2 dividendové akcie, ktoré pomôžu vašim peniazom v boji proti vysokej inflácií

Tieto spoločnosti profitujú z inflácie a vy môžete investovaním do nich taktiež využiť ich silu a ubrániť vaše peniaze voči znehodnocovaniu infláciou. Inflácia je na najvyššej úrovni za posledných 40 rokov, vo výške približne 8% v USA. Táto zvýšená úroveň inflácie je pre spotrebiteľa bolestivá. Niektoré spoločnosti však profitujú z inflácie, ktorá môže zvýšiť výnosy ich investorov. Tieto dve akcie bojujúce proti inflácii, by ste mali určite zvážiť.

Inflácia je na historických maximách a vy voči nej môžete investične bojovať.

Ktoré spoločnosti ponúkajú takýto benefit? Obe ponúkajú atraktívne dividendy spolu s inflačnými ziskami nahor.  

1. Brookfield Infrastructure $BIPC+2.1% 

Spoločnosť Brookfield Infrastructure zdôraznila svoj rast spôsobený infláciou,  keď minulý mesiac oznámila svoje výsledky za štvrtý štvrťrok. Globálny prevádzkovateľ infraštruktúry zvýšil v roku 2021 svoje finančné prostriedky z operácií (FFO) na akciu o 9 % organicky v dôsledku zvýšenej inflácie, nedávno dokončených projektov expanzie a vyšších objemov, keď sa globálna ekonomika zotavuje z počiatočného šoku z pandémie. Brookfield profituje z inflácie kvôli štruktúre svojich zmlúv so zákazníkmi. Spoločnosť získava 90 % svojich príjmov z vládou regulovaných sadzieb alebo dlhodobých zmlúv, pričom 70 % týchto dohôd je indexovaných podľa inflácie. To umožňuje spoločnosti Brookfield zvýšiť svoje sadzby pri raste inflácie.

Zdroj: Fool.com

Spoločnosť ťaží aj z ďalšieho hnacieho mechanizmu inflácie vo vyšších cenách komodít. Spoločnosť Brookfield poznamenala, že približne 25 % jej príjmov zo stredného prúdu energie má určitú citlivosť trhu. Vzhľadom na prudký nárast cien energií v tomto roku by tieto príjmy mali byť vyššie. Toto zvýšenie inflácie by malo umožniť spoločnosti Brookfield dosiahnuť rýchlejší rast ziskov v tomto roku. To poskytne ešte väčšiu podporu pre dividendu spoločnosti s výnosom 3,1 %. Ak inflácia zostane zvýšená počas niekoľkých nasledujúcich rokov, Brookfield by mohol zvýšiť svoju výplatu smerom k hornej hranici svojho ročného cieľového rozpätia 5 % až 9 %.

2. WP Carey $WPC-0.6% 

WP Carey tiež očakáva, že inflácia pomôže zvýšiť jej výsledky v roku 2022. Investičný fond nehnuteľností ( REIT ) vytvoril svoje portfólio s nehnuteľnosťami zabezpečenými čistými prenájmami. Táto štruktúra robí nájomcu zodpovedným za údržbu, poistenie budov a dane z nehnuteľností, ktoré ho izolujú od inflácie nákladov.

Zdroj: Fool.com 

Ďalším spôsobom, akým WP Carey profituje z inflácie, je zvýšenie hodnoty svojich existujúcich nehnuteľností. Náklady na pozemky, stavebné materiály a stavebné práce rastú, čím sa predražuje výstavba nových nehnuteľností. To zvyšuje náklady na výmenu, vďaka čomu sú budovy cennejšie. Vzhľadom na infláciu a poháňané zvyšovanie sadzieb, ktoré poskytuje viditeľný rast v roku 2022, FFO spoločnosti WP Carey by malo pokračovať v raste bez veľkého úsilia. Diverzifikovaný REIT však očakáva, že bude pokračovať v investíciách, ktoré rozšíria jeho portfólio. Očakáva, že tento rok získa nehnuteľnosti v hodnote 1,5 miliardy až 2 miliardy dolárov, čo potenciálne prekročí minuloročný rekord investícií 1,72 miliardy dolárov. A to popri  plánovanom zlúčení s realitným fondom, ktorý spravuje. Tieto stimuly rastu by mali umožniť REIT pokračovať vo zvyšovaní dividendy s výnosom 5,3 %. Spoločnosť má dlhú históriu zvyšovania výplat pre investorov, pričom od svojej prvej verejnej ponuky v roku 1998 každoročne zvyšovala svoju dividendu.

Brookfield Infrastructure a WP Carey generujú významnú časť svojich príjmov zo zmlúv spojených s infláciou. S rastúcou infláciou môžu tento rok zvýšiť nájomné na väčšine zmlúv. Spolu s ich ďalšími hnacími silami rastu by toto zvýšenie spojené s infláciou malo obom spoločnostiam umožniť pokračovať v raste svojich dividend s vysokým výnosom. To im môže pomôcť dosiahnuť celkové výnosy, ktoré porážajú infláciu a vy tak dokážete svoje peniaze "chrániť" proti znehodnocovaniu. Neberte to ako investičnú radu, len ako opísanú možnosť.


Autor @sooskristian má karmu 417 a je členem této skupiny od 24/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Už len to, že ochránime peniaze voči inflácií je výhra...

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview