Zuckerberg prichádza s vlastným systémom NFTs

Zuckerberg si uvedomuje silu krypto priemyslu a aj z toho dôvodu premenoval Facebook na Meta $FB+0.5%. Mal viacero pokusov, ktoré financovali rôzne krypto projekty, ale nedosiahol veľký úspech a tak sa rozhodol prísť s niečím vlastným a nespoliehať sa na spolupráce a takýmto spôsobom preniknúť do tohto odvetvia pomocou NFTs. 

Zuckerberg preniká pomocou NFTs a Instagramu.

S predchádzajúcimi projektami, o ktorých si myslel, že mu umožnia preniknúť do kryptosveta a pri ktorých oficiálne zlyhal, je Zuckerberg späť na prahu kryptomien a tentoraz prichádza so systémom, ako sa dostať dovnútra, vo forme NFT. Generálny riaditeľ Meta/Facebooku sa objavil na pódiu počas tohtoročného festivalu SXSW v Austine v Texase, aby prezradil, že jeho spoločnosť  „pracuje na zavedení NFT na Instagrame v blízkej dobe“.

Dodal tiež, že vytváranie NFTs sa bude vykonávať aj v rámci aplikácie. Pokiaľ ide o to, kedy to uvidíme, Zuck hovorí: „Je tu veľa technických vecí, ktoré je potrebné vyriešiť, kým sa to naozaj bude môcť bez problémov využívať.“

Oznámenie vyvolalo špekulácie o tom, na ktorom blockchaine budú NFTs nasadené, aký spôsob platby sa použije na ich nákup a či sa Instagram stane novým trhom NFT, ktorý bude konkurovať Opensea, Rarity a Nifty Gateway. Instagram je už teraz obľúbeným miestom pre umelcov, hudobníkov a módnych návrhárov, kde môžu predvádzať svoju prácu a táto novinka by určite potešila obidve strany. Ak by bolo možné speňažiť každú fotografiu na instagramovej stránke používateľa ako NFT, bolo by to veľkým narušením trhu, ktorému v súčasnosti dominuje OpenSea, ktorý využíva blockchain Ethereum $ETHUSD+4.0%.

Navrhované rozhranie NFT pre Instagram môže byť podobné trhovisku OpenSea, kde môže používateľ kliknúť na obrázok, aby sa mu zobrazila aktuálna cena, ktorá je zvyčajne v ethereu, ako aj história predaja položky, ktorá zobrazuje, ako veľmi sa ocenila resp. časom znehodnotené.

Meta vytvorila svoju vlastnú digitálnu peňaženku Novi, ktorá používateľom umožňuje „posielať a prijímať peniaze medzinárodne, okamžite, bezpečne, bez poplatkov, a ktorá beží na zabezpečenej technológii blockchain“. Digitálna peňaženka Novi je teraz v obmedzenej testovacej fáze a bude používaná na prevod a prijatie stablecoinu známeho ako USDP alebo Pax Dollar. V Meta sa pracuje na plánoch, ktoré umožnia používateľom používať NFT ako profilové obrázky na Facebooku a Instagrame a týmto spôsobom určite zvýšia záujem o NFTs, čo pomôže celému odvetviu. 

Zdroj: Globalcryptopress.com 



Autor @sooskristian má karmu 406 a je členem této skupiny od 24/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Jestli to dopadne jak ta jejich kryptoměna tak to potěš pánbůh

Tak možno nakoniec tie NFTs nebudu len chvilková zaležitosť

Tak to je určite BULLish pre celé odvetvie...

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview