Forever Battery Stock, business za miliardy a minimálne 1000% rast tejto spoločnosti

Rastúce ceny plynu majú za sebou históriu podpory zdravého prijatia EV. Dáva to zmysel, však? A čím viac budete tankovať na benzínkach drahé PHM tým viac budete uvažovať nad kúpou EV. Čo je problémom EV? Elektrobatéria, ktorá sa musí často dobíjať a to ľudí otravuje, ale čo ak skupina vedcov zo Stanfordu už 12 rokov pracuje na nekonečnej batérii?

Táto spoločnosť už od 2010 pracuje na vývoji nekonečnej batérie a veľmi sa im darí.

Čím viac peňazí vyhodíte na pumfrdpe pri každom tankovaní auta, tým viac času strávite premýšľaním: „Človeče, možno by som si mal zaobstarať elektrické vozidlo.“ Čím viac času strávite premýšľaním, tým je pravdepodobnejšie, že konečne urobíte skok a skutočne si kúpite EV. Dáva to úplný zmysel. Ale kvantitatívna korelácia je tu v skutočnosti oveľa silnejšia, ako si možno myslíte… Čím vyššie sú ceny plynu, tým viac spotrebiteľov kupuje elektrické vozidlá namiesto áut poháňaných plynom. No, tu v roku 2022 máme ceny plynu, ktoré stúpajú na rekordné maximá a pravdepodobne tak skoro neklesnú, pretože USA práve oficiálne zakázali všetok ruský zemný plyn.

História hovorí, že by to malo viesť k prudkému nárastu predaja EV v roku 2022 – a presne to sa stane.

Investičný dopad? Nakupujte akcie EV $NIO-5.1% $TSLA+2.1% $GM-0.4% $LCID-0.7% a mnoho ďalších...

Ale máme tu zároveň budúcnosť batérií

Obyčajná pravda o revolúcii elektrických vozidiel, o ktorej je každý tak hovorí je, že sa nedostane medzi široké publikum, kým nevyrobíme lepšie batérie.

Batérie pozostávajú z troch vecí. Katóda, anóda a elektrolyt. Batérie fungujú tak, že podporujú tok iónov medzi katódou a anódou cez elektrolyt.

Obrázok znázorňuje tok iónov v batérií.

Bežné lítium-iónové batérie sú postavené na tekutej chémii batérií. To znamená, že obsahujú pevnú katódu a anódu s kvapalným roztokom elektrolytu, ktorý ich spája.

Tieto batérie už roky robia zázraky. Ale kvôli fyzickým obmedzeniam pri zaobchádzaní s tekutým elektrolytom teraz dosahujú svoj limit, pokiaľ ide o hustotu energetických článkov – čo v podstate znamená, že ak chceme, aby naše telefóny, hodinky a elektrické autá vydržali dlhšie a rýchlejšie sa nabíjali, potrebuje zásadne inú batériu. Odpoveď je polovodičová batéria

Pri polovodičových batériách názov hovorí za všetko. Vezmite roztok tekutého elektrolytu v bežných batériách. Zlisujte ho do pevnej látky. Vytvorte malú, hyperkompaktnú pevnú batériu, ktorá – pretože nemá zbytočný priestor – vydrží oveľa dlhšie a oveľa rýchlejšie sa nabíja. Pevné batérie by mohli byť kľúčom k tomu, aby si naše telefóny udržali energiu niekoľko dní... Umožňujú našim inteligentným hodinkám plne sa nabiť v priebehu niekoľkých sekúnd... a áno, umožňujú elektromobilom jazdiť tisíce kilometrov bez potreby dobíjania.

Nemožné sa stalo možným

Ale až donedávna bola výroba polovodičových batérií predmetom sci-fi, pretože veda za tým bola neúmerne zložitá.

Potom prišiel tím geniálnych Stanfordských profesorov a vedcov, ktorí sa rozhodli, že chcú riešiť tento problém. Spolu s niekoľkými technickými riaditeľmi as podporou niektorých najprestížnejších spoločností rizikového kapitálu na svete založili v roku 2010 spoločnosť s názvom QuantumScape $QS-0.2%. O 12 rokov neskôr táto spoločnosť v podstate vyriešila problém polovodičovej batérie. Najväčším problémom polovodičových batérií je niečo, čo sa nazýva „dendrity“, čo sú malé trhliny, ktoré sa tvoria v pevnom elektrolyte počas nabíjania a dobíjania a ktoré sa nakoniec tak zväčšia, že batériu skratujú. Veľký prielom v polovodičových batériách teda spočíva vo vývoji pevného elektrolytického materiálu, ktorý je odolný voči dendritom.

Asi pred rokom to urobil QuantumScape vo veľmi malom meradle s jednovrstvovým batériovým článkom. Iste, jednovrstvový batériový článok na napájanie auta zďaleka nestačí. Odvtedy však spoločnosť dokázala, že jej patentovaná, prelomová technológia polovodičových batérií funguje v 4-vrstvových a 10-vrstvových článkoch a vykazuje skoré sľubné známky fungovania aj v 16-vrstvových článkoch! Inými slovami, prvý prelom v „malej“ polovodičovej batérii QuantumScape dokazuje, že funguje, aj keď spoločnosť zväčšuje veľkosť batérie.

Ak bude tento trend pokračovať, potom v priebehu niekoľkých rokov bude QuantumScape komercializovať účinné polovodičové batérie, ktoré sú dostatočne veľké na použitie v automobiloch a to môže byť veľký moment pre celú elektromobilitu. Samozrejme, akcie QuantumScape ponúkajú skvelý spôsob, ako investovať do revolúcie polovodičových batérií. Analytici z Investorplace si myslia, že akcie QuantumScape majú minimálne 10-násobný rastový potenciál oproti súčasným úrovniam.


Baterky jsou budoucnost jednoznačně. Otázka zní, jestli je možné aby svět zůstal u klasických Lithiových a podobných akumulátorů, které pomalu naráží na technologický strop. Spíš doufám, že se konečně ukáže něco úplně koncepčně odlišného...o čemž se ale už mluví aspoň 20 let

To čo by bolo keby im vyjde 👌💰

Timeline Tracker Overview