Mike Novogratz vidí Bitcoin na hodnote 500 000$

Zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Galaxy Digital - Mike Novogratz smelo predpovedá, že jeden bitcoin bude mať hodnotu pol milióna dolárov, pričom trhová kapitalizácia bitcoinu bude 9,2 bilióna dolárov.

Mike Novogratz vidí budúcnosť Bitcoinu veľmi pozitívne.

  • Počas utorkového vysielacieho rozhovoru generálny riaditeľ krypto investičnej spoločnosti Galaxy Digital uviedol, že bitcoin bude o päť rokov ocenený na 500 000 dolárov za mincu. 
  • Bitcoin má v súčasnosti cenu okolo 40 500 USD, čo predstavuje 41% zľavu z jeho historického maxima takmer 69 000 USD, pričom súčasná celková trhová hodnota v čase tlače je 768 miliárd USD.
  • Na dosiahnutie ceny 500 000 dolárov by sa súčasná cena bitcoinu musela zvýšiť o viac ako 12-násobok svojej súčasnej hodnoty, čo by posunulo trhovú hodnotu bitcoinu na neuveriteľných 9,2 bilióna dolárov.
  • Novogratz je silným zástancom kryptomien. V skutočnosti bolo minulý týždeň napísané, ako sa spoločnosť Galaxy Digital spojila s Goldman Sachs, aby ponúkla prístup k investičnému fondu Ethereum pre klientov Goldman, ktorí sú ochotní investovať minimálne 250 000 USD. Goldman a Galaxy tiež ponúkali bitcoinový investičný fond.
  • Hoci jeho podpora Bitcoinu nie je pre nikoho šokom, jeho cenová predpoveď a časový horizont sú odvážne vzhľadom na súčasnú trhovú kapitalizáciu Bitcoinu.
  • Bitcoin je najväčšia minca podľa trhovej kapitalizácie, ktorá v čase písania tohto článku predstavuje viac ako 768 miliárd dolárov, podľa CoinMarketCap. Minulý rok sa cena bitcoinu zvýšila o úctyhodných 60 %, no v súčasnosti sa obchoduje s poklesom o niečo viac ako 40 % zo svojho historického maxima takmer 69 000 USD z 8. novembra 2021.

Dôvodom je rýchla adopcia krypto aktív

  • Zatiaľ čo Novogratz uviedol niekoľko dôvodov, prečo verí vo svoju polmiliónovú cenu za bitcoin, najpresvedčivejšie je rýchle prijatie kryptomien masami.
  • Všeobecne sa uvádza, že v roku 2021 mal Bitcoin približne rovnaký počet používateľov ako internet v roku 1997. V tom čase trvalo 7,5 roka, kým internet dosiahol 1 miliardu používateľov. Prognózy rastu bitcoinu o viac ako 80 % ho dostanú k miliarde používateľov do roku 2025 – to by bolo o 3,5 roka skôr ako internet. Novogratz povedal, že táto zrýchlená trajektória adopcie je základom jeho predpovede.

Mohol by bitcoin dosiahnuť 500 000 dolárov za 5 rokov?

  • Aj keď nikto nemôže predpovedať budúcnosť so 100% istotou, vieme, že za posledných 10 rokov Bitcoin prekonal všetky ostatné triedy aktív a poskytuje ročné výnosy viac ako 230%.
  • Vzhľadom na silnú deflačnú povahu bitcoinu, jeho obmedzenú zásobu iba 21 miliónov coinov, jeho preukázanú schopnosť uchovávať hodnotu, jeho zrýchľujúcu sa mieru prijatia a základné fundamenty, nie je ťažké predpovedať vyššie maximá v zásobe pre túto konkrétnu kryptomenu.

Ja osobne som veľkým zástancom a fanúšikom kryptomien, takže jeho predpoveď sa mi páči a podporujem ju. 3,5 roka je dlhá doba a keďže sa už do tohto sveta ponárajú veľké spoločnosti je podľa mňa len otázka času, kedy dôjde k adaptácií veľkými masami a tam ten rast bude potom neúmerne vyšší poďla mňa, ale neberte to ako investičnú radu, len ako zhodnotenie analýzy. Pri písaní tohto článku som čerpal z Fool.com


$BTCUSD+1.2% to the Moon? Někdy v budoucnu dost možná, ale těch 500K potrvá

Mike Novogratz je dlouhodobě velmi bullish na $BTCUSD+1.2%, taky v tom má hromadu peněž :)

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview