 50 miliónov predplatiteľov. Alphabet tiež spustil službu predplatného pre svoje telefóny Pixel. Služba poskytuje prístup ku všetkým svojim službám Google, čím výrazne zvyšuje lojalitu zákazníkov.

Úspech služby Google Cloud

Cloud bol v posledných rokoch dôležitým zdrojom príjmov pre Alphabet. Minulý rok Google Cloud vygeneroval neuveriteľných 19,2 miliardy dolárov v tržbách, čo predstavuje 47% zlepšenie oproti obdobiu predchádzajúceho roka. Jeho miera rastu bola dokonca vyššia ako u lídra v odvetví Amazon $AMZN-1.2%. Google urobil dobre, že v posledných rokoch znížil straty z cloudového segmentu. Marža prevádzkovej straty bola v roku 2020 43 %, čo sa výrazne zlepšilo na 16 % v roku 2021. „Podľa nášho názoru, ako sme už viackrát povedali, si naďalej myslíme, že naša cloudová príležitosť je stále v počiatočnej fáze,“ povedala nedávno finančná riaditeľka Ruth Porat o zameraní Alphabetu na cloudové podnikanie.

Zhrnutie 

Ciele analytikov pre akcie GOOG boli nedávno zvýšené na základe solídnej správy o zisku spoločnosti. Cieľová cena je 3 388 USD. To predstavuje významný nárast oproti 2 519 USD, za ktoré sa dnes obchoduje. Aj keď je toto číslo povzbudivé, je dosť pravdepodobné, že spoločnosť má ešte väčší rastový potenciál, nakoľko si buduje silnú pozíciu aj v iných odvetviach prostredníctvom akvizícií a to nemôžeme zabudnúť na ich dominantnú pozíciu v oblasti digitálnej reklamy, youtube atď... Neberte to ako finančnú radu, len ako názor a zhodnotenie spoločnosti.


Však robia aj veľa akvizicii, určite nespia

Za mňa stále dobrá možnosť investície, nemyslím si že budú stagnovať a vy?

Timeline Tracker Overview