Dôvody prečo sa vyhnúť kúpe ApeCoinu

Po zalistovaní na všetkých hlavných burzách hneď prvý deň získal ApeCoin pozornosť celého sveta a narástol o enormné %. Trhová kapitalizácia tokenu vzrástla z nuly na 4,152 miliardy USD, pričom jeho cena sa v rovnakom čase zhodnotila neuveriteľne. Prečo sa ale vyhnúť kúpe tohto coinu? Dôvody vás presvedčia.

Aj keď sa vám to môže zdať atraktívne, tieto dôvody vás odradia.

V zásade nie je možné prehliadnuť skvelý vstup ApeCoinu a rastúcu reputáciu v priestore kryptomien. Existuje však niekoľko otázok týkajúcich sa tokenov ApeCoin a spôsobu ich pridelenia komunite NFT.

Čo je Apecoin?

Apecoin je token vytvorený populárnym tímom nezameniteľných tokenov (NFT) Bored Ape Yacht Club (BAYC), aby podľa tímu poháňal rast ekonomiky Web 3.0. „APE je token vytvorený na podporu toho, čo bude ďalej, kontrolovaný a postavený na komunite. Bude slúžiť ako decentralizovaná protokolová vrstva pre iniciatívy vedené komunitou, ktoré posúvajú kultúru vpred do metaverza,“ vyhlásil tím. Ide o decentralizovaný token a celé jeho rozhodovanie alebo riadenie budú vykonávať členovia ApeCoin DAO. Decentralizovaná autonómna organizácia (DAO) je organizácia, ktorej pravidlá a procesy sú zakódované v počítačovom programe s cieľom zabezpečiť transparentnosť a dať právomoc všetkým členom bez ústrednej vlády.

Prečo je ApeCoin taký zaujímavý?

Prvá vec, ktorú na projekte hľadám, je kvalita tímu, ktorý za ním stojí. ApeCoin má jeden z najrozmanitejších a najvýraznejších tímov a je nepravdepodobné, že by spustili projekt bez dôkladného výskumu a solídneho plánu. Je to evidentné v úspechu projektov Opensea spoločnosti BAYC a veľkosti komunity, ktorú dokázali vybudovať na celom svete za posledné dva roky.

Za ApeCoinom stoja títo ľudia:

  • Alexis Ohanian – spoluzakladateľ Redditu a generálny partner a zakladateľ Seven Seven Six
  • Amy Wu – vedúca divízie Ventures and Gaming na kryptomenovej burze FTX
  • Maaria Bajwa – riaditeľka spoločnosti rizikového kapitálu Sound Ventures
  • Yat Siu – spoluzakladateľ a predseda blockchainovej hernej spoločnosti Animoca Brands
  • Dean Steinbeck – prezident a generálny poradca blockchainovej spoločnosti Horizen Labs

Utility

Ďalšia vec, ktorú musíme v projekte nájsť je užitočnosť. Má ApeCoin využitie?

V súčasnosti sa zdá, že ide o token pre komunitu NFT. Avšak vzhľadom na rýchlosť, akou komunita rastie, a na skutočnosť, že ide o prvý token vytvorený pre kultúru, môže mať významné prípady použitia. Je to preto, že dokonca aj v rámci kryptomenového priestoru je koncept webu 3.0 a NFT veľmi nový a BAYC sa v tomto segmente ukázal ako úspešný.

Tu je dôvod, prečo ApeCoin ešte nekupujte

Napriek všetkej jedinečnosti ApeCoinu by jeho alokačná štruktúra mohla spôsobiť, že bude hrozbou pre začínajúcich investorov, ktorí nakúpili nad 10 dolárov za mincu. Celková ponuka ApeCoinu je obmedzená na 1 miliardu, ale 15% alebo 150 miliónov tokenov bolo poskytnutých držiteľom NFT BAYC a MAYC. Sú to prevažne drobní investori a je dosť pravdepodobné, že sa budú snažiť vyplatiť peniaze hneď, ako to bude možné a predať tak tokeny. 

To bude neustále zvyšovať dostupnú ponuku a ťahať cenu dole, ako sa to momentálne deje. Cena v súčasnosti klesla na približne 10 dolárov za minc , čo je 64% pokles z jej rekordného maxima. Toto bude pokračovať, kým sa väčšina z nich, ako je vidieť na Etherscan, nezbaví svojho prebytku. Asi 48 z nich má 5 miliónov tokenov a mnoho ďalších má blízko k tejto sume, pričom vlastní viac tokenov ako 90 % búrz, ktoré kótovali ApeCoin. Preto, ak ešte nie ste in, bolo by dobré aby ste pokračovali v sledovaní cenovej akcie, kým nedosiahne dno, analytici z Investorplace si myslia, že minca pod 6 USD bude rozumnou nákupkou. Ale neberte to ako investičnú radu, len ako zhodnotenie projektu a názor analytikov. Samozrejme spravte si vlastný názor.


Ale komunita veľmi kvalitná

Ja sa celkovo vyhýbam takmýto pump coinom

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview