Koniec Shiba Inu? Dáta hovoria jasne

Shiba Inu $SHIBUSD+12.4% asi nemusím predstavovať, projekt ktorý si svojim raketovým rastom získal veľké množstvo fanúšikov. Posledné 3 mesiace sa vyznačoval stabilným rastom nových používateľov, avšak dáta za posledný týždeň ukazujú, že veľa investorov tento projekt opúšťa, prečo je to tak?

Dáta hovoria jedno, že záujem o projekt výrazne klesá.

Meme token Shiba Inu rýchlo stráca sledovateľov – keďže 50 736 držiteľov tejto kryptomeny vyskočilo z projektu za posledných 7 dní. To je šokujúci obrat po troch mesiacoch výrazného nárastu nových investorov. Od 21. decembra 2021 do 15. marca 2022 Shiba Inu pridal 118 695 nových používateľov, čím dosiahol historické maximum 1 199 453 držiteľov tokenov. Projekt však za jediný týždeň stratil ekvivalent 43 % zo 118 695 používateľov. Najpravdepodobnejšou príčinou je že, investori chcú odísť pre vyššie, bezpečnejšie zisky po minulotýždňovom zvýšení úrokových sadzieb Federálnym rezervným systémom a únava z mesiacov málo pozitívnej cenovej akcie napriek veľkému vývoju v rámci ekosystému SHIB.

Token SHIB debutoval v auguste 2020 ako alternatíva k dogecoinu a nový projekt rýchlo vzrástol o viac ako 49 000 000 % v roku 2021, vďaka čomu sa stali milionári z prvých používateľov a vytvorili prísľub podobných výnosov pre státisíce ľudí, ktorí sa do projektu zapojili. Cena SHIB sa za posledných päť mesiacov sotva pohla, napriek veľkému úsiliu zvýšiť hodnotu projektu. Vývojári pracujú na spustení vlastného blockchainu kryptomeny a predstavení radu nezastupiteľných tokenov (NFT) a sprievodných kryptomien. Počas nedávneho Twitterspace dokonca oznámili plány na špecializovaný „portál na spaľovanie“ na zníženie biliónov tokenov, aby pomohli znížiť maximálnu ponuku a pokúsili sa zvýšiť cenu. Ani správy z minulého týždňa, že Turecko by mohlo prijať SHIB ako menovú opciu na boj s hyperinfláciou, nedokázali naštartovať a udržať cenu SHIB. Fed tiež oznámil svoj zámer tento rok zvýšiť sadzby ešte šesťkrát, aby pomohol vyrovnať rekordnú úroveň inflácie

Vo všeobecnosti, keď sa úrokové sadzby zvýšia, investori majú tendenciu migrovať z vysoko rizikových, špekulatívnych investícií – ako je SHIB – k bezpečnejším alternatívam, ako napríklad dlhopisy. Ja osobne niesom zástancom takýchto meme projektov, ale každý nech si investuje do akého projektu chce. 

Zdroj: Fool.com


Autor @sooskristian má karmu 419 a je členem této skupiny od 24/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

nevidím rozumný důvod, proč investovat své vydělané peníze do něčeho tak rizikové jako jsou meme coins

Ja osobne sa tiež takýmto projektov vyhybam

Sa čudujem, že sa vôbec našlo toľko blaznov haha

Ještě nemáš účet? Zaregistruj se

Přihlášení do Buliosu


Nebo použij email a heslo
Už jsi členem? Přihlásit se

Vytvoření Bulios profilu

Pokračovat přes

Nebo použij email a heslo
Lze použít malé písmena, číslice a podtržítko

Proč Bulios?

Jedna z nejrychleji rostoucích komunit investorů v Evropě

Komplexní data a informace k tisícům akcií z celého světa

Aktuální informace z trhů i jednotlivých firem

Vzdělání a výměna zkušeností mezi investory

Férové ceny, portfolio tracker, stock screener a další nástroje

Timeline Tracker Overview