2. najbohatší rus presúva peniaze kvôli sankciám, aký spôsob si vybral?

Spoločnosť ovládaná oceliarskym magnátom Alexejom Mordašovom predala 28. februára podiely v cestovnom gigante $TUI1.DE+2.4%. Na Mordašova uvalili sankcie Európska únia a Spojené kráľovstvo od ruskej invázie na Ukrajinu, ako sa s tým vysporiadal, aby neprišiel o časť majteku?

2. najbohatší rus presúva peniaze zo spoločnosti TUI.ň

Ruský oligarcha presunul akcie v hodnote 1,3 miliardy dolárov do offshore daňového raja v deň, keď bol sankcionovaný. 28. februára firma ovládaná Alexejom Mordašovom, jedným z najbohatších ruských podnikateľov, predala 29,9% podiel v TUI, najväčšej cestovnej kancelárii na svete, spoločnosti na Britských Panenských ostrovoch. Spoločnosť, ktorá kúpila Mordashovove akcie TUI, Ondero, je podľa Bloombergu spojená s oligarchom. Britské Panenské ostrovy, britské zámorské územie, neúčtuje korporáciám dane za kapitálové zisky alebo dane z majetku.

Mordashov, oceliarsky magnát, je podľa Bloomberg Billionaires Index druhým najbohatším človekom v Rusku s čistou hodnotou 22,3 miliardy dolárov.

Pred predajom akcií bol Mordashov najvyšším akcionárom TUI s podielom 34% a bol akcionárom približne 15 rokov, podľa tlačovej správy, ktorú TUI zverejnila krátko po tom, ako ho Európska únia sankcionovala. Mordashov odstúpil z predstavenstva TUI 2. marca, uviedla spoločnosť. Mordashov držal svoj podiel v TUI prostredníctvom cyperskej Unifirm, spoločnosti, ktorú vlastnia firmy kontrolované Mordašovom a jeho synmi, uvádza Bloomberg. 29,9% podiel v TUI bol predaný Ondero 28. februára podľa prihlášky TUI zverejnenej 5. marca. Ďalších 4,1% bolo predaných ruskej investičnej spoločnosti Severgroup, podľa podania zo 4. marca. Spoločnosť Severgroup vlastní Mordashov.

TUI oznámila Insider, že nedokázala identifikovať akcionárov spoločnosti Ondero. „Dozvieme sa to až po prijatí oznámenia o hlasovacích právach od kontrolujúceho akcionára,“ povedal pre Insider hovorca TUI. "Podiel Severgroup môžeme pripísať iba pánovi Mordashovovi," uviedol hovorca TUI. Od invázie krajiny na Ukrajinu zasiahli Rusko a niektorých jeho najbohatších ľudí rozsiahle sankcie. Mnohé z obmedzení sa zameriavajú na oligarchov a podnecujú ich, aby zamiešali svoje podiely vo svojich podnikoch, vrátane presunu podielov a aktív okolo zložitých sietí onshore a offshore spoločností. Takéto štruktúry často využívajú oligarchovia na ukrytie svojho bohatstva, čo komplikuje pokusy zmocniť sa ich majetku. Začiatkom tohto mesiaca Mordashov presunul kontrolu nad podielom 1,1 miliardy dolárov v ťažobnej spoločnosti na svoju manželku.

Bohatí ľudia sú preto bohatí lebo sa vždy vedia vysporiadať so situáciou a nájsť riešenie, ktoré sa ich dotkne minimálne, išiel na istotu presun vrámci rodiny. Určite vie čo robí.

Zdroj: Businessinsider.com


člověk musí hledat způsoby, né výmluvy

vybudoval si systém a môže si robiť

Manželka ho podrží 😀

Haha kde je vola tam je cesta nie ?

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview