METAVERSE a ďalšie fundamenty vystrelia túto spoločnosť na nové ATH

Pokles akcií tejto spoločnosti je príležitosťou na nákup skôr, ako ho metaverse posunie na ďalšiu úroveň hodnoty, Technologické spoločnosti majú za sebou frustrujúci začiatok roka a väčšina týchto spoločností trpí poklesom a negatívnym sentimentom. Avšak táto spoločnosť má výborné technologické zázemie a dlhdobo rastový potenciál a v spojení s metaverse analytici očakávajú nové ATH.

Táto spoločnosť si bude budovať výbornú pozíciu aj bez zapojenia do metaverse sveta.

O ktorej spoločnosti je reč? $NVDA+4.0% 

Akcie NVDA však ovplyvnili niektoré faktory špecifické pre spoločnosť, ako napríklad neúspešná dohoda o akvizícii ramena Softbank a kybernetický útok. Tieto problémy priniesli negatívne svetlo na spoločnosť, čo viedlo k poklesu jej akcií. Keď akcie klesli z 350 dolárov na 247 dolárov. Akcie NVDA sú špičkovým technologickým výberom s dlhodobým potenciálom. Analytici veria, že akýkoľvek pokles akcií je šancou pridať si ich do svojho portfólia, pretože hoci môžu byť dočasne nižšie, už by táto spoločnosť v tejto pozícií nemala padnúť na dno. Pre akcie NVDA vystupuje niekoľko katalyzátorov. Poďme sa na ne pozrieť.

  • Nvidia je známa tým, že stanovuje zlatý štandard v grafických procesoroch (GPU). Dopyt po čipoch Nvidia sa už nejaký čas nespomalil a môže pokračovať rýchlym tempom počas celého roka.
  • Spoločnosť nenecháva kameň na kameni, aby mohla expandovať a rozvíjať svoje podnikanie. Nedávno oznámila akvizíciu izraelskej Mellanox Technologies, Ltd. za 6,9 miliardy dolárov. 
  • Nvidia potom kúpila Excelero, ktorý poskytuje riešenia na ukladanie podnikových dát a blokové ukladanie. Ide o najväčšiu výskumnú a vývojovú aktivitu spoločnosti Nvidia mimo USA. Robí správne kroky v rámci odvetvia a posilňuje svoje portfólio. 

METAVERSE bude GAMECHANGER

Nvidia začínala ako čipová spoločnosť a teraz sa stala lídrom na trhu v oblasti hier, dátových centier a umelej inteligencie. Pri pohľade do budúcnosti možno očakávať masívny dopyt po softvéri a hardvéri na budovanie platforiem metaverse.

V skutočnosti Nvidia už zaznamenala počiatočný dopyt po svojej platforme na spoluprácu pri 3D dizajne  - Omniverse. Je tiež v silnej pozícii na splnenie metaverse hardvérových potrieb, ktoré môžu vzniknúť. Využitím svojej dizajnovej platformy bude Nvidia schopná tento rok generovať miliardové príjmy.

Môže sa to zdať skoro, ale rast v Omniverse sa už prejavuje. Vo štvrtom štvrťroku spoločnosť vykázala tržby vo výške 643 miliónov USD zo segmentu vizualizácií. Toto je ďalší významný tok generujúci príjmy, ktorý sa spoločnosti otvoril a v priebehu nasledujúcich piatich rokov by to mohol byť prevrat.

V správe pre StreetInsider analytik Cowen uviedol, že Nvidia by mohla mať do roku 2030 ročný obrat 140 miliárd USD a ročný zisk na akciu 28 USD do roku 2030. Dodal, že Omniverse je speňažiteľnou križovatkou hardvéru, odbornosti v oblasti animácií a výpočtových platforiem založených na AI. Keďže trh s technológiami súvisiacimi s metaverzou rastie, Nvidia by mohla získať vedúci podiel.

Trhové podmienky nemusia byť práve teraz v prospech akcií NVDA, ale skôr ako sa rozhodnete kúpiť alebo predať, pozrite sa na budúcnosť. Nvidia sa škáluje a expanduje v celom odvetví. Má vysokú mieru rastu a pevné základy. Napriek pandémii sa spoločnosti naďalej darí a najhoršie dni má už za sebou. Akcie NVDA majú pred sebou dlhú cestu a čoskoro sa zotavia. Ani vojna Ruska s Ukrajinou ani kybernetický útok nedokážu zastaviť dynamiku spoločnosti a preto ak máte voľný kapitál zvážte túto spoločnosť, ale neberte to ako investičnú radu len ako analýzu spoločnosti. Pri písaní tohto článku som čerpal z Investorplace.com


$NVDA+4.0% ma do budoucna určitě ještě velký potenciál

To Omniverse je ozaj zaujimave videl som videa...

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview